Katedralen i Sevilla
Katedralen i Sevilla er den største gotiske katedralen i verden. I 1987 ble den satt på FN sin liste over verneverdige bygninger. Masse turister besøker denne kirken. På 1100 tallet var den en moske, men den ble kirke på 1400 tallet. Det ble brukt nesten 70 år å bygge kun altertavlen, så det sier litt om hvilken bygning dette er. Jeg knipset i vei. Her kommer et bilde fra taket som viser litt av storheten. En kan se noe av de to orgelene.
Ja, jeg er i grunnen fornøyd. Synes jeg fikk med meg litt av takbuene og fargene. Det gjorde inntrykk på meg, og håper det samme skjer med andre.
Utstyr
  • Fujifilm finepix x-100
  • -
  • Blenderf/2.6
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt med håndholdt kamera. Jeg bruker snoren på kamera til å stramme rundt nakken. Da setter jeg kamera i press og klarer da å holde det mer i ro enn ellers. Anbefales.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_560223} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Trygve D.

Spennende kirkearkitektur, Trygve. Bildet er kanskje litt overeksponert, men skarpt og fint til å være håndholdt.
mvh Trygve
Line H.

Må ha vært en storslått opplevelse å stå under noe så gammelt og erverdig.
Spennende linjer og kurver.
Kronen på verket må vel være vinduene .
Trygve,kanskje rette opp bildet.Se nederst : )
My rødvin der nede ?

Takk for titten.
Line
Trygve B.

Takk Trygve og Line for kommentarer. Ja søren Line, jeg ser det nå. Littt oppretting kan være nødvendig . Jeg så det ikke før du sa det. Når det gjelder ens egne bilder så blir en så gyselig subjektiv at en ser ikke alt.
Lars Ivarson F.

gildt lys, fargar og former..litt usikker på perspektivet..gromt
Walter S.

Utrolig hva de fikk til så tidlig i middelalderen, og uten PC, digitalt tegneprogram, hydrauliske kraner og fagforening...!

Det må ha vært en opplevelse å stå der og fotografer, Trygve.

Imponerende!

Mvh,
Walter
Oddmund K.

Fint lys, mange detaljer og fine farger :)
Mvh Oddmund
Lisbeth S.

Utrolig bygg og kunstverk, fint utsnitt med mange detajer å se på. vedig godt komponert, vakker skue:-)
mvh Lisbeth
Fred S.

flott bilde, der det ser ut som om du har kontroll over både linjer og farger. (selv fikk vi med oss katedralen i Toledo da vi var i Madrid nylig, men de bildene jeg tok der er for dårlige til å legges ut)

fred s
Trygve B.

Igjen takk for kommentarer til dere alle. Ja, Lisbeth det var detaljene og fargene som jeg også falt for. Prøvde å få en harmoni i bildet. Fred, det er vanskelig å fotografere inne i kirker. Det synes jeg også. Høyt under taket. Lite lys, mye folk osv. Fujifilm finepix x 100 er noe av det beste jeg har hatt. Fast objektiv på 35 mm. Lyssterkt på 2,0. Brukte iso 640.Kom da ned på en lukkertid på 30 til 40 . Når jeg da bruker kameraremmen rundt nakken og setter kamera i press, og ikke får angst for at kamera ikke er støtt nok så går det rimelig bra. Mvh Trygve
Birthe H.

Masse detaljer å studere, skarpt og fint! Du får med deg lyset gjennom flotte blyglassvinduer. Stilig!må ha vært en fantastisk opplevelse...
Mvh. Birthe
Tove H.

Vakkert med fint lys, mye å studere av linjer, buer, detaljer...

Tove
Avsluttet .

Nydelig bilde med mange flotte detaljer..og fint lys!
Hilsen
Tove
Roar K.

Ja, slike katedraler kan være skikkelig kameramat. Når jeg nevner kanskje ørlite mer kontrast må jeg også ta høyde for at det kan være min skjerm som lurer meg i og med at med alle de elektriske remedier jeg må her som UPS, omformer, Stabilisator og ikke mins 2stk. 24 volts kjemmpebaterier for å holde hjula i gang hver gang strømmen bare blir borte. Dette slår av og til inn på skjermen og gir bildene et inntrykk av å være litt gråere enn det som er riktig.
Litt oppretting av bildet hvilket du ser langs nedre bildekant kunne du nok ha spandert på deg og da hadde du kanskje unngått linje ut i øvre høyre krysset også.
Bare litt småpirk dette, men det hører vel med i en fotokritikk.

Roar
Inger Anne Maritsdotter V.

Storslagent og majestetisk byggverk,
nydelige detaljer,
et vakkert syn.

Inger Anne
Trygve B.

Igjen takk for nyttige og gode kommentarer. Det gir inspirasjon til å gå videre. Bildet er tatt med mitt nye fujifilm finepix x 100. Jeg har ikke hatt så bra kamera. Overgår faktisk speilen.
Carsten W.

Det skal jeg gjerne tro at kameraet er bra. F 2,6 og alt er skarp. Imponerende.
Adrian Dyrhaug G.

Flott arkitektonisk bilde!

mvh Adrian Grande
Morten L.

herlige linjer;)
Tommy P.

Synes du har fått frem roen som gjerne er i slike kirker. Fargene blir litt kjedelige, men det er jo slik det er. Linjene er fine og fører oss opp mot toppen, til et tak med uendelige detaljer. Flott! Jeg har selv tatt et bilde av et alter i Roma, som jeg la ut for noen dager siden. Ta gjerne en titt på det.

Tommy
Avsluttet .

Et imponerende bilde du har tatt her!
Lyssetting, kontraster, farger og komposisjon sitter som et skudd!

Hilsen Arild
Jostein S.

Hei
Mektig og fargerikt
Noe storslått over dette
Jostein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu