Ny jobb - Plakatholder
Lønn kr. 40,- pr. time. Obs! Det kan være kaldt. (Det var mine ord..) Vi lever i et merkelig samfunn. Hva gjør man ikke for å overleve. Og hvordan blir ikke folk utnyttet. Slik har det nå alltid vært... Bildet er hentet fra Strøket i København en januardag i 2012 med kald vind fra nord. Denne karen var nå flink til å nytte tiden. Han satt slik time etter time. Utrolig at det går ann og måtte gjøre noe så meningsløst.
Et gatefotografri tatt ganske hurtig uten å få for mye oppmerksomhet. Det er situasjonen jeg gjerne vil få frem. Det fototekniske er det sikkert ikke så mye å skryte av.
Bildet inngår i albumet Gatefotografi -
Utstyr
  • Fujifilm finepix x-100
  • -
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/2.4
  • Lukker1/120s
  • Nei
  • AnnetIkke noe spesielt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_571142} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Solvår B.

Tankevekkende, litt sårt og fortellende gatefoto.
Hvor ender vi? Hvordan skal vi klare å stabilisere verden? Mange ??? og få svar for tiden.
: ) Solvår
Torild H.

Tankevekkande situasjon, verdt ein eksponering, ein tek gjerne slike minner også med heim etter ei storbyvitjing.
Det fyrste som slo meg er at eg ville prøvd ein sv/kv.-versjon her, pga den røde jakken til dama bak som tek mykje oppmerksomhet. Samt kuttet litt på toppen, gjerne ned i plakaten (ein treng vel ikkje HEILE plakatteksten for å fatta situasjonen her?)Ein kjem dermed nærare innpå det som bildet dreier seg om, denne litt usle lagnaden til mannen her.
Avsluttet .

herregud... så nedverderende for et mennenske.. å sitte slik..det skuille ikke vært lov.. stakkars.. at verden er urettferdig viser du tydelig her.. Bra formidlet og sterkt! God helg Trygve!
Hilsen Tove
Eirik B.

Ja dette er en jobb som ikke byr på noen nevneverdige utfordringer. Det må føles ganske så meningsløst og kjedelig for den som er tvunget til å ta denne type arbeid.

Disse plakatholderne er forresten et kjent fenomen fra London, der de i stor grad preger gatebildet.

Jeg syns du hadde fått godt frem hvordan tiden står stille for denne utholdende karen, mens resten av folket haster forbi- Kontrastfylt!!

Han ser heldigvis ut til å være godt kledd.

God og viktig dokumentasjon dette Trygve!

Mvh
Eirik
Avsluttet .

Tøft bilde fra byen.
Det skjer mye i bildet.
Bra observert Trygve.
Skikkelig storbyjungel dette
Elisabeth M.

Ja den vestlige verden er slett ikke bare glamorøs!
Trodde først det var damen i rødt som holdt plakaten, - før jeg lsete teksten din.. Derfor tror jeg s/h hadde dempet hennes dominans i bildet.
Men det er et godt gatefoto, hvor de fleste har vendt ryggen til...

God helg!

vh/Elisabeth
Elisabeth M.

..LESTE teksten!
hmmpf
Håkon Ø.

Et sterkt bilde på at der kapitalen får styre så tråkker man på hvem som helst, nå når økonomien svikter rundt om så vil man oppleve mer av dette. Plutselig så er det en selv som blir rammet.
Et veldig godt og aktuelt dok bilde.
Inger Anne Maritsdotter V.

Et bilde som nok en gang viser at vi lever i en urettferdig verden med store klasseforskjeller, der milliardærer bruker millioner av kroner på bare å holde en fest, mens andre må pante flasker og det som verre er for å skaffe mat på bordet.

Takk til deg, Trygve, for at du har augene dine med deg på din ferd når du er ute og reiser, og ikkje berre viser oss glansbildene frå destinasjonene du reiser til, men også deler med deg menneskeskjebner, som rører mitt og andres hjerter, vi som fortsatt har den viktige egenskapen som kalles empati.

Leser også kroppsholdningen hans.......der selvrespekten naturligvis får en solid knekk.....

skammer meg på vegne av vår vestlige verdens såkallte velstand........og menneskesyn.....

Ein god lørdag til deg!

Mvh Inger Anne
Lars Ivarson F.

veldokumentert av kreativ jobbskaping..fin djupn i biletet..velsnitta..flotters
Trygve B.

Mange takk for gode kommentarer. Så kjekt at bildet engasjerte dere. Som jeg sier så er det utrolig hvordan folk blir utnyttet når den rå pengemakten får virke. mvh Trygve
Line H.

Hva er allternativet hans...og hvem orker mat etter å ha sett plakatholderens ydmykende plassering.
Meget dårlig ressursbenyttelse.

En tankevekkende observasjon,Trygve.

Line
Lisbeth S.

God dokumentar og tankevekkende bilde, Godt komponert.
Håper noen byr han inn på brunch.
mvh Lisbeth
Roar K.

Godt betalt dette samenliknet med en toaletvakt i Russland jeg leste om i en av nettavisene - 8 kroner timen for å stå ute i 18 minus.
Han her ser da ut til å ha det svært så komfortabelst - godt kledt, sittende på en stol med lesestoff og musikk på øret. Vi hadde det mye værre da vi i yngre dager sto i kø hele natta i 30 minus for å få billetter til utendørs skøyte-VM på Bislet.

Greit gatefoto som kunne vært rettet litt i venstrekanten hvis jeg skal være pirkete.

Roar
Jostein G.

Hei !

Jeg syntes fargene må til her og de spriter opp bildet for den som vil la blikket vandre litt rundt i bildeflaten her. Jeg syntes også at det er av betydning at avslutningen av plakaten kommer med her. Ihvertfall ville jeg lurt på hvor stort er dette skiltet...hvis det hadde vært kuttet.



Mvh Jostein
Tine F. B.

Det meste er allerede sagt her, bildet og teksten taler for seg selv. Damen i rødt dominerer litt for mye, men ellers et sterkt bilde. Plakatholdere er heller ikke ukjent i Oslos sentrumsgater...
Odin J.

Slike så jeg på karl johansgate idag også.. Se gjerne mitt siste bilde for å se et bilde jeg tok idag. :)
Stå på! :)
Mvh
Odin Jæger, 16 år
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu