Attaced by the sea
Endelig er snøen borte og jeg kom meg ut og fikk knipset litt. Utrolig deilig!
Jeg fant en kjempeplass å fotografere som jeg garantert vil besøke igjen mange ganger. Store dønninger kom inn og malte seg over steinene og skapte uendelig mange former og mønstre.

Min lidenskap for foto vokser og vokser, minst like fort som min 8 måned gamle datter! Så jeg har bestemt meg for å ta et nytt steg.
Jeg har begynt å spare til Canon 5d mark II og Canon ef 17-40mm.
Gleder meg noe helt sinnsykt! Tar tid å spare opp da, rimelig dyrt utstyr.
Jeg snakker ikke om annet.
Jeg tenker ikke på annet.
Jeg seriøst drømmer ikke om annet! Haha :)
Utstyr
  • Canon 450D
  • Sigma 10-20mm
  • Brennvidde12mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/6s
  • Nei
  • AnnetLee hard gnd 0.6
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_521757} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Anne Ø.
Det som tiltaler meg først og fremt er fargene mellom himmel og sjø. Synes du her har en passe lukkertid som viser krusningen i vannet samtidig som du får frem et noe mykt slør over steinene.
Fint med de brune steinene som lager en liten diagonel, gjentagelse. Steinene som stikker ut på h.side har noe vann, lyst, mot billedkanten.Akkurat der ville jeg klonet inn stein. Klarer ikke å forklare hvorfor, men tror det har noe med at mitt blikk dras akkurat til det stedet, forstyrrer noe.
Lurer på om du med fordel kunne senket himmelen noe feks.til den lille hvite skya på midten.
Opplever dette som et godt landskapsbilde som jeg finner fred, hvile i å se på.
Martin H.
Mitt øye hviler på noe vakkert ved dette, et rolig men også dynamisk bilde. Bølgene er fanget i et bra øyeblikk hvor det skyller over stenene og skaper bevegelse i forgrunnen, du har tatt deg god tid og tenkt godt gjennom lukkertiden - som er perfekt for å skape en slik effekt. Fargepaletten gjennom bilde er behaglig å se på, skaper en fin stemning. Nå er min egen PC på service og bruker om dagen en ukalibrert maskin/skjerm så kan egentlig ikke stole på den når det gjelder fargegjengivelse. Himmelen er grei med pen farge på skyene, men skulle gjerne sett litt mer skydannelse og enda mer drama og sprut på himmelen - da hadde du treffet innertier på meg. Men skyene rår vi ikke over og noen dagen treffer vi og andre dager ikke. Men alt i alt er dette et herlig behaglig lokkende bilde. Hvor er plassen om du vil røpe det?
Kristin H. L.
Fin balanse i dette bildet. Blikket mitt trekkes mot horisonten, og det første inntrykket mitt er fred og harmoni. Samtidig er det en del liv i vannet i nedre del av bildet, og det skaper en fin dynamikk, uten å gå på bekostningen av den overordnede følelsen av ro. Jeg er ikke enig med Anne om croppingen av bildet. Jeg prøvde å senke øvre bildekant. Da ble forgrunnen naturlig nok mer fremtredende, og helhetsinntrykket av bildet ble mer "bråkete". Jeg lar meg sjelden imponere av hav-og-himmel-bilder, men dette likte jeg.
Martin H.
Jeg må komme med en liten ting til etter å ha studert det en stund, merker at øyene mine leter desperat etter et sted å feste seg nå man kikker nøye på det. Et blikkfang hvor man kunne sette øyene på plass etter en runde rundt innenfor rammen hadde vært veldig godt. Fks. en båt i horisonten, en stake ute i vannet, en fugl på himmelen, en sol stripe eller solen i seg selv, et eller annet objekt som skiller seg ut fra resten av elementene kanskje?

Og deilig å komme seg litt ut på fototur kan jeg tenke meg nå som det står som verst med en liten 8 mnd baby :) Stå på videre Dan, både som far og i fotoverdenen :)
Dan André K.
Anne:
Tusen takk for kjempefin tilbakemelding! Veldig hyggelig at bildet gav deg fred og hvile, det betyr mye å høre. Personlig syns jeg nok vannet er såpass voldsomt at det trenger en del luft over for at det skal være ballansert. Men smaken er som baken :)

Martin:
Takk for det Martin! Ja, det ble mye prøving og feiling med lukkertid, dette var ikke første forsøkt for å si det sånn ;)
Er helt enig at ikke himmelen er den råeste her, lite som skjer der. Men sånn er det å være landskapsfotograf! Noen gangen samarbeider naturen, noen ganger ikke :)
Det er tatt på Karlsvikodden, altså mellom Karlsvika ved Skallevold og mot Essoskogen/Åsgårstrand.
Kan godt hende det hadde gjort seg med et ekstra motiv her, men tror egentlig jeg personlig syns at bølgene gjør en god nok jobb som hovedmotiv. En bedre himmel derimot hadde hevet bildet flere hakk.

Kristin:
Takk for hyggelig kommentar Kristin! Hyggelig at du føler ro når du ser bildet da det var akkurat det jeg følte da jeg tok det. Er også enig med deg om senking av bildekant :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu