Julestemning
Oxford Street i advent. Julefreden er til å ta og føle på.
Noen har kanskje allergi mot selektiv fargelegging, men er det én ting jeg synes det passer på, er det Londons rødfarger.
Bildet inngår i albumet London - Gatefotografier fra London i desember.
Utstyr
  • Nikon D7000
  • Nikkor 70-300
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger92
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_507739} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Camilla K.
hei

jeg har har litt allergi mot selektive farger... men jeg ser poenget med aa fremheve london bussen. samtidig saa synes jeg personlig at julestemningen kanskje til saers i oxford street handler mest og lys og dekrasjonene... tror at dette bildet skulle helst vaert paa kveldtid med lys og farger.

teknisk sett saa har du bommet litt paa farge maskeringen din paa hoeyre side av bussen og himmelen er overeskponert. kanskje kunne du ha beskjaert litt annerledes ogsaa?

Jan Magnus F.
Tusen takk for konstruktiv tilbakemelding Camilla:)

Jeg er helt enig i at bildet burde vært tatt på kveldstid _dersom_ meningen var å vise julestemning. Både tittel og undertittel er egentlig ment sterkt ironisk - jeg fikk overhodet ingen julestemning av å gå i stressende Oxford Str... Noe av poenget var å fremheve hvor stusselig det er når jaget etter profitt totalt overskygger den roen adventstiden egentlig burde hatt. Jeg ble nemlig litt skuffet over hvordan de hadde dekorert Londons viktigste handlegate.

Men - ironi i korte tekster er vanskelig, og her var jeg altså ikke tydelig nok:)

Himmelen er grå og overeksponert, helt enig.

Jeg har lett etter punktet du mener fargemaskeringen ikke holdt mål, men litt usikker hvor du mener. Det er derimot et handikapsymbol nede til høyre som opprinnelig var blått...
Jeg kunne kanskje beskjært noe av venstre side og øvre del. Prøvde litt forskjellige varianter, men hadde lyst til å ha med den kjipe julepynten i "taket" også.

Mye å passe på, men lærer litt om litt, takket være tilbakemeldinger:)
johnny s.
Syns dette ble bra jeg. Selv med mye "rot" fungerer bildet i mine øyne siden det bl.a har noen gode diagonallinjer, -og julepyntens plassering gjør mye av bildet for meg. Ser ofte at mange vurderer utbrent himmel som kun negativt, men jeg syns det kan virke bra, særlig i s/h -som her. Tror ikke dekorasjonene hadde kommet like godt frem med en skyet himmel som trengte seg på. I studio blir jo lys og blits brukt nettopp for å fremheve motiv mot utbrent bakgrunn, så hvorfor skal man ikke kunne bruke det naturlig i utefotografering? (Slik er det å være autodidakt; herlig befriende å mene hva man vil uten å måtte være faglig korrekt :-) Syns også at rødfargen her fungerer flott.
/johnny
Jan Magnus F.
Takk for kommentar Johnny! Det hadde nok blitt litt for rotete med skyer - det tror jeg også. Det var en grå og kjedelig dag, men det var nå engang da jeg var i London.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu