Vrakdykk
Et annet dykk i Trondheimsfjorden.
Det er få kommentarer å få på undervannsbilder. Er de uinteressante fo uundervannsfotografer?
Bildet inngår i albumet Trondheimsfjorden - Bilder tatt på dykking i Trondheimsfjorden
Utstyr
  • Nikon F801s
  • 24 mm Nikkor
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeProvia 400 F
  • ja
  • AnnetHar dratt fram litt mere farge enn på orginalen (grønnt dominerer enda mer på 25 m dyp på sommeren.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriUndervannsbilder
  • Lastet opp
  • Visninger338
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_54365} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Bendik R.

avslappet, det var ikke så bra kvalitet da... kult med grønne sjøpølser!

--bendik--
Frode L.


Jeg lurte på hva slags hus du bruker rundt F801'en?

Jeg har såvidt prøvd UV-foto med min F100 og 20mm, i en EWA-Marine, men oppdaget fort at det er temmelig vanskelig å få til en god komposisjon hvor meddykkerne også har en bilde-bra positur. Det ble fort mange kropper som fløt meningsløst rundt i 3 dimmensjoner.

Ditt bilde er sånn sett meget bra! Briefer du de andre til å være gode fotomodeller?

Frode
Kjetil J.

FL: Jeg har et Subal hus (aluminium) domeport (glass) +4 forsatslinse på vidvinklel som her. Ellers er det en flatport som er vanlig for makro m.m. (men da blir bildevinkelen redusert med ca 30% som om du hadde en telekonverter).

Du får Subal og andre hus til F100, men det er relativt dyrt. (Pleksiglasshus fra Ikelite er mye billigere, men med en del ulemper). Det er ikke bare kameraet som blir kostbart, men blitser(eller hus for blits) og armer for blitser drar fort på, særlig for vidvinkel.
Vil du ha mer info om utstyr så bare gi meg et hint, men det passer vel bedre en annen plass.

Undervannsfoto krever en god del mer, bl.a. problemer med lite lys, reflekser fra partikler i vannet, ballansering av naturlig og blits lys m.m.
Så kommer det i tillegg at det ar vanskelig å få modellene til å stille seg opp der du vil.
På dette dykket var jeg heldig. ''Vraket'' er en port ca 16x8x6 m (fra gammel ubåtbunker). Dette er så lite at det var relativt lett å se hvor de andre dykkerene beveget seg og legge seg til for å få passende vinkel, finne forgrunn, justere inn eksponering m.m.

De to på bildet tar også litt bilder under vann selv så de vet litt hva som gjør seg på bilder, så jeg hadde litt hjelp.

Så må en bare ta en rekke bilder. Får skjelden mer enn 3-4 brukbare bilder etter et dykk, mens det nomalt er 10-15 eller fler på filmen på land.
Avsluttet .

Hei. fantastisk fine undervannsbilder du har. er dykker selv og det du får til er bra. opplver selv at det er vanskelig og ta bilder fra lengere en 2-4 meter pga at lyset forsvinner. bruker du lykt eller har du sterk blits på kamera? Har du dykket mange steder i verden? masse ros til deg i hvertfall
Kjetil J.

STB: Masse lys fra blits(er) lang ut fra kameraet er stort sett trikset for vidvinkelfotografering. Så må en ballansere blitslys mot omgivelseslys.

Makro er bare å guffe på med blits i mange tilfelle.

Bildet fra Komodo er tatt med stillbildefunksjonen til et videokamera med videolys. Det går rimelig bra i sørlige farvann, men her hjemme på sommeren blir det for mye tilbakespredning i vannet og en har ikke nok lys til å gå langt ut til siden med lyskildene som ved bruk av blits.

TTL styrt blits enten med Nikonos eller med Nikon speilreflekskamera (lysbildefilm) i hus er det nesten alle undervannsfotografer med noe ambisjon bruker...
Ellers takk for ros.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu