Asdøljuvet
Asdøljuvet er muligens den mest kjente severdigheten i Lier naturen. Juvet som skjærer inn på tvers av Lierdalen er nå fredet som naturreservat og har mye å by både geologisk og biologisk. Det et yndet turmål kjent fotomotiv om sommern. I tidligere tider ble juvet benyttet til tømmertransport med hest om vinteren. Nå fortiden er sjelden noe menneske går juvet på vinterstid.
Bildet inngår i albumet Lier på kryss og tverrs -
Fotograf
Utstyr
  • Canon EOS 5D MKII
  • Canon EF 24-105 L IS
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/20s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger83
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_513647} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Roar K.

Stedet i landet er jo et annet i Gamlelandet, men får liksom litt følelse av Mikkel Fønhus og hans juvbeskrivelser når jeg ser dette. Fint lys innover i bildet - på det som skaper dybden. Litt rotete slik det ofte er på slike steder og derfor kanskje vel så mye biofoto som disse pene røddige bildene.
Litt usikker på kuttet oppe i høyre hjørnet. Kjenner jo ikke plassen, men tenker et kutt nede med tilsvarende tillegg oppe for å få litt luft over der oppe i hjørnet.

Roar
Ottar P.

Fint bilde av juvet, god struktur i
snøen, fint lys og gode farger.
Venche J.

Herlig struktur i snøen og fin dokumentar av det ugjestmilde juvet.
Personlig så ville jeg kuttet i toppen helt ned forbi den blå himmelen, da får jeg skikkelig "kontakt" med julvet. Når den blå himmelen er "der oppe" trekkes blikket mitt dit og jeg mister kontakten med juvet. Du skjønner sikkert hva jeg mener. :)
Venche.
Avsluttet .

Hei Odd
Uenig med Venche. Må ha med himmelen for å få den hele og fulle sannhet om juvet. Uten himmel, ser jeg kun et intetsigende bilde.
Ellers noe vanskelig motiv å gjenngi. Blir jo litt mye av alt. Så her burde du gjort et rydningsarbeid før snøen kom Odd:)
Plukket bort den gamle trestammen som lener seg på skjeve, og litt kratt rundt den.

Nåja, bra teknisk lell:)
mvh arild
Odd A.

Takk for kommentarer. Ser det er noe forskjellige meninger om hvordan bildet kan beskjæres. Forstår hva Venche mener. Før jeg la ut bildet vurderte jeg om jeg skulle legge ut dette eller et annet bilde hvor ikke himmlen er med. Syntes begge deler fungere og valgte dette.

Arild,
Det ville nok ikke vært særlig populært hvis jeg ryddet inne i ett fredet område. Må medgi at jeg trives godt i slike områder og er glad for at vi har slike områder hvor naturen får leve sitt liv uten inngrep fra oss.
Mvh
Odd
Avsluttet .

Hei

Henger meg på de andre, flott bilde fra juvet.
Fin struktur i snøen, er det revespor man ser nede i venstre hjørnet?
jeg syns også himmelen skal være med,da får man mer følelse av hvor dypt det er der.

mvh Øyvind
Odd A.

Takk for kommentaren Øyvind.
Det er riktig at det er revespor i tillegg til mine trugespor nede i hjørne. Gikk hele juvet og så kun revespor og harespor på turen oppover.
Mvh
Odd
Adrian Dyrhaug G.

Hei Odd!

Flott bilde fra juvet!

Stemning over bildet!

mvh Adrian Grande
Hans-Jørgen H.

Hallo Odd!
Lyst til å ta meg en tur inni Asdølsjuvet når blåveisen titter frem av vissent fjorårsgress og det sildrer i våryre bekker.
Liker meg godt på slike "freda" steder der vindfall og knekk får skjøtte seg selv...
Gaupe og mårterreng dette.
Jerpa trives sikkert også i bekkedalen.
Synes hinmmelen skal være med.
Trivelig helg fra Tyrin.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu