Heads Up
Landsbylivet i Laos er sterkt preget av barn og hunder. Disse to sammen, begge med et nysgjerrig og overrasjet utrykk, synes jeg stemte overrens. Tok dette bilder i en serie fra Pha Oudom disktriktet i Nord- Laos for mitt prosjekt Picture Aid
Liker bildet pga av utrykket og komposisjonen
Fotograf
Utstyr
  • d300
  • 17-55 2,8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_506018} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Avsluttet .
Jeg ser et bilde av en liten gutt og en liten hun som står inne i hva jeg oppfatter som en enkel bolig. Jeg opplever uttrykket som en blanding av nysgjerrig og kanskje litt engstelig. Hunden virker litt skeptisk, der den står med ørene bøyd og gjemmer seg delvis bak veggen. Jeg får litt assosiasjoner til ensom og fattig gutt med hund som eneste venn, (men håper og tror at foreldre finnes i nærheten og at han har det bra.)
Jeg synes det er nærliggende å tenke videre på hverdagen til gutten, og således gir bildet rom for mange historier.

Estetisk synes jeg dette også fungerer meget bra. Fargepalletten er begrenset til grå, svart og bruntoner, og dette synes jeg gir et harmonisk uttrykk. Bildet består av få elementer - hovedelementene er gutten og hunden, og miljøet rundt består av de lyse veggene på huset og det svarte rommet inne i huset. Etter å ha tenkt en del på alternative utsnitt (eks. kraftig kutt i venstre vegg) synes jeg dette fungerer meget bra. Huset bidrar til visuelt å ramme inn gutten og hunden, samtidig som de forteller noe om miljøet disse befinner seg i. Visuelt er veggene såpass rolige at jeg synes ikke de stjeler særlig oppmerksomhet. Perspektivet i øyehøyde med gutten synes jeg fungerer fint, og forsterker kontakten. At hunden også ser i samme retning (mot fotografen?) er bra. Lyset er pent, og passelig mykt. (Lett overskyet dag?).

Jeg ville vurdert å rydde litt opp i billedflaten (hvis du ikke har noe prinsipielt i mot små redigeringer) og klonet bort den grå tappen til venstre for gutten sett fra oss, samt (minst) de to øverste hvite lyspunktene øverst til venstre i det svarte området.
Jeg synes gutten og hunden er fint eksponert, derimot synes jeg veggene under og til venstre er litt for lyse, og kunne hatt godt av å bli dempet i etterbehandlingen for å fremheve hovedmotivet. På flisespikkestadiet ville jeg kanskje også hentet frem noe mere detaljer i håret til gutten og på den mørke siden av ansiktet til hunden. Fargemetningen synes jeg er fin, fokus/skarphet godt, kontraster passelig harde, bildestøy under kontroll.

Alt i alt synes jeg dette var et meget fint motiv, godt fotografert!
Mvh Jens :-)
Kristian H.
Hei Jens! Det må jeg si, du har virkelig lagt sjela i kommentaren. Takk. Det du observerer i bildet er veldig riktig. Det er tatt i en meget underpriviligert landsby, i fjellene nord i Laos. Det har nesten ikke vært hvite mennesker her før, og et stort kamera er ikke hverdagskost. Jeg brukte noen dager før jeg i det hele tatt fikk fanget noe som helst, uten at motivet rømte. Her begynner jeg å bygge tilitt, men man kan helt klart ane skepsisen.

Jeg er i utgangspunktet godt fornøyd med komposisjonen og føler også det du kommenterer, at veggene og døren rammer inn motivet. Jeg takker for ditt bidrag på mail, og sier meg helt enig i at det ble bedre med en ryddigere billedflate, i form av å klone bort noen av forstyrrelsene i det sorte feltet. Dette er rett og slett bare noe jeg har oversett. Jeg har nok sett nesten for mye på bildet, sånn at du blir litt blind til slutt. Kunne nok gjerne også ha fått inn noe mer detaljer i håret til gutten som du sier. Men, jeg synes nok kanskje forslaget ditt på å mørkne veggen rundt ble litt for mørkt. Kanskje jeg prøver å finne en mellomting, men jeg er veldig glad i naturlige og kall det duse farger. Det ble litt for "hardt" for meg. Men et veldig godt bidrag!

Takk igjen, for alle gode ord og tips. Jeg har sett på noen av bildene dine og her er det mye godt! Jeg skal prøve å sette av litt tid til å gjengjelde tjenesten om ikke lenge.

En riktig god kveld,

Mvh
Kristian Harby
Avsluttet .
Takk for tilbakemelding på kommentar. Når det gjelder små nyanser i bedømming av lysintensitet, er jo skjermen ser på en stor variabel. Det kan jo sågar godt hende vi hadde vært mer enige her om vi hadde sett på samme skjerm. En riktig god kveld til deg også! :-)
Ivar D.
Det meste er sagt om bildet allerede og jeg kan bare gratulere med en fin observasjon og øyeblikksgjengivelsen. Et flott dokumentarisk bilde hvor fargene ikke er skjemmende eller for sterke som de kan være på de kantene. Meget uttrykksfullt.
Kristian H.
Hei Ivar! Beklager sent svar på kommentar. Takk for veldige gode tilbakemeldinger, det var hyggelig! Kristian
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu