Freske fraspark på våtmarka.
Bildet er tatt på samme sted og tid som bl.a. purpurhegren som ikke ble særlig bra. Jeg ser jo godt at det blir bingp med det utstyret nå for det er nok i ferd med å bli for tungt for meg så da er det kanskje like greit å beholde de bildene for meg sjøl eller bare legge de på min portfolio på Pbase istedenfor å legge de ut for kritikk og bare få bekreftet det jeg allerede vet hvilket likevel gjør noe med humøret i negativ forstand. Derfor blir kanskje dette mitt siste fuglebilde tatt for frihånd med det utstyret her fra India. Bakdelen med det er at dotten-folket blir snytt for fugler de kanskje ellers aldri ville fått se.
Denne bronzewinged jacanaen får opp ganske stor fart med sine lange bein og tær. Det får man en pekepinn omm når man ser det lange beinet bak fuglen her. Det ble det beste av en serie, men likevel ikke bra nok. Våtmarka den løper på er helt naturtro både hva vegetasjon og farge angår - litt gulgrønn.
Skal man ha biofoto så er jo ikke det rein pipip på rein kvist uten noe som helst miljø rundt. Nå sier riktignok reglene om biofoto at intet menneskeskapt skal være med i bildet så dermed eksluderes fugl på stolpe eller ledning, i eller ved fuglekasse, på tak osv. osv. Dermed får man mene hva man vil om den saken for fuglene har nok ikke lest at de ikke skal slå seg ned på stolper, ledninger osv. osv.

NB!
Har enda ikke fått sett på elefant og tigerbildene fra turen til Karnataka. Men det kommer hvis det er noe å vise.

http://pbase.com/kneppen
Ble som det ble
Utstyr
  • Canon EOS 50D
  • Sigma 150-500m F5-6,3 APO DG OS
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetEksponert for frihånd i en avstand av 32,8 meter med fuglen svinsende rundt i stor fart. ISO 200. Lysmetting nedsatt med 0,33. Polfilter i bruk. Blender og lukker automatisk fra kamera.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_570938} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Solvår B.

Først trodde jeg det var en grein som stakk ut bak fuglen - før jeg leste og så skikkelig. Herlig bilde av den eksotiske fuglen i farta, skikkelig i farta.
Bare fortsett å ta fuglebilder! Det er bare en som kan bli årets fuglefotograf, hvis den kåringen finner sted, men det er vel ikke det de fleste av oss tenker på. I dag er jeg både imponert over fuglen du viser, og du fikk fram smilet mitt. Ække det bra da?
: ) Solvår
Ingrid Milly L.

Jeg så ei gren stikke ut bak fuglen men teksten fikk meg tilbake til virkeligheten om at dette faktisk er en fuglefot ! Bruker du polafilter på fuglefotografering? Litt mørkt for å studere detaljer men absolutt et severdig bilde med masse skjønnhet i farger. Mvh. Ingrid Milly
Liv F. D.

Hei Roar,
Her måtte jeg studere litt for å få med meg alle detaljene. Så morsomt fanget av typen som sparker ifra i det grønne. Liker den lysgrønne vårmarka der den plasker avgårde.

Ha en strålende foto-helg!

mvh
Liv ")
Lars Ivarson F.

elegant beinføring du nok kunne ha fått tydlegare fram gjennom eit mykje strammare snitt..biletet har derfor eit større uutnytta potensiale :-) ..gromt
Roar K.

Ingrid:
Med det skarpe tropelysetlyset som er her som ikke kan sammenliknes med lyset hjemme er polfilteret nærmest et must. Muligens en avveining om et gråfilter kunne være et alternativ. Å fotografere hvite fugler her med bare UV filter er å be om utbrenninger som ikke kan repareres er nå mine erfaringer etter 15 år.

Lars:
Bildet er allerede ganske hardt croppa så antagelig ville det lille som er av skarphet her forsvinne i croppinga.

Roar
Carsten W.

Hallo, Roar!
Vel, det er andre fudlebilder her pa dotten, så konkurransen er stort.
Men jeg syns bildet ditt er absolut severdig på grunn av foten. Dyret er perfekt utstyrt for sin naturlig omgivelsen.
Der kunne noen sekter maser så lenge de vil. Darvin hadde rett.
Kirsten H.
+2
Dine bilder skiller seg ut fra mengden,men du tar ikke opp konkurransen med naturfotografene. For meg er det heller ikke noe mål, det er viktigere å konkurrere mot seg selv. Selv i vår alder går det an å bli en bedre fotograf fra dag til dag, men da nytter det ikke å la seg styre av kritikken her på dotten. Det er bare noen enkelte personers mening ut fra sin forutsetning. Fortsett med ditt, Roar. Legg ut de bildene du har lyst til å legge ut, men prøv å tåle at alle andre ikke er begeistret for alt du gjør. Det er morsomt å få ros, men det gjør ikke noe med skaperevnen vår, og det er dette fotografering handler om, ikke sant?
mvh Kirsten
Line H.

Aha..å gå i ett med naturen.
Dokumentasjon på å IKKE klusse med naturen.
Gli inn eller stikk.
Ubetalelig grasiøs strekk på foten.

Morosamt..

Line
Sindre B. D.

snedige føter...:) einig elles med med lars her, men ser tingen med croppinga.. likte d:) berre lurte litt på korleis bakken der var? type myr?
Mvh sindre
Heidi N.

Interessant undertekst, og ikke minst et interessant vesen. Og du må IKKE slutte å gi oss disse bildene fra India. Koser meg hver eneste gang, selv om jeg ikke liker alle like godt. :) Forresten veldig fascinerende omgivelser i bildet ditt. Det irrgrønne ga virkelig liv.
God helg!
Heidi
Inger Anne Maritsdotter V.
+1
Eg liker dine fuglebilder fra Goa og området der nede. Har aldri vært der før og det er eksotiske fugler for min del. At det av og til kan mangle noe på den tekniske kvaliteten skal du ikke bry deg om, mener nå jeg. Tenk for en kjedelig verden om alle fuglebilder var prikklike biofoto (!)

Det er greitt nok å innrømme sine svakheter m.h.t. den tekniske biten, men hvis du selv har lyst å dele slike bilder med oss så skal i hvertfall ikke jeg ta fra deg den gleden.

Synes dette var et interessant bilde av en eksotisk art som eg aldri har sett før.

Inger Anne
Inger Anne Maritsdotter V.
+1
PS: synes forøvrig at Kirsten beskriver det på en god måte her.

I.A.
Eirik B.

Jeg henger meg helt på Kirstens kommentar her.

Dessuten vil jeg si at det var stilig med det lange beinet. Du har vel fanget den i hurtig sprangmarsj her antar jeg:)

Fint at du skriver litt om hva det er vi ser- særlig

Håper virkelig på et tigerbilde, Roar. Det hadde vært stilig.

Mvh
Eirik
Trygve B.

Herlig med den berømte foten. Jeg trodde også at det var en gren som stakk frem. Fin kommentar du hadde. Bare kom med mer. Jeg synes alltid at du har gode bilder. Naturfotografene kan ingen av oss samligne oss med. De er jo en klasse for seg selv og har sannelig bra utstyr også. Ha en fin kveld, Roar. mvh Trygve
Frode L.

Hei Roar.

Flott fanget i steget, veldig til bein det var på denne.
Synes skarpheten god, miljøet fuglene lever i, får vi ikke gjort noe med.

Forsett med dine fuglebilder, alltid artig å se fugler fra den kanten.

God helg!

Frode.
Alf B.

Hei Roar
Jeg koser meg med både bilder og undertekst og håper du forsetter og poster mange bilder fremover ellers støtter jeg meg til Kirsten sin kommentar

Alf
Elisabeth M.

Støtter Inger Annes's kommentar, og du har ditt eget preg - noe jeg og mange andre har stor sans for.
Forøvrig en meget elegant benføring på denne eksotiske arten:)
vh/Elisabeth
Roar K.

På Fraspark-Jacanaens vegne takker jeg så mye for alle kommentarene.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu