At the station
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger131
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_507859} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Bjørnar P.
Fin dokumentasjon og stemningsbeskrivelse. Stort pluss fra meg for at du ikke velger nostalgi-varianten som vi så ofte ser her på foto.no ved å legge til kunstig kornstruktur og steinharde kontraster. Her utnytter du moderne teknikk på en flott måte slik at bildet er skarpt der det gir mening samtidig som det er støyfritt og med tegning i hele toneområdet.
Fra dien exif-data ser jeg at du har brukt 1/15s, 100 ISO og f/8. Valgene virker logiske, da den relativt lange lukkertiden viser bevegelsen til toget samtidig som dybdeskarpheten er tilstrekkelig stor med f/8. Nå "tåler" dog kameraet ditt 400 ISO også uten bildestøy, og ytterligere nedblending til f/16 hadde kanskje vært et pluss på en stor forstørrelse. Til web-formål er forskjellen neppe synlig.
Valg av perspektiv og brennvidde virker også gjennomtenkt, da bildet viser rommet på en naturlig måte for et slikt motiv.
Litt i tvil om stolpen utenfor helt til høyre. Den forstyrrer renheten litt, men er samtidig en naturlig del av omgivelsene. Kanskje et litt annet standpunkt kunne fjernet den uten å påvirke bildet forøvrig i negativ retning?
Espen S.
Bra dokumentarfoto og miljøskildring dette. Er enig i Bjørnar sine tekniske betraktninger ovenfor. Men i et slikt bilde vil jeg legge langt større vekt på utsnitt, komposisjon og valg av perspektiv. Synes det fungerer bra her. Jeg ville nok kuttet litt oppe før å komme litt tettere på meneskene. Blikkkontakt med damen i forgrunnen kunne også høynet bilde. Samt eventuelt en person til, på en av puffene til høyre. Pluss for glassene i forhrunnen, menyen på veggen, mannen til venstre og toget som farer forbi. Godt observert!

mvh
Espen
Ivar D.
Takk for kommentarer. Et sent svar, men dog. Setter pris på disse og Bjørnars kommentarer er vel rett på kornet samt Espens refleksjoner.Hvis jeg derimot skulle følge Espen sine ønsker ville bildet bli totalt arrangert og ikke lenger spontant og ekte.En har ikke mye tid til rådighet under slike omstendigheter.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu