strandliv
Utstyr
  • Olympus E-3
  • Olympus 7-14mm
  • Brennvidde7mmmm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger272
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_504784} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Thorbjørn R.
Den ekstremt korte brennvidden gir et virkningsfullt perspektiv og et bra sug i bildet. Tarestilkene er dekorative nok. Umiddelbart ville jeg hatt mindre himmel, men blåfargen der er virkelig lekker - så jeg er jammen ikke sikker.

Mvh Thorbjørn
Øyvind S.
Slående fargekontrast og til tross for mest interresse i front når det gjelder figurative elementer og struktur i sanden blir himmelen litt i konkuranse, kunne tenkt meg litt dempet høylys i front og et lite kutt i topp, finner mye bra her så absolutt..
Øyvind
Arne Henning G.
Enkel og fin komposisjon. Synes himmelen balanserer godt med fjæra. Er litt i BW-modus for tiden, og lurer på hvordan det hadde artet seg uten farger.

AH:-)
Tor Eirik B.
Jeg finner de "tentaklene" som stikker opp av stranden(ikke de nærmeste)litt forstyrrende.
I og med at en ikke ser dem skikkelig fremstår de nesten bare som grums i bildet etter min mening.
For å ungå dette må en jo rydde stranda først, forstår godt du ikke gjorde det...men det hadde tjent bildet.
Arne Henning G.
Tentaklene er vel selve hovedmotivet? En alien eller noe som kommer opp fra mudderet...
Tor Eirik B.
Les posten min en gang til Arne!!
Arne Henning G.
Ha-Ha! Slik kan det gå når man leser litt for for! Har deverre sett bildet på en liten bærbar, så de tentaklene du referer til så jeg ikke. Nå har jeg lest posten din en gang til (og sett på bildet), og ja...
Avsluttet .
Jeg synes dette var interessant, og gir rom for assosiasjoner. Jeg forstår ikke helt hva disse "tentaklene" er, men for meg ser det ut som grener eller rester av trær. Med litt fantasi, kan man lett forestille seg noen andre former for vesner. Blikkfanget for meg er de to store nede til venstre. Deretter går blikket mot de to små oppe til høyre, og disse virker for meg til å ha en eller annen form for kommunikasjon. Jeg synes dette er vesentlig for bildet, og ville ikke ha fjernet de andre små som er rundt om kring. At det finnes flere slike "aliens" over et stort område er bare spennende. Jeg opplever stemningen som litt kald og ukoselig. De mørke skyene fra venstre, og den øde (og døde?) stranden bidrar til dette. Fargene er også litt kalde.

Estetisk sett opplever jeg det som ok. En tanke støyende kanskje, med alle høylysene i sanden og den litt rotete skyen oppe til høyre. Jeg antar dog at det var tentakkel-landskapet og ikke estetikken som var hovedpoenget her (selv om god estetikk sjelden trekker ned). Perspektiv, komposisjon og utsnitt synes jeg passer bra til bildet, og ser ingen grunner til store endringer her. Det kunne kanskje vært ønskelig for symmetrien å få landskapet i bakkant til å være "like høyt" også helt ut til venstre, men dette krever nok litt annet standpunkt. No big deal. Liker også hvordan bildeflaten er delt på midten vertikal med en mørk del til venstre og en lys del til høyre. Fin dybde i bildet. På flisespikkestadiet ville jeg nok ønsket at det som ser ut som en taustump helt nederst i midten kunne vært fjernet før du tok bildet. (eller en rask kloning i etterkant hvis du ikke har noe prinsipielt i mot det).

Teknisk synes dette som vanlig tilnærmet optimalt fra deg.

Godt sett og fanget. Mvh Jens :-)
Bjørnar P.
Jens: Takker for en grundig og konstruktiv kommentar.
Hyggelig at du opplever "kommunikasjonen". Den var et poeng for meg, og det var derfor ikke aktuelt å fjerne klone noe bort.
"Tentaklene" ser nok noe annerledes ut når de er hele. Se f.eks bilde http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=4638...;offset=30
"Taustumpen" i forkant er ekskrementer fra en sandmark. Mulig den drar for mye oppmerksomhet, og derfor burde vært unngått.
Forøvrig blåste det tilnærmet storm da bildet ble tatt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu