Jørgine
Ser at motlys kunne gitt en positiv effekt mot hår bak, men samtidig er jeg usikker på om denne effekten også kunne vært ødeleggende for inntrykket her. Prøver ut effekten av å bruke stor blender i studio, og liker så langt effekten dette gir.
Bildet inngår i albumet Mennesker -
Utstyr
  • Canon 5D Mark II
  • Canon EF 85mm 1.8
  • Brennvidde85mm
  • Blenderf/1.8
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • AnnetISO500 RAW, håndholdt. Kun brukt innstillingslys fra 2 stk Elinchrome studioblitser.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger359
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_515988} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Svein O.
Synes du har fått frem et godt portrett her Bent. Er enig i din vurdering ang. motlys, selv om det ville separert håret mot bakgrunn tror jeg det ville ødelagt helheten i bildet. Ved hjelp av lyset og bruken av stor blender synes jeg du har fått fram fine linjer/ skygger og ett fint uttrykk på modellen. (kanskje sløyfet ørepynten neste gang på denne type bilde, min subj.mening)

Svein
Bent U.
Takk for tilbakemeldingen Svein. Er også enig i din vurdering ang. ørepynten, noe jeg ikke har tenkt over før nå.

Mvh
Bent
Leon J.
Gir tilslutning til Svein sine kommentarer. Synes dette er et flott portrett med gode linjer og fin komposisjon. Tror lyssettingen her er optimal, og at du ville ha forstyrret konsentrasjonen i bildet med opplysing av håret. Fin bruk av stor blender som gir nydelig fokus. - Og ja, så er vi også enige om ørepynten!

Beste hilsen
Leon
Trygve A.
Et meget bra portrett etter min mening, med en flott modell og fin komposisjon og lyssetting - dette har jeg sett på mange ganger.

Jeg føler imidlertid trang til å pirke litt :-)

La meg først si at jeg har liten erfaring med å ta slike bilder, og har derfor ingen forslag til hva du konkret skulle gjort annerledes, men kanskje noen forslag til hvordan bildet skulle fremstå ennå litt bedre.

1. Speilingen i øynene av en reflektor e.l. synes jeg ikke er ideell. Modellens venstre øye fremstår som litt blindt, og det høyre hadde fortjent en helsvart pupill. Hvordan dette best skulle vært løst har jeg som sagt ingen klar formening om.

2. Den svært begrensede dybdeskarpheten er et godt valg, imidlertid er det noe som ikke stemmer helt for meg.
Ultimat skarphet burde vært på nærmeste øye. For meg ser det ut som om både området bak inne ved neseroten, samt kinnbenet foran øyet er skarpere enn selve øyet.
Har du gjort noe selektiv oppskarping i ettertid kanskje ?

3. Hånden nede i høyre hjørne fremstår som forstyrrende. Jeg aner en intensjon om å ikke trekke oppmerksomhet til dette området, men siden det er såpass ute av fokus opplever jeg at det er det motsatte som skjer.

4. For å pirke på det positive også - skulderen i forkant synes jeg gjør seg meget bra.

MVH ...Trygve
Bent U.
Leon: Takk for at du tok deg tid til tilbakemeldingen - setter stor pris på det.

Trygve: Du er inne på viktige punkt!
Ad. 1: Speiling i øynene - enig. Jeg opplever dette stadig som et problem. Ønsker reflektoren helt nært for å få et så mykt lys som mulig, men samtidig får jeg reflekser i øynene. Har prøvd ved tidligere anledninger å korrigere på øyne, men min erfaring er at det er få ting som er mer sensitivt for "avsløring" hva gjelder korrigering. Det jeg har gjort med øynene her, er å pensle litt med brush i lightroom for øke eksponering ca 0,3 på det hvite rundt eple. Jeg tørr meg ikke på korrigering av pupill da min erfaring blir at dette lett blir feil og vi virke unaturlig. Men helt enig med deg at dette ikke er fullgodt.

Ad. 2. Jeg har softet litt på huden i svært begrenset grad. Dette kan forrykke ditt skarphetsinntrykk. Har ikke gjort selektiv oppskarping. Husk at jeg står litt høyere enn modell og peker ned, som også påvirker skarphetsplanet. Skjønner hva du mener, men jeg opplever likevel nærmeste øye som skarpt. Flere andre bilder ble ødelagt av den grunn at punkt for skarphet ble liggende for langt unna nærmeste øye. Utrolig vanskelig å treffe med autofokus her på et så snevert skarphetsplan.

Ad. 3. Artig at du mener dette. Jeg mener bilde har behov for dette ekstra elementet, da det lett ville blitt for monotont visst ikke.

Ad. 4. :-)

Tusen takk for at dere bruker tid på å kommentere bildet mitt. Det er utrolig inspirerende til videre arbeid/fremgang!

Mvh Bent
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu