as cold as ice
Dette bildet var moro å ta! Har aldri gjort noe lignende før...

Vi har vært hos svigers noen dager nå og en dag fikk kona besøk av noen "gamle kjente".
Så da bestemte jeg og Hilde (min svigerinne) oss for å leke litt. Jeg har jo ikke så mye fancy utstyr så jeg mekket et studio ute med et hvitt plastikkbord oppå en trillebår som fungerte som reflektor. Ellers er det kun sola som er belysningen her.
Kona mi hadde en sånn fake-pels-skjerf-greie som jeg fant ut at jeg skulle ta på hodet mitt, vendt fremover. Jeg så meg i speilet og syns det så kult ut! Eller, rammen så bra ut.. Den trengte bare et annet ansikt i midten ;)
Og Hilde var sporty og tok jobben!

Kjempeartig photoshoot, må gjøres igjen.
Jeg driver fortsatt og lærer meg å bruke denne linsa, og resultatet ble ikke så skarot som jeg hadde håpet. Mulig jeg brukte for stor blenderåpning eller rett og slett stod for nære modellen. Noen idé folkens?
Men photoshop er fantastisk og unsharp mask er et verktøy av klasse så det ble da ganske så skarpt til slutt :)

Jeg fikk også litt kritikk på bruken av ramme på forrige bilde, så jeg tester ut noe nytt her med en liten logo jeg har laga og greier :) Kritikk mottas som alltid med åpne armer!

modell: Hilde Raknes Hellberg
Utrolig fornøyd med bildet! Moro å kunne gjøre sånt med så lite utstyr som jeg har :)
Utstyr
  • Canon 450D
  • Canon EF 50mm 1.8 II
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_496684} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Lars Ivarson F.

litt frostig kanskje..godt og tett utsnitt..fint lyssett og etterbehandla..toppers
Hjalmar J.

pent,meget pent :-)
Marie S.
+2
Hei! Et bilde jeg stoppet opp ved, fordi jeg har prøvd meg på det samme nå nylig; et vinterlig portrett med "pels" som en del av uttrykket. (Viktig å presisere "fake" i disse demonstrasjonsdager? :)

Jeg synes bildet ditt fungerer bra! Jeg får faktisk inntrykk av at det er kaldt, modellen har på en måte is i blikket, selv om det er et arrangert. Det er også nok småskygger i ansiktet til at det ikke ser ut som et typisk studiobilde, samtidig som skyggene ikke er uheldig for hvordan modellen framstår.

Det er stilig med ramma rundt. Jeg hadde kanskje sett at du fikk med enda mer av ramma på langsidene, den blir på en måte litt oppstykka på venstre side. Samtidig kan det da være du hadde fått med ting utenfor ramma, og isåfall synes jeg dette er en bedre løsning.

Jeg synes bildet er skarpt nok, kanskje har du tatt i litt mye med USM på pelsen rundt? Denne trenger ikke være så sylskarp etter min mening... Det viktigste å få helt skarpt er jo øynene. Jeg tror ikke du hadde trengt noen mindre blender her. Kanskje har fokus havnet bittelitt framfor øynene, det som er på plan nærmere deg enn øynene er hvertfall skarpt. Hvis bildet ikke virker skarpt så tror jeg kanskje det er fordi ansiktet og særlig øynene blir litt duse når de ses inni ramma av veldig skarp pels.

Det kan kanskje se ut som om du har glatta ut huden litt? (Hvis ikke, se vekk fra kommentarene) Jeg synes kanskje det blir litt vel "smooth" i kinnene og panna, hvis du skjønner. Jeg tror kanskje litt mer konturer / tekstur i huden enn dette hadde passa bra til det vinterlige uttrykket. Litt sånn som portrettene på Devolds ullundertøysesker. Men hud er noe jeg synes det er veldig vanskelig å få til bra selv.

Ang. ramme: Jeg mener signaturer gjør seg best utenfor selve bildet (hvis man skal ha det med), så her synes jeg du har løst det på en grei måte. Av en eller annen grunn liker jeg best å ha en svart ramme / stripe innerst mot bildet, da det blir en tydeligere avslutning på det, men det er jo en smakssak og din variant funker absolutt!

Alt i alt et bilde jeg likte, og ja, det er utrolig gøy å fotografere når man får sånne idéer, og når det i tillegg stiller opp modeller er det bare å leike seg!
Jan T.

Nydelig portrett, tett fin beskjæring. Pelsen skaper en lun ramme rundt ansiktet. Flotte hudtoner - stor sminkejobb?
Mvh Jan
Stig Robert G.

Jeg tror på en mindre blender (større dybdeskarphet). Slike bilder som dette er ofte skarpe fra øyet og inkludert pelsen, og det er litt av meningen mener nå i hvert fall jeg. Litt forstyrrende at ikke øynene er skarpe, ellers et kanonkult bilde!
Bente S.

Dette var flott! Nydelig modell til oppdraget. Liker lyset og det tette utsnittet. Kunne tenke meg litt skarpere øyne.
Bente
Svein O.

Ett godt portrett i vinterkulden som du har fått gode råd om fra Marie Syljuåsen som jeg også er enig i. godt jobbet som helthet.
Dan André K.

Tusen takk dere!
Og spesielt tusen hjertelig takk til Marie for en kjempeflott tilbakemelding! Kjempehyggelig at du tok deg tid til det :)

Jepp, spesifiserte at det er fake med vilje pga debatter nå til dags ;)
Tanken fra starten var en ramme som var så tett som denne og jeg er egentlig veldig fornøyd med det.
Hvis jeg hadde tatt med mer hadde "kanten" på denne pelsen synes og bakgrunnen kommet til, så jeg tror nok det hadde ødelagt litt. Mye mulig det hadde vært en bedre løsning med litt mer luft da... :)
jepp, huden er "smoothet" ut i Photoshop. Jeg har som sagt ikke peiling på dette så jeg bare prøvde å kjøre det så glamorøst og "proft" som mulig, og tenkte at det er vel noe alle fashion/beauty fotografer gjør. Takk for innspill på det!

Jan Thomassen: Hun sminket seg mer enn hun ville til hverdags, men ikke noe voldsomt. Har photoshoppa huden litt ;)
Marie S.

Når jeg ser på det nå, så er jeg helt enig med deg i det med pelssramma, og det er et godt poeng å unngå pelsens ytterkant.

Jeg har jo virkelig ikke peiling selv, og det stopper meg fra å kommentere mange bilder! Men av og til tenker man bare "shit au", jeg vet jo hva jeg liker ved bildet, og kan jo alltids kommentere hva det er jeg tenker kunne vært gjort annerledes, så lenge man ikke framhever det som noen fasit. Det blir jo litt subjektivt med smak og behag. Du har jo helt rett i at det gjøres mye hudretusj i fashion/glamour-foto, og siden det er det du bevisst har ønsket å få til, så er jo det bra!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu