Elgku med kalv
Har funnet meg en fin plass hvor elgen ferdes sent på kveld og gresser. både elgokse,elgkua med en kalv er i området.
Dessverre så er de der sent på kveld og lyset blir da et problem. Men høy ISO ( 12800 )gjør jo at en iallefall klarer og få bilder.
Men her trenger jeg gode råd angående opptaksteknikk og etterbehandling. Så om noen kan høste av sine kunnskaper under slike forhold blir jeg meget takknemlig.
Utstyr
  • Canon 7D
  • Canon ef 300mm f/4L IS USM
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • AnnetEnbentstativ,ISO 12800,EV+ 1, 1.4x converter. Tatt sent på kveld etter at mørket hadde begynt å falle på.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_544150} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Svein O.

Spennende tema du tar opp her. Sliter med det samme som deg, at det har en tendens til å bli mørkt før "mine" dyr kommer på arenaen.
Synes nå du har kommet bra i mål selv med 12800 ISO..Det er jo klart at med så lang lukker får du problem med bevegelsesuskarphet selv med tripod ville du nok fått det her.

Jeg sliter med bildere over ISO 320 så har nok mye å lære jeg ennå.
Lykke til videre. Jeg følger med her for å se om det kommer noen gode råd:))

mvh
Svein.
Trond W.

Litt støy ja, men fint skildret av mor og barn.

Trond
Bjørn Aksel B.
+1
Bilde faller litt igjennom synes jeg, ikke pga fotografen, men rett og slett fordi kamera ikke takler slike iso verdier. Hold deg under 3200, og sett heller av mere tid. Er hundre prosent sikker på at kua og kalver er ute og beiter til andre tider der lyset spiller på ditt parti. Tålmodighet er faktisk viktigere en det tekniske i utstyret ved de fleste anledninger.
Ikke mye å bruke tid på mht behandling, da det aldri blir akseptabelt. Helt sikker på at du vil lykkes med annet lys, og da kan vi jobbe litt ang behandling.
Lykke til:)
mvh
Bjørn A
Lisbeth S.

Koselig bilde av ku og kalv, du har fått fin informasjon av Bjørn Aksel.
blir nok bra til slutt :-)
mvh Lisbeth
Geir K.

Takk alle sammen.
-Bjørn Aksel. Takk for råd og innspill. Da jeg stilte kamera til 12800 ISO hadde jeg ikke store forventninger for å si det sånn.
Du har selvsagt rett i det du sier her ang bedre lys,tålmodighet etc. Skal se til helga om tiden strekker til og sette meg ned noen timer. Takk igjen.

Mvh Geir
Avsluttet .

Egentlig så skjønner jeg ikke produsentenes handlinger angående så høye isoverdier.

Men når man først har et motiv som det kan prøves på, så må man jo prøve.

Egentlig er det nettopp som du selv sier over her, tiden som vi ikke har. Egentlig er jo det da godt på en måte at man har forpliktelser, men vi kan jo utvide døgnet til 48 timer:)

Ikke så gæli dette men vi ser jo svakhetene. Mulig det hadde blitt bedre om du hadde hatt et lyssterkt objektiv, en Sigma til 157.000 blanke norske kroner hehe.
Jaja, jeg hadde jo også vært fornøyd om jeg hadde fått festet et slikt motiv til brikka.

Stå på.
mvh arild
Geir K.

Hei Arild.
Satte meg ut på post sånn ca 20.00. Elgen kom frem ganske tidlig,men var veldig forsiktig og jeg tror den ante fare og at den kanskje kjente lukten av meg. Første gang den kom frem var den gjemt bak en busk jeg hadde rett ved siden av meg. Og det gjorde at jeg ikke fikk bilder. Den var fremme kanskje et lite min.før den listet seg inn i skogen igjen. Andre gang den vågde seg frem,ventet jeg en stund med å ta bilde i håp at den kom nermere og for å ikke skremme den,men igjen kikket den opp til meg,snur og lister seg sakte inn i skogen som bare en elg gjør. Utrolig fasinerende og se. Såg ikke mer av oksen denne kvelden. Ca kl 22.00 dukker en kalv opp og bare et par min til så kommer kua. Avstanden var stor,men skulle jeg få bilder så var det bare og skru opp ISO til topp. Synes egentlig at jeg kom bra ut av det med tanke på det lille lyset jeg hadde her. Det var så mørkt at autofokusen ikke greide jobben sin. Men skal prøve igjen andre tider på døgnet og se om den tar seg en tur.
Jo kanskje et lysstrekt objektiv kan være løsningen. Men til den prisen av 157.000 blanke kroner finner jeg vel fort ut at min kjære har byttet ut låsen i døra.
Avsluttet .

Hei

Flott bilde av ku og kalv. Syns bildet er bra med tanke på isoverdien.Jeg går aldri over 800, fordi jeg ikke klarer å fjerne støy..
Der jeg tar bilder er det mye elg, og noen av dem er ikke så redde fordi det er mye trafikk..(traktorer og turister..hørte om en som hadde sett 30 elger på denne plassen..er mye jorder her så elgen har det godt.. i tillegg liker den seg ved saltstenen til sauen)

Jeg har ikke annet råd enn vente til en dag/kveld det er sol og bedre lys...på plassen jeg fotograferer pleier elgen å komme frem ved 19-20 tida om kvelden..ellers kan det være lurt tidlig om morran..da blir jo lyset bare bedre og bedre..


mvh Øyvind
Geir K.

Hei Øyvind og takk for kommentar.
Elgene mine er nok mer sky og ikke vant til verken biler eller folk. Ja jeg skal prøve meg en tur en morgen da lyset er bedre. Har ikke sett elg på mange år før jeg fikk nyss om denne plassen,bare 10 min å kjøre fra der jeg bor. Så nå har jeg sett elg hver dag den siste uken. Så noen brukbare bilder har det jo blitt da. Men avstanden er litt stor.

Mvh Geir
Thorbjørn R.

Ja, man sier gjerne at det er fotografen det kommer an på, og ikke utstyret. Og i de fleste tilfeller er det nok noe i det - men enkelte ganger er det ikke tvilsomt at bedre utstyr hadde gitt et bedre (teknisk) resultat. Jeg vil tro at et Nikon D3S, påmontert en 400mm f2,8 skulle gitt deg brukbare arbeidsforhold her.

Mvh Thorbjørn
Håvard F.

Synes Bjørn Aksel sier det bra her. Svært få kameraer som takler så høy iso på en god måte...
Spennende å følge deg Geir. Du kommer med blinkskudd senere du - det vet jeg :)
Ha en fin dag
mvh
Håvard
Geir K.

Takk for kommentarer. Alltid kjekt det.

Geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu