Oslo universitetssykehus
Bildet inngår i albumet Oslo universitetssykehus -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-12-10 16:25:29
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2011-12-12 17:53:32
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D90
  • Sigma 20/1.8
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger62
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_564022} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Roar K.

Flott komponert med skrå kameravinkel. Treet, tårnet og skulpturen i bakgrunnen bygger fint og skaper et sug av dybdefølelse.
Dette er sikkert ikke samme bygget, men det bringer minner for det likner der jeg som fireåring nettopp rammet av polio lå på isolat i 1951 noe jeg hadde fortrengt helt fram til 1997. Da satt jeg som vognfører på Oslotrikken midt i rushtia ved nasjonalteateret på vei mot Majorstua. mens tårene rant ekspederte jeg som en gal. Folk så rart på meg for de så ikke det jeg så - den vesle pjokken på 4 år som lå på islotat på Ullevål mens mor sto utenfor og smilte og vinket - fikk ikke lov til å komme inn. Herr Polio måtte komme tilbake for å fullføre det han startet på i 1951 før jeg i en alder av 50 år igjen greide å ta fram dette minnet - og det midt i ettermiddagsrushet. I 46 år fortrengte jeg det.

Roar
Stig H.

Syns du har skapt noe spennendes her, liker dette godt!

Stig:)
Lisbeth S.

Nydelig vinkling på det gamle bygget som fikk veldig fin belysning og skygger, god dybde hvor man ser en nyere stil på bygningene i enden. spennende og godt teknisk tatt.
mvh Lisbeth
Walter S.

Du har her en solid komposisjon av en fin bygning i ettermiddagslys, som kaster trærnes skygge mot fasaden og dermed gir ekstra liv og lys-skygge valører. Treets krone sitter midt i det gyldne snitt og er et meget viktig og et sentralt element her.
Det er dog 2 ting jeg har lyst til å påpeke:
- Den store flaten med plen - som ikke tilfører bildet noe spesiellt - bør kuttes en del. Jeg ville ofret en 4-5 cm nederst, noe som vil endre formatet til nesten panoramaformat og dermed fremheve den avlange husfasaden enda bedre.
Det andre jeg bare må nevne er at du tydeligvis har begynt å eksperimentere med HDR. Noe av det som røper deg i så henseende er såkalte "telltales" - slik som kraftig "halo" rundt treets grener og kvister pluss ut med himmelen langs med takrenna øverst.

Den gråskitne himmelen der tyder på at du har alt for sterk "Highlight Smoothing" - noe som gråner hvite flater (det som HDR-programm prøver å gjøre, er å "flate u / jevne ut" ut valørene. Gjøre hvit om til grått og gjøre sort om til grått - m.a.o. gjøre disse valører mindre kontrastrike)
Dette må du ta styring over selv, ellers blir det slike telltales med skittegrå himmel, som drar ned inntrykket.
Et spennende motiv, med en solid komposisjon og et flott lys!

Mvh,
Walter
Jon Henrik L.

Takk for både nyttige og hyggelige kommentarer. Veldig bra å få disse tilbakemeldingene.
Walter S.

Oii!
En ny versjon. Ja, det må jeg si. Knall mye bedre - synes ikke du også?

Mvh,
Walter
Walter S.

Sorry, glemte noe: Det er så mye mere dynamikk i bildet ditt nå.

Litt pirk: Det er "noe" grått, ut mot venstre bilderammen, nede - og så bør man unngå å ha noen linjer løpe rett ut i et av hjørnene. Nederst til høyre her, hvor murkanten tangerer 90º - men nå snakker vi om pirk - eller hvis Roar ser dette, så blir det pekefinger'n...!
;o)

Mvh,
Walter
Jon Henrik L.

Det hjelper å bli gjort oppmerksom på det som kan forbedres. Her var det heller ikke så vanskelig. Stor takk!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu