Tone
Sett i ettertid burde jeg brukt litt pudder for å redusere reflekser i pannen. Jeg har med vilje ikke fjernet resten av fingrene på venstre hånd, da jeg liker effekten og inntrykket dette gir.
Bildet inngår i albumet Mennesker -
Utstyr
  • Canon 5D MarkII
  • Canon EF 85mm 1.8
  • Brennvidde85mm
  • Blenderf/1.8
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • AnnetISO400 RAW. Håndholdt. Kun brukt innstillingslys fra 2 stk Elinchrome studioblitser.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_516924} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Truls M.
veldig fin skarphet i ansiktet, men her ville jeg ikke gått for blender 1.8 når du har et 85mm objekt, det kan bli for dypt. ellers er det fine toner i bildet, varm og koslig stemning. Ville kansje ikke cropet bort det øverste av håret hennes, men dette er øyet som ser.
Bent U.
Truls -
Håret: vel obserert! Enig med deg. Så ikke dette før nå. Nok en gang har jeg oversett noe.. ikke første gang. Lærer stadig noe her.
Blender: Her skjønner jeg ikke hva du mener... 1.8 er som kjent største blender. Hva mener du med at det kan bli for "dypt"?

Takk ellers for en konstruktiv og informativ tilbakemelding!

Mvh Bent
Truls M.
med blenderåpning på 1.8 på en 85mm så kand et bli veldig mye dybde i bildet, når det er fokus annsiktet hennes, og resten forsvinner inni "bluren" meget brått. MEN, til gjengjeld av det så er dette ikke en "feil", det er smak og behang, utennom det så er det et godt bildet :)
takk selv for god feedback!
Bent U.
Takk for oppklaring Truls. Ja, jeg er klar over den meget snevre dybden, men det var den effekt jeg ønsket her. Forstår det slik at du synes dette ble litt for snevert, og det synspunktet tar jeg med videre. :-) Mvh Bent
Ivan H.
Hei,

Må igjen si at jeg ikke har noe erfaring med studiofoto, så ta det i betraktning når du leser.

Jeg også synes at du har fått frem gode detaljer i ansiktet, spesielt rundt øynene. Sammen med et mykt lys synes jeg det fungerer.
Jeg er litt usikker på posituren og uttrykket. Klarer ikke helt å se hvilken følelse som skal uttrykkes. Men det kan jo være at hun skal fremstå som følelsesløs, selv om jeg ikke klarer å ta den heller.

Ang dybde og valg av blender synes jeg du har valgt en ok løsning, da jeg liker at jeg ikke lan lese tattisen. Hvis den hadde kommet bedre frem, ville det mulig tatt fokus vekk fra øyner og ansikt generelt?

Jeg ville klonet vekk den lille "hudflekken" som stikker opp i bunn av bildet.
Jeg synes også at skyggen på brystpartien er noe irriterende. Men man har da lov til å ta med pirk her på f/64.

Alt i alt ok dette, men jeg får altså ikke helt tak på uttrykket.

:ivan
Bent U.
Hei Ivan - takk for at du tok deg tid til å kommentere.
Jeg ser dine poenger, og tar med disse videre. Jeg er vel ikke uenig i noe av det du skriver. Ser også det med skyggen - først nå... Den er nok forårsaket av hånden, og ikke tiltenkt - heller ikke gunstig.

Mvh Bent
Avsluttet .
Jeg begynte med foto i desember så denne type bilder har jeg ikke greie på. SÅ eneste komentaren jeg kaan gi er at jeg personelig likte bildet, spesielt blikket til modellen.
Men det jeg egentlig skal komentere er alle de komentarene du får på bildet. De er faktisk så bra at jeg føler jeg lærer noe bare av og lese komentarene og svarene du gir.
Bent U.
Flott Christian! Foto er en glimrende hobby, og jeg har også selv lært mye via foto.no. :-)
Bjørnar P.
Den ekstremt lille dybdeskarpheten er effektivt utnyttet. Får en følelse av at dama stikker hodet opp gjennom vann eller liknende, og det gir maks fokus (bokstavelig talt) på ansiktet.
Den lille flekken med hud i bunnen av bildet er nevnt, og likeså skyggen med litt for skarp overgang.
Er heller ikke så begeistret for måten håret er gjengitt, da det føles som det er to lag med hår. Den bakre delen er merkbart lysere enn håret foran både oppe og på høyre side.
Synes heller ikke handa på høyre side er naturlig plassert.
Bent U.
Takk for tilbakemeldingen Bjørnar. Setter stor pris på at du tar deg tid til å kommentere. Merker meg dine kommentarer, og ser hva du mener. På mange måter er det jo et spesielt bilde, og en noe unaturlig positur. Likevel synes jeg det ble bra - men ser at ansiktet jo kan komme litt "bardust" på og blir ekstremt fremhevet (nærmest påklistret) på resten. Likefullt - en effekt som fungerer synes jeg.
Igjen - takk for kommentaren.

Mvh Bent
Morten C.
Synes du har gjort dette veldig bra. Flott eksponert, skarpe fine øyne og lekkert komponert med et flott utrykk. Men jeg skulle ønske at tatoveringen ikke var der. Jeg synes den trekker oppmerksomheten bort (uten at jeg forstår hva som står der)
Det lyse håret under høyre hånd (venstre øre) kunne også vært fjernet. Kanskje til og med litt beskjæring i bunn ( ca 2 mm) ville gjort noe?
Men, Bra gjort etter min mening!
Bent U.
Takk for kritikken Morten.
Tatovering:"Remember to love without fear, Remember to live while you're still here".

Mvh Bent
Siri Elisabeth J.
Jeg ville hatt fokus på tatoveringen. Da ville bildet fått et viktig og vakkert budskap.

Bent U.
Takk for tilbakemeldingen Siri!
Jeg ser klart at det kan være ulike meninger om dette.
Knut J.
Jeg liker blikket svært godt, valg av fokus også. Derimot forstår jeg ikke hvorfor hun står slik, synes blikket i bildet er nok og hennes høyre arm kun er forstyrrende. Kanskje om hun ikke hadde vært så striglet at det hadde fungert bedre? Ser for meg samme setting men feks i dusjen men muligens slik at litt av ansikt samt tattoo i fokus.

Et spennende bilde som er bra gjennomført :)
Bent U.
Takk for kritikken Knut.
Meningen var vel at armen og tatoveringen skulle skape nyskjerrighet, men en naturlig positur er det jo ikke. Personlig synes jeg likevel at det fungerer, og hun likte det selv.
Var ellers spent på om dybden ble alt for snever, men personlig synes jeg også at den fungerte greit.

Jeg forstår imidlertid hva du mener her.

Mvh Bent
Erland P.
He
Flot skarpt portræt
erland
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu