Kattugla
Utstyr
  • 7D
  • 300mm IS USM+1.4 TC
  • Brennvidde420mmmm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_535541} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Odin N. H.

Godt og skarpt bilde av ugla-)
Carsten A.

Hyggelig å se det du skrev i denne tråden:

http://www.foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=...&kat=1

Skulle jeg gi noen råd (etter mine egne forutsetninger) måtte det vel bli noe slikt:


F711 gir for mye dybdeskarphet her, både til venstre/høyre og særlig bak fuglen. Jeg vet ikke om objektivet er 300/4 eller 300/2.8. Med den siste kunne du vel greit ha brukt f/5.6, da hadde særlig kvistene bak fuglen blitt mer diffuse og ikke så dominerende som nå. Med 300/4+1.4x er nok f/8 som opptaksblender mer fornuftig. Mest mulig åpen blender er hva jeg ville vurdert om jeg hadde stått på samme plass.

En annen løsning under opptaket er forflytting av opptaksposisjon, litt til venstre, et skritt eller mindre (om det var mulig) gjør veldig mye med bakgrunner med så lang brennvidde som 420 mm.

En stillestående fugl bør være skikkelig skarp i fjærdrakten, og det er ikke tilfelle her. Mer oppskarping (jeg har forsøkt) er det ikke rom for. Jeg mistenker 1/800s eks.tid for å være synderen, med eller uten IS er nok 1/1600s mye bedre for en så lang brennvidde, det kan gi et resultat som objektivet optisk kan klare. Det eller mer får du med mer åpen blender, 2 fluer i et smekk! (eller man kunne økt ISO, 7D tåler ganske mye - jeg bruker den selv). Med ca. 1/800s eller mer har man forøvrig ikke særlig nytte av IS.

Bildet burde vært ganske mye beskåret, skyggen til venstre er kraftig distraherende, og furukvistene til høyre bør ikke med på bildet.

MVH CA
Carsten A.

F711 skal være F/11. MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu