Ved havet
Utstyr
  • Nikon D700
  • nikon type e. 28mm fast f2.8
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBehandlet i lightroom
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger152
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_562759} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Petter Jan A.

Nydelig bilde med fine farger og lys.MG+
Adrian Dyrhaug G.

Stemningsfullt og lekkert bilde fra havgapet!

mvh Adrian Grande
Lars Ivarson F.

flott forgrunn i velkomponert arbeid med fin djupn..velsnitta..flotters
Kurt E.

Godt jobbet med etterbehandling. Flotte farger og spennede forgrunn med mye detaljer. Liker veldig godt den lille steinen uti fjorden - gir fin dybde.
Nils Christian S.

Virkelig FLOTT ! En fryd å betrakte!
Sissel Elisabeth H.

Kjempefint bilde. Herlige farger og lys i det flotte detaljrike landskapet. Fint med snøen på toppene.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Finn M G.

Du har mange flotte bilder i din portfolio og derfor skal du få en skikkelig kommentar fra meg på linje med de som ble gitt mine bilder på fotomøtene i Ålesund Kamera Klubb i klubbens storhetstid på 80-tallet. Altså: ikke bare skryt men la oss heller kalle det konstruktiv kritikk:

Farger: Det første som slår meg er at fargene er for mettede, altså alt for kraftig. Da bruker jeg en godt kalibert Eizo-skjerm i 10 tusen kr klassen. (På en laptop eller billigere skjerm med dårligere farger ser det kanskje ok ut.)

Komposisjon: Horisonten deler bildet i to like flater. Etter gamle komposisjonsregler er det lite heldig. Det finnes selvsagt unntak, og det kan diskuteres men jeg føler at du kunne ha tatt med litt mindre himmel og heller hatt mer forgrunn. Dette er likevel ingen stor innvendig.

Når det gjelder forgrunnen så skaper den fin dybde i bildet, men den består av mange elementer og kan derfor være litt rotete. Men jeg vet det selv: den perfekte forgrunn er ikke alltid lett å finne!

På slutten av 80-tallet sprang alle landskapsfotografer rundt med vidvinkel og Cokin-filter i fotobag'en. Jeg hadde selv en haug med bilder tatt med et såkallt gradert tobacco-filter (brunfilter). Morsomt i starten, men alle disse bildene er nå kastet. Hvorfor? Fordi det er så lett å gjennomskue. Jeg vil derfor råde deg til å dempe ned fargebruken. Jeg ser heller ingen grunn til at himmelen skal være mørkere enn steinene som den lyser opp. Det ser ikke helt naturlig ut.

Altså: du er god til å se bra motiver og være der på rett tidspunkt. Du tar gode bilder, men du har bedre bilder enn dette. Spesielt er det de overmettede fargene og den mørkebrune himmelen som bør rettes opp.

Mitt tips: Å ta gode bilder er på linje med å være god musiker: ikke gjør for stort nummer av deg selv, den største feilen er å overdrive.

mvh
Finn M
sigbjørn f.

Flott bilde med ge farger men er litt enig i det som Finn Magne sier at det er litt mange elementer i forgrunnen.Men et seer verdig bilde i massevis detta.
Bjarte W.

Ved første øyekast trodde jeg dette var et HDR bilde, men det lar seg vel ikke gjøre i Lightroom(?). Fin dybde og skarphet, og fine farger. Det er mye i det Finn Magne sier, men dette med gamle regler, synes jeg er litt utgått. Den gang da, var komposijon, utsnitt og kamera innstillinger langt viktigere enn i dagens digitale verden. Nå kan jo det meste fikses i etterkant på PCen.
- Bjarte
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu