Fattigdommens svøpe
En svøpe kan svi slik at tårene kommer frem. Utenfor kirkedøren på den berømte katedralen i Sevilla, sved svøpen så pass mye at mannen tok til tårene. Jeg observerte han lenge. Det var ikke tilgjort. Det var få som ga han noe. Jeg tror det var tidl. stortingspresident Jo Benkow som sa en gang: Fattigdommen kan være en hard svøpe. Jeg er enig med han og det er vondt å se når andre lider.
Jeg synes det er ok. Bildet skal beskrive en situasjon i vårt nære Europa. Fattigdommen som rammer svært mange, unge som eldre.
Utstyr
  • nikon,coolpix p 300
  • -
  • Brennvidde80mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetIkke noe spesielt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_564218} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Solvår B.

Et sterkt, fortellende bilde som fikk meg til å tenke på ordene:
"Du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv."
: ) Solvår
Avsluttet .

Flott og sterkt dokumentert..og Solvårs ord forsterker det enda mer..Ja vi må bry oss om hverandre mere her i verden.. det viser du i bildet ditt.. og vi behøver å bli påminnet om det gang på gang..ikke alle som bare har en smørkrise slik som oss..
God søndag!
Hilsen
Tove
Trygve D.

Et fortellende bilde fra dagens Europa. Godt sett. Ville kanskje trukket personen litt bort fra sentrum i bildet eller sett innover i rommet på siden, men det er ikke så viktig her.
mvh
Trygve
Bjarte W.

Sterkt og fortellende bilde. Trist å se slikt. Ser dessverre ut til at dette kan bli mer vanlig også i vesteuropa, slik den økonomiske situasjonen er nå.
- Bjarte
Ingfrid B.

Et sterkt bilde som går til hjertet.
mvh
Ingfrid
Bjørn R.

Historien din gjør bildet.
Inger Anne Maritsdotter V.

Det er et bilde som berører meg sterkt!

Klart det også gjør noe med ens stolthet og selvrespekt å bli tvunget til å gå på gata å tigge.

Får helt vondt inni meg!

Mvh Inger Anne
Trygve B.

Tusen takk for kommentarer. Jeg blir glad når bildet berører dere. Det er vel det som er meningen at motiv skal engasjere oss på en eller annen måte. Takk til dere alle. Mvh Trygve
Avsluttet .

Enda en beskrivelse av hva mennesker føler seg tvunget til å gjøre når desperasjonen blir for stor.
Dette ville de fleste av oss opplevd som en uhyrlig fornedrelse og ydmykelse.
Vi skal være glad for at vi lever i et samfunn som har lovfestede rettigheter, og en velferdstat, som gjør at de fleste av oss kan gå med løftet hode.
Et sterkt bilde.
Lisbeth S.

Sterkt og godt dokumentert av den stakkars karen
som har tatt til tårene, trist å se.
Godt komponert med personen fint plassert i bildeflaten i
fine farger og lys.
mvh Lisbeth
Avsluttet .

En synliggjøring av en av verdens mange harde realiteter, i dette tilfelle fattigdom og fornedrelse. Godt sett og dokumentert, Trygve!
Roar K.

Ja, slik fattigdom er kanskje noe vi ofte forbinder med andre land. Bildet taler for seg mens enten man liker det eller ikke vokser køen utenfor fattighuset i Oslo og hos Frelsesarmeens slumsøstre.

Roar
Eirik B.

Du hadde en fin tekst til ditt forrige bilde, nemlig Vamp sin"Tirna noir", skrevet av Kolbein Falkeid. Han har også skrevet en annen Vamp tekst som jeg synes passer dette gripende bildet, nemlig "Velsigne deg" fra albumet St. Mandag.

Det er utrolig flott gjort å fortelle omverden om denne urettferdigheten. Det er lett for at endel skygger unna når man drar frem disse viktige temaene. Modig!

Når det gjelder bildet i seg selv, så liker jeg den lave synsvinkelen som gir et mer direkte innblikk etter min mening. Man ser jo ikke at mannen gråter- men man forstår det og setter seg inn i det enkelt når du forteller slik du gjør. Bildet blir da en illustrasjon på din fortelling.

Mvh
Eirik Bøe
Marit O.

Men eg vil gråta med deg....
Et sterkt og gripende bilde,som sier at livet er uretferdig Trygve!

Ha en fin dag!

Mvh

Marit
Trygve B.

Igjen takk. Enig,Ketil,vi lever i et godt land med et sikkerhetsnett for alle. Takk Eirik for tipset ang. Falkeid. Marit,Eidsvåg sin tekst kunne også passe her. Bra tenkt det. Ha en fin kveld alle sammen. mvh Trygve. Vi gleder hverandre med kommentarer og koser oss med fotohobbyen.
Birthe H.

Du engasjerer mange her inne med bilde og refleksjoner. Det er lett å fare forbi, men du tar deg tid til å stoppe og betrakte viktige hendelser i livet. Setter pris på delingen din, Trygve!
Mvh. Birthe
Elisabeth M.

Et sterkt bilde, også med det du forteller. Et bilde til ettertanke i disse tider, hvor de fleste er mest opptatt av julegaver.. Mange julegaver.
Godt formidlet Trygve!
hilsen Elisabeth
Ottar P.

Fin dokumentasjon av en trist situasjon ved noen av verdens skyggesider.
Bra formidlet!
Trygve B.

Igjen takk til Elisabeth, Birthe og Ottar for gode og oppmuntrende kommentarer. Takker så mye. Mvh Trygve
Avsluttet .

Vanvittig bra fanget situasjon.
Du er flink til å observere Trygve,og det er vel en god fotografs viktigste egenskap.
Jeg er enig i at det er vondt å se mennesker som lider nød.
Jostein S.

Hei
Godt formidlet
Bildet står godt til tittelen
Jostein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu