Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/3s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger115
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_555174} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Rita H.
Det er noe ved motivet og bropilarene/søylene som gjør dette interessant, og personen og paraplyen er viktig.
Bevegelsesuskarphet kunne vært unngått, men det er ikke viktig.

Det er mye omgivelser, hva med et kutt i høyre side til innenfor den nærmeste søyla, og oppe nesten ned til paraplyen, da ville toppen av brua vært unngått og en ville fått noe å undres over.

Liker at paraplyen og den bakerste, lilla stanga begge er blå, det gir fin balanse.

Ser du har mange s/h bilder så jeg regner med du har vurdert den muligheten - tror dette også kan passe i s/h.

Hilsen Rita
Ivan H.
Motivet er helt ok, som kan gi betrakter noen tanker. En person og hav han gi noen refleksjoner. Det hjeler at personen er i bevegelse, men kunne faktisk tenkt meg mer bevegelse. Mer diffus.

Ang komposisjonen så blir jeg ikke fortrolig med den. Personen er bra plassert mellom påler og det andre helt til venstre. Men jeg tror at bildet hadde vært tjent med en kvadratisk komposisjon uten mye av høyre side. Jeg har ikke behov for så mye påler, for å si det slik.

Jeg er også usikker på detaljene. Det kan se ut som du har prøvd å kompensere for bevegelsesuskaphet i hele bildet her, dekke over litt. Dette tar opp litt av oppmerksomheten min..

Mvh
Ivan
Ivan H.
Har ikke fotograf noen tilbakemeldinger til kritikkene? Jeg antar da at du ikke er interessert i kritikk på dine bilder?
Arne S. G.
God aften Ivan.
Selvsagt er jeg interessert i kritikk av bildene jeg legger ut. Jeg er dog ikke den som for enhver pris må kommentere all kommentarer. Men jeg leser selvsagt alle synspunkter med stor interesse, og tar ting til etteretning.
Så har det seg også slik at jeg tidvis jobber ekstremt lange og uregelmessige dager og det har vært en slik 3 måneds periode nå.

Så, min respons til kommentørene:

Til Ivan: Nei!!! Jeg har ikke utført noe digitale triks for å dekke over noen bevegelsesuskarphet. Jeg er gammel mørkeroms freak, både s/hv og fargekopiering, og det jeg gjør i fotoshop er så tett opp til analogt som mulig. Beskjæring, fargebalanse (sort/hvitt punkt), mørkt/lyst (og ev. "etterbelysning" av bestemte områder).
Det eneste jeg har gjort som tilhører den digitale sfære er litt "noise reduction".
Ja, jeg kunne også tenkt meg personen litt mer i bevegelse, men 1/3 sek. med frosne fingre og uten stativ på en hustrig februar ettermiddag på Lido i Venezia var krevende nok.
Og nei, kvadratisk format funker ikke for meg i dette bildet. Det stenger den åpne følelsen ut mot havet, og jeg liker den nærmeste stolpen som lener seg i samme retning som personen går.

Til Rita: Jeg har bevisst lagt meg på en lang lukkertid for å oppnå bevegelse, både i personen og havet. Hadde dette bildet vært "frosset" sylskarpt på en kjapp lukkertid, ville det i mine øyne vært ganske uinteressant.
Ved å beskjære bort toppen av brua, som du sier, vil man jo nettopp fjerne "noe å undres over", og det blir bare en stabel stolper. Jeg liker at man ser det øvre nivået. Hva slags bru/terasse konstruksjon er dette? Hvor kommer den fra og hvor leder den?

Takk til dere begge for kommentarene. Forslagene er utprøvd, og jeg ender opp igjen med det nesten ubeskårede bildet, slik det var i søkeren.

mvh
Arne
Ivan H.
Takk for tilbakemelding, Arne. Uten tilbakemeldinger så blir iallfall mine kritikker tomme. Jeg vet ikke om jeg tar feil i noe, ser bildet på en annen måte enn fotograf. Altså jeg lærer ikke noe av det..
Avsluttet .
Øyet som ser, og smaken er som baken :)

For min del er jeg mest fasinert av nettopp pålene, om bildet ville blitt bedre med færre påler er jeg usikker på.

Det virker som om det er brukt håndholdt og ikke stativ, og da synes jeg du har klart å utnytte motivet veldig bra. Pålene er veldig klare og sterke (forøvrig veldig "rene" og fine), med valgt lukkertid oppnår du en bevegelse både hos person og i bølger, noe som står i kontrast til de sterke pålene.

Bildet virker veldig naturlig, damen på bildet går der hun selv ønsker, uten å bli fortalt hvor hun skal gå, evt ta bilde.
Et flott feriebilde hvor jeg sitter igjen med et inntrykk har fanget et naturlig situasjonsbilde.

Komposisjonen (din posisjon) fungerer bra, gjennomtenkt med tanke på lukkertid.

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu