Blå kveld
Her har jeg valgt å gjøre en framtredende del av forgrunnen uskarp. Jeg vil gjerne ha tilbakemeldinger på hva som er styrker og svakheter ved å gjøre det på denne måten.
Bildet inngår i albumet Prøving og feiling - Ønsker å prøve ut komposisjoner som ikke er helt A4, og kanskje litt mer visuelt krevende for betrakteren.
Utstyr
  • Nikon D7000
  • Nikon AF-S DX NIKKOR 18-200mm f/3.5-5.6 G ED VR II
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/2500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_521375} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Ivan H.
Hei,

Helt greit å la forgrunnen være uskarp her, fuglene kommer godt frem og der er en kommunikasjon. Det er vel to tjelder vi ser her.
Komposisjonen er også ok, men lurer litt på hvordan dette hadde blitt i et kvadratisk format, men fuglene midtstillt i det horisontale planet.

Det som gjør meg litt usikker her er bakgrunnen. Synes skyggene gror litt mye igjen og usikker på hva som skal fenge meg der. Blåfargen i trærne er grodd igjen og jeg kunne tenkt meg å se mer detaljer der. Mulig du må blende enda mer ned for å få frem ok detaljer her, men da hadde nok fuglene kommet mer inn i fokus.

Jeg liker tanken din her, men tror bakgrunnen må være litt mer interessant for meg.

Styrker og svakheter med å gjør det slik, tja. Med å la hovedmotivet være ute av fokus, kan jo gi motivet mer blikkfang. Om du forstår hva jeg mener. Hadde du vært mye nærmere fuglene, tror jeg effekten ville vært at blikket til betrakter ville blitt presset forbi, og at bakgrunne ville fått ekstra fokus for betrakter. Her er det litt midt i mellom tror jeg.

:ivan

Ståle P.
Takk for at du tok deg tid til å skrive en så detaljert kommentar, Ivan. Jeg ønsker å jobbe litt mer med denne typen komposisjoner og tilbakemeldingen din er svært velkommen!

Jeg ser at bakgrunnen kunne vært skarpere/mindre gjengrodd, spesielt siden målet er å prøve å fokusere på miljøet i stedet for artstilhørighet. Nedblending vil vel føre til bevelegsesuskarphet i tjeldene, noe som gjør at en større dybdeskarphet ikke ville bli et stort problem. Kvadratformatet har jeg egentlig ikke testet, men skal forsøke dette når du nå har satt meg på ideen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu