Kronhjort brøler utover Vindafjord
Tatt i kvelding like før solen går ned engang i oktober 2011.
Syntes hjorten kommer frem i fin positur her. Ganske stemningsfullt og hjorten står ved anledningen nærmest som ved et utropspunkt for sine brunstbrøl. Det virket som om bukken bevisst søkte ut på avsatsen hvor brøleropene nok effektivt spredes i omegnen. Etter å ha brølt lytter den spent på om andre bukker " svarer ". Bukken kikker også ivrig utover terrenget for om mulig å observere konkurrenter.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-12-25 12:27:07
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2011-12-25 19:32:34
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2011-12-25 19:35:20
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon D 7000
  • AF-S Nikkor DX VR
  • Brennvidde200mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_565576} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Avsluttet .

Et nydelig bilde av bratte fjell og "overopphetet" kronhjort som kaller på sin make.
Alt må finne sin løsning.
Her også tenker jeg.
Et vakkert skue.
Dag Tore ..

Hei Jostein. Meget dramatisk og vakker bilde Teknisk godt laget.Jeg likte motivet av denne stolte kronhjorten.Godt jobbet. God jul......DAG
Rune J.

dramatisk og flott komposisjon. Ville bildet blitt enda bedre med litt trangere utsnitt?
Odd E. k.

Et flott bilde av kronhjorten som brøler utover dalen sin brunst. Flott fanget der utsnittet er meget bra sammen med komposisjonen.

Mvh

Odd E.
Adrian Dyrhaug G.

Flott bilde av kronhjorten i det vakre landskapet!
Det her ble bra!

mvh Adrian Grande
Kjell Ivar Ø.

Synst det meste stemmer her, åpent miljø
hvor den brøler utover dalførene. Likte dette.
mvh Kjell Ivar
Jostein G.

Hei ! Takker for kommentarer :-) Jeg syntes bildet måtte ha så stort utsnitt og jeg ser flere er enige i det. Hjortebukken hadde mange koller rundt seg der oppe hvor jeg tok bildet, selv om de ikke sees på dette bildet...så denne bukken hadde ordna seg :-)
Jeg hadde en overnatting utendørs i et terreng som jeg visste at det var mye hjort. Målsettingen var nettopp å få filmet og fotografert hjort.
På vei tilbake til sivilisasjonen, oppdaget jeg noen koller til høyre for meg og såvidt over tregrensen. Jeg tok av meg ryggsekken og snek meg innpå dem i ly av noen steiner og forsenkninger i marka. Hadde 200 mm på Nikonen. Brukte en stein som underlag/stativ og gav meg i kast med å knipse/filme. Da hører jeg at bukken er på vei oppover. Jeg håper på at den følger etter kollene. Etter en liten stund kommer geviret til syne i synsranden. Jeg gleder meg over å se at bukken sannelig kommer mot meg og kommer på fotohold. Jeg liker lyset, terrenget og settingen :-) Slik er det med fotografering i naturen, man kan ikke helt vite alt på forhånd.
kristin P.
+1
For et bildet du fikk der, med det utsnittet får man følelsen av det flotte terrenget og jeg føler at det er langt ned, flotters rett og slett:-)
Bjørn Aksel B.

Fantastisk flott Hjortebilde. Det kunne blitt enda bedre hvis du hadde gjort noen enkle grep med etterbehandlingen, men jøjje meg for et flott bilde.
Bjørn A
Bjørn T.

Utrolig flott bilde av hjorten! Liker utsnittet hvor du får med den naturen rundt. Likte dette veldig godt! Mvh Bjørn


Trygve D.

Motivet taler for seg, lysstemningen er kanonbra i bildet.
mvh Trygve
Børge W.

Ikke mye å tilføye her. Flott bilde av kronhjort i miljø. Er ikke så sikker på om bildet hadde blitt bedre om du hadde vært tettere på. Men en ting man kan legge merke til er at lyset kunne avgjort mye her. Ei lysstripe på hjorten kunne gjort underverker. Fotografen derimot har gjort det beste ut av motivet under de rådende forhold.
Venche J.

Lker det jeg ser her. :)
God jul til deg og dine.
Venche.
Jostein G.

Takker igjen for kommentarer og God Jul :-) Jeg er jo selv glad i bildet og fornøyd med øyeblikket som ble sjenket meg da jeg tok bildet :-) Det er jo disse øyeblikkene som gjør det så frydefult å være i naturen med kamera :-)
Frode L.

Hei.

Rett og slett et nydelig miljøbilde av hjorten, flott komp med fin skarphet.
Bakgrunnen visr hvor mektig naturen er der den ferdes.
Dette bildet likte jeg godt.

God jul!

Frode.
Avsluttet .

Nydelig bilde av kronhjort Jostein
Bra at du ikke har plassert den midt i bildeflaten
Du er en dyktig naturfotograf
Jostein G.

Takker for kommentarer og GOD JUL :-)
Rolf S.

Flott bilde fra kjente trakter.
Hvis det er der jeg tror det er så er du midt i det sentrale området med fare for å skremme mange Hjorter, jeg vil anbefale større avstand med teleobjektiv slik at en ikke skremmer Hjortene unødig.
Ha en god jul.
Helsing Rolf
Jostein G.

Hei Rolf. Takker for det . Ja viktig å sanke seg erfaring med hjortene, slik at man ikke skremmer dem, men vet hvor grensene går. God Jul !
Vidar L.

Flotte bilder. Men her har du som Rolf påpeker beveget deg ut i farlig område i forhold til å skremme mye dyr unødig. For å få bilder av bukken ute på kanten der bør du faktisk ha mer enn 300mm hvis du skal være på en forsvarlig avstand. Har sittet der mange ganger selv, og har ved flere anledninger opplevd folk som skal oppleve hjorten her, og som har skremt de rett ned lia igjen! Det er litt for mange som kjenner til dette området:)

hilsen Vidar
Jostein G.

Jeg har bare visst om denne plassen i to år. Jeg har mest vært på andre siden av innfarten til dalen her, fordi jeg har hatt et sjul der til ravn og ørn. I år har jeg prøvd meg på hjortene der og det har vært en gradvis tilnærming til området og det har gått helt greit. Har ikke truffet på andre der i år ihvertfall... og personlig har jeg ikke skremt dem. Har hatt god kontakt med grunneieren der...han Olav. En god hjortejeger eller hjortefotograf som ikke skremmer dyrene, blir man imidlertid ikke over natten. Endel ting som er viktig å kunne. Blant annet å kunne lese kroppspråket til dyrene, være tålmodig, gå mot vinden osv. Føler det blir litt feil hvis jeg skal ta bøtta for at andre har vimset i området der tidligere.
Jostein G.

Ellers takker jeg for kommentaren og ønsker fortsatt God Jul !


Mvh Jostein
Vidar L.

Hei igjen
Det var ikke meningen å gi deg skylden for å ha skremt mye dyr, snarere tvert i mot ser det ut til at du har lært deg mye om hjortens utrolige vaner allerede. Og alle bildene du har lagt ut står det respekt av! Poenget var bare å fortelle at en skal være svært forsiktig med tilnærmingsmåten i dette området fordi dyra har et trekk opp dit du var om kvelden, og er du uforsiktig kan du ødelegge alt for resten av den dagen. Var der bare to ganger i høst og traff ingen. Kanskje fordi det var ganske ufyselig vær, se hjoprtebildet jeg nettop la ut:)
Fortsatt God Jul og ha ei god romjulsfototid!

hilsen Vidar
Jostein G.



Her i Rogaland er vi så heldige å ha mye hjort, så det er mye å glede seg over for naturintreserte. Tysvær, Vindafjor og Sveio har stor hjortetetthet.

Takker for opplysninger fra Vidar og Rolf om at man må være varsom og forsiktig hvis man skulle dumpe borti kjerneområder for hjortens parringer, ellers kan det være fort hjort at ting går gale.

Alle som vil fotografere hjorten i brunstiden bør være varsomme!

Blir vel noe av det samme som for reirfotografering og leikfotografering.

Var heldig og fikk filmet en film der i Vindafjord i regn og tåke...hmm ligger ute på et annet netsted den da...

God Jul og romjulsfoto tilbake til deg Vidar...nå skal jeg sjekk det hjortebildet:-)


Mvh Jostein

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu