• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-01-24 20:01:11
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-01-24 20:04:53
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 5D
  • Canon 70-200mm 2,8L
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger154
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_570383} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Ivan H.
Hei Helge,

Et personlig hestebilde, dette pga vi ser øyet og opplever øyet som inngangen til personligheten. Snever dybdeskarphet fungerer her, der du også bygger opp høyre side med lys og halsen på hesten. Har ikke noe å utsette på toner og kontraster, da jeg synes dette fungerer bra.

Men jeg må si meg litt uenig med ditt valg av komposisjon/utsnitt. Synes øyet kommer litt for mye inn mot midten av bildet, noe som gjør venstresiden noe overflødig, eller deler av den. Med å kutte litt på venstre, og gjøre bilder nærmere høydeformat, ville økt nerven litt, enda mer fokus på øyet i bildeflaten. Mulig også jeg ville kuttet oppe, rett under det lille hårstrået. Dette for å få en tettere avsluttning i topp.

Men til tross for det synes jeg bildet fungerer bra, Helge.

Mvh
Ivan
Inger-Lise S.
Stilig og kreativt utsnitt. Dekorativt. Annerledes og meget bra!

Inger-Lise
Avsluttet .
Et flott bilde hvor lys/skygge og øye er i en fotografisk harmoni, jeg ville dog kuttet litt i overkant for å få det kvadratisk, det ville i mine øyne hevet bildet, men hovedinntrykket er at utsnitt og den fine dybdeskarpheten med øyet i fokus utmerket seg og gjorde dette til noe mer.. og anderledes...

mvh Ulv
Helge .
Takk for fine kritikker.
Komposisjon og kutting har alt gitt meg hodebry og en av grunnene til å legge bildet ut. Skal selvsagt prøve det du foreslår Ivan.

Ellers er bildet så kvadratisk som det er mulig å få det (650x650 px) men jeg gjør et forsøk med ditt kuttforslag, Ulv:)

Mvh
HelgeB
Avsluttet .
Du har selvsagt rett Helge :-), det jeg mente var vel et kutt oppe, så hovedmotivet i bildet, hestens øye kommer mer til sin rett, den øverste delen blir på en måte overflødig...men det er min mening...hovedinntrykket er allikevel at det er et flott bilde.

mvh Ulv
Helge .
Jeg har lagt til to versjoner etter forslagene til Ivan og Ulv. Er usikker på hvilken som fungerer best og overlater det til andre å vurdere:))

Mvh
HelgeB
Avsluttet .
For å være helt ærlig, synes jeg Ivans forslag ble best.

mvh Ulv
Helge .
Jeg heller den veien jeg også, om det var slik Ivan mente kuttet. Hvis ikke hører han nok fra seg:)

Mvh
HelgeB
Ivan H.
Ja det var slik jeg mente :)
Og synes det ble bedre en utgangspunktet, i mine øyne iallfall. Men jeg komponerer veldig ofte selv i kvadrat, men noen ganger må man ty til andre formater. Synes v2 gir bildet litt mer nerve.
Inger-Lise S.
V2 til meg!

Inger-Lise
Helge .
Takk for gode og hjelpsomme tilbakemeldinger:)

Mvh
HelgeB
Avsluttet .
Ukens beste?

Mvh
C.O.
Børge W.
Nydelig bilde! Jeg tenker litt slik i forhold til komposisjon at det må være rom for blikket. Dette forutsetter selvsagt at rommet inneholder elementer som er verdt å ta med. I forhold til hesten som har et synsfelt på 350 grader så synes jeg V3 gir mest mening til det vaktsomme blikket.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu