Antikvitetshandler i Nice
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-12-05 15:31:23
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon F4
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_500320} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Bjørnar P.
God miljøskildring.
Fin posering av "modellen".
Teknisk meget godt med tanke på at bildet nødvendigvis må ha gått via en skanner også. Tåler absolutt sammenlikning med et godt digitalopptak dette.
Bruk av selektiv fokus er et kraftig virkemiddel, og jeg forutsetter at den lille dybdeskarpheten er et bevisst valg.
Blir bildet fremstår opplever jeg bildet først og fremst som et miljøportrett. Med stor dybdeskarphet kunne det fungert annerledes, med mer fokus (på mer enn en måte) på omgivelsene også. Nå bare antydes omgivelsene. Vi ser at personen er omgitt av antikviteter og at han er i et gatemiljø. Mer presist hva han selger ser vi ikke, noe som kan oppleves oms både et pluss og et minus, etter som hva man søker. Siden bildet er i kategorien "portrett" må man kunne si at valget virker veloverveid og logisk utfra hva du som fotograf ønsker å fortelle.

Fra en rent estetisk synsvinkel er jeg usikker på om den fremste antikviteten er for dominerende. Det er vanskelgi å unngå å se på den, og da blir det litt frustrerende at den er så uskarp.
Dersom bare denne figuren og personen var skarpe, tror jeg bildet hadde tjent på det.
Det hvite området helt til høyre (ser ut som noe tidsskrifter eller aviser) drar også mye oppmerksomhet, noe jeg ikke synes det fortjener. Ville gjort noe med dette, f.eks ved beskjæring, nedtoning, softing eller kloning.
Torgny S.
Takk for konstruktiv kritikk. Jeg legger inn en svart/hvit versjon, jeg hadde fra tidligere. Tanken har med andre ord ikke vært fremmed for meg.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu