Tove
Når der ikkje er bårer på Ulla- er det eit heilt nydeleg uteatelier. Første gongen er har brukt det til portrett, men det vert ikkje den siste.
Utstyr
  • Canon D40
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_532672} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (1)
Johan S.

Litt usikker på om du vil ha kritikk, men jeg prøver meg. Passer det ikke kan du lese min kommentar som: "Fint bilde av nydelig modell.".
Det jeg liker best ved bildet er modellen. Øyekontakten, sminken og den avslappede posituren sitter etter min mening. Stedet er greit, men har et lys som kan bli krevende (som i dette tilfelle).
Rent komposisjonsmessig synes jeg bildet hadde kledd å bli klippet noen cm på venstre side. Jeg synes heller ikke dette partiet tilfører noe av verdi til bildet.
Det jeg liker minst er lyset. Så langt jeg kan se har du valgt å ta bildet på morgen/ettermiddag. Lyset gir veldig stor kontrast, noe som synes godt ved at bakgrunnen blir nesten helt svart, mens himmelen nesten er hvit. Modellen ble sikkert fint oppslyst på siden som vendte mot soloppgangen/solnedgangen, men for mørk i ansiktet. Dette problemet har du forsøkt å løse med kunstlys. For meg ser det ut som du har brukt blits montert på kamera. Det har etter min mening gitt ett flatt og trist lys. I tillegg har dette lyset feil farge i forhold til solen. Resultatet er at modellen er belyst for blått og at hendene hennes er blitt for lyse.
Hva med å ta bildet en gang til? Tidspunktet må være litt tidligere/senere og nærmere soloppgang/solnedgang (gjerne akkurat når solen kommer/går). Blitsen flytter du bort fra kamera. Du kan ha på din høyre side og litt opp i forhold til deg selv. Da vil heller ikke modellens heder bli for kraftig belyst. Forran blitsen kan du sette et rød/orangefilter slik at du ikke får problemer med lysfargen.

mvh
Johan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu