Ny jobb - Loddselger
Det var med vemod å se yrkesaktive velutdannede voksne personer ty til loddsalg for å skaffe seg inntekter. Jeg observerte dem lenge og kunne lett se hvordan de nølte med å tilby sine lodder. Hvordan ville vi følt det, hvis vi skulle bli nødt å selge lodd på vårt hjemsted. Det hadde vært ganske ydmykende. I vårt nære Spania (Sevilla) var det vanlig.
Et gatefotografi må ofte skje hurtig, slik også her. Det er situasjonen jeg er mest opptatt av og vil formidle. Legger også ut en annen versjon fra en annen selger.
Bildet inngår i albumet Gatefotografi -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-01-08 17:01:37
    Versjon #2
Utstyr
  • nikon,coolpix p 300
  • -
  • Brennvidde45mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • AnnetIkke noe spesielt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger127
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_567872} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Avsluttet .
+1
Klare og tydelige gatebilder.
Tydelig da på flere måter.
Jeg tror det er vanskelig for oss å sette oss inn i denne situasjonen, Trygve.
Realiteten er fremdeles så markant annerledes her hos oss, til tross for at vi er bare noen steinkast unna.
Vi vet ingenting om morgendagen, og hvilke utfordringer som eventuelt venter oss.
Det er jeg faktisk litt glad for.
Du har laget et viktig prosjekt ved å skape en serie bilder som tar opp denne viktige tematikken. Det skal du ha respekt for.
Bent S.

Flotte gatefoto, likte v2 godt.

vh
Bent
Alf B.

Flott dokumentasjon av gatelivet i Sevilla, at vellutdannede mennesker står på gaten og selger lodd er nok en tankevekker for oss men viser vel hvordan det står til med økonomien i Europa, flott sett og formidlet.

Alf
Inger Anne Maritsdotter V.

Det er trist og tragisk at det har utviklet seg en slik situasjon i det særlige Europa.
Bildet er en tankevekker.
Bjarte W.

God dokumentasjon på situasjonen i Europa, og synes spesielt v2 gir godt uttrykk for dette. Kan nesten se at han sukker tungt. Tankevekkende.

- Bjarte
Roar K.

Skal en tur inn til Mapusa imorra og der er det nok av slike i inngangen til markedet, men jeg er ikke en av kjøperne.
Her blir V2 det reneste så jeg velger det, men ville retta opp litt i kantene og unngått linjer direkte ut i kryss - så fikk jeg pirka litt denne gangen også.

Roar
Avsluttet .

Å så gripende og fortellende bilder! Du er god på dette..bra jobbet! Takk for at du deler med oss så vi får se virekligheten utenfor vårt eget land..God fotouke!
Hilsen Tove
Tor Inge O.

Flotte gatebilder som dokumenterer hvordan finanskrisa har rammet vanlige folk i Spania.
mvh
Tor Inge
Marit O.

Trist historie du deler her Trygve!
Jeg hadde ikke likt en slik situasjon!
Godt og bli påmint,hvor godt vi har det her i Norge!

Versjon 2! den grå dingsen som henger mellom loddene,hva er det?? er det en kortterminal han har leid her,for og få enda flere kunder som ikke har kontanter??
Hvis det er det,forsterker det historien enda mer!

Mvh

Marit
Eirik B.

Hei Trygve!

Du dokumenterer viktige og alvorlige ting gjennom tekst og bilde.

Her har jeg likevel lyst til å si at jeg liker mange av dine tidligere bilder bedre. Jeg har sett noen gatebilder av deg tidligere som har rørt meg veldig blant annet fordi du har fanget ansiktsuttrykk så godt. Jeg husker også å ha sett et bilde av en bro- tror det var i Sevilla- som jeg ble veldig betatt av fordi tekniken satt som et skudd.

Det jeg sliter med her er i V1 å finne et klart hovedmotiv. Jeg skjønner jo at det er denne loddselgeren, men det er så mange andre forstyrrende elementer som tar oppmerksomheten bort. Tror det blir litt mange mennesker uten at loddselgeren skiller seg ut på noen måte i komposisjonen. Dessuten ser man ikke ansiktet hans. I V2 er dette bedre, og man kan ane en slags motløshet i posituren hans. Jeg syns imidlertid både ditt bilde av mannen med hundene og hun unge damen som er nødt til å tigge på gaten er bedre bilder av den urettferdigheten som rammer i sydeuropa.

Håper du ser på dette som konstruktivt fremfor negativt, Trygve. Jeg kommer til å følge med på deg og kommentere fortsatt. For jeg har i det store og hele stor sans for bildene dine.

Mvh
Eirik Bøe


Trygve B.

Mange takk for kommentarer. Det satte jeg pris på. Takk, Eirik, jeg satte pris på at du tok deg tid til en mer grundig kommentar. Det er slikt en lærer av. Det gjorde jeg her. Jeg ser ditt poeng. Jeg var litt opptatt med å få med miljøet rundt loddselgeren. Det ydmykende å sitte der mens folk strømmet forbi. Teksten skulle henlede oppmerksomheten på hovedmotivet. Det er et minus at en ikke ser ansiktet, det ser jeg også, men det var det beste jeg fikk. Jeg prøver å ta slike bilder uten at motivet legger merke til det. Da blir det mest ekte. Flott hvis du følger med videre. Jeg liker konstruktive tilbakemeldinger. Mvh Trygve
Lisbeth S.

Eirik sier det så bra, men vil tilføye at jeg liker godt v1
hvor jeg syntes du har fanget en flott situasjon og dokumentasjon.
mvh Lisbeth
Elisabeth M.

Jeg synes du treffer godt her med hva bildene forteller og det du vil formidle med dem.
Disse treffer hjertrota hos meg.
vh/Elisabeth
Lars Ivarson F.

originalen for meg..fin miljøskildring..velsnitta..flotters
Per Harald G.

Fin dokumentasjon. Flau loddselgar som ser delvis bort, medan han prøver å svelgje stoltheten. Folk som dreg forbi og latar som dei ikkje ser han. Er det for å skåne han, eller er det fordi dei ikkje vil kjøpe lodd? Bildet får fram tankar. Då har det ein misjon.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu