Gullfaks A
Tatt fra toppen av flammebommen
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-07-18 20:34:12
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D3
  • Nikkor 14-24mm f2.8
  • Blenderf/18
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_537031} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Per Ove H.

Velkomponert og detaljrikt denne kolossen. Interessant kontrrast mellom natur og teknikk.
Roar K.

Ja her viser du at selv oljeinstallasjoner kan bli bra foto.
Veldig midtstilt og symmetrisk - og det funker.
Litt urolig langs nedre ramme så jeg foreslår et kutt så du blir kvitt en spydspiss av et element som går langsmed nedre ramme. Jeg scrollet ned for å dekke til og fant da at et kutt akkurat på oversiden av en linje som følger rørets krumming ute til høyre ville gjøre susen og få kanten ren og rolig. Det eneste som da gjenstår der er et lite hvit felt på rørets venstre side som bør få smake kloner'n for å få det helt perfekt.
Foreslår også et kutt på 1cm eller så oppe også da jeg mistenker at det vil øke bildets dybdesug. Da blir det til slutt lettere å få sett bildet i en bit uten scrolling.
Selv om det her er tillatt med 1024 pix. i høyde så er det for presentasjonens skyld ikke smart å bruke så mye høyde da jo de fleste gjerne har en oppgavelinje nede og en adresselinje oppe som tar plass. Selv går jeg sjelden over 850 pix. i høyde når jeg legger ut på de 4 fotosidene jeg for tiden bruker.
Jeg startet med å skryte av bildet og det har ikke endret seg selv om jeg hadde noen småting å pirke på.

Roar
Walter S.

Dette er et motiv som det ikke er mange forunt å ta bilde av! Da jeg jobbet i Nordsjøen (20år siden...) var det forbudt å ha med fotoutstyr offshore og å ta bilder der ute. Hvordan du har fått med deg en D3 er derfor et mysterium. Derfor er det i overkant spennende å se dette.

Flammetårnet er et luftig arbeidssted. Ser at det foregår noe vedlikeholdsarbeide der.

Er enig i noe kutt på toppen, mest fordi jeg ikke klarer å se hele bildet under ett, uten å måtte scrolle opp og ned.

Flott bilde!

Mvh,
Walter
Hjalmar Otto F.

tusen takk for tipsene! Ikke helt sikker på hvor du vil at jeg skal kutte Roar, men jeg skal prøve å komme med en forbedret versjon av bildet når jeg kommer hjem igjen. (Er ute på sjøen igjen nå og har ikke med meg skikkelige redigerings verktøy.)

Walter. Det du ser der er inspeksjon av koblingen mellom Grade I/II stål og inconell stålet som er ytterst på flammebommen. De sjekker moment og boltene i forbindelsen. Prøver å ta med meg utstyret så ofte som mulig, men det er veldig tungt å ta med seg alt på helikopteret. Det er i alle fall ingen restriksjoner på fotografering nå til dags, Statoil sin velferd leier jo inn fotokursholdere og greier nå om dagen :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu