Bildet inngår i albumet Det Japanske Sinnet -
Utstyr
  • Canon EOS 500D
  • Canon EF 50mm f/1,4 USM
  • Blenderf/3.2
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_505892} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Avsluttet .
Jeg tolker dette som et gateportrett av en ung japansk kvinne. Hun er stilig kledd, og har av ukjent grunn farget håret blåaktig. Jeg undret litt over grunnen til dette, men fikk ingen spesielle assosiasjoner. Jeg får heller ingen tanker knyttet til tittelen din "Det Japanse Sinnet", og det kunne vært interessant å høre hva du hadde tenkte på her. Jeg synes jenta er søt, tilsynelatende (for meg) pent sminket og håret og antrekket gjør at jeg synes hun skiller seg ut fra den typiske jenta i gata. Posituren fremstår for meg litt tilgjort søt og uskyldig (uten at det er negativt). Fin blikkontakt med fotografen.

Standpunkt i øyehøyde fungerer fint. Øynene er dominerende, og lys og komposisjon gjør at fokuset tiltrekkes mot hennes høyre høye. Utsnittet synes jeg er litt trangt, ettersom den røde på hatten skjærer i bildekanten. Dette røde stoffet på hatten tiltrekker seg også litt oppmerksomhet jeg synes er uønsket. I bunnen villle jeg vurdert å beskjære rett over de røde båndene i venstre og høyre hjørne. Bakgrunnen er uskarp og fin, men litt forstyrrende, særlig den vertikale linjen til høyre midt på bildet. Ettersom utsnittet er så trangt at miljøet ikke er tatt med, synes jeg nok at en mer ensartet bakgrunn ville ideelt vært å foretrekke for å fremheve jenta. Lyset er behagelig mykt og pent. Jeg skulle ønske at du kunne fått frem litt mer detaljer i øynene (hvilket er kurant med litt forsiktig etterbehandling), og kanskje dempet eksponeringen en tanke på armen for å øke fokus mot ansiktet.
Fargepaletten er begrenset, hvilket ofte bidrar positivt til estetikken i et bilde.

Teknisk synes jeg dette er bra. Fokus sitter, kontrastene passelige harde, toneomfang fint, du har i stor grad også beholdt detaljer i høylysene. Fargemetning bra.

De små endringsforslagene er mest å betrakte som flisespikking. Jeg likte uansett bildet ditt godt!

Mvh Jens :-)
Maria F.
Du har et godt og belysende poeng med utsnittet, eksponeringen, bakgrunnen og øynene - ting jeg ikke har tenkt over før :) Tusen hjertelig takk for en god og konstruktiv kommentar på bildet mitt! Jeg er ny på foto.no, så er fortsatt litt ny på hvordan ting fungerer her :)

Dette bildet var, som nevnt, tatt på gaten, men riktignok på Halloween i Tokyo, Japan. Jeg vet fortsatt ikke helt hva hun hadde forsøkt å kle seg ut som, kanskje en sykesøster (med blått hår?) - og jeg syntes hun så ut som en utrolig interessant person. Hun likte seg godt foran kameraet, og du har rett når du sier posituren er tilgjort - armen på ansiktet var et forsøk på en slags søt posering fra hennes side. I serien "Det Japanske Sinnet" forsøker jeg å vise hvor mangesidig, fargerikt, fantasifullt, fremmed og unikt det japanske samfunnet er.
stephen b.
Skarpt og fint. Bra eksponering, utsnitt og bløtt naturlig lys. Fine farger. I det hele tatt et klassisk, interessant og morsomt portrett...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu