Gateliv
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger93
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_492080} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Avsluttet .
Jeg ser bildet ditt står ukommentert, og siden jeg synes alle bilder på Bildekritikken fortjener en kommentar prøver jeg meg.

Førsteinntrykket er et litt rotete bilde av barn og en mann på sykkel sett ovenfra.

Ser jeg litt til oppdager jeg den diagonale linjen som deler bildet i to like deler på en fin måte. Et par (?) kommer inn i bilde nede til høyre og et annet forsvinner oppe til venstre. Med dette blir det fire mennesker i hver bildehalvdel, og bildet fremstår litt mer symmetrisk (Jeg har sans for symmetri).

Det kan virke som om gutten i gul t-skjorte følger etter paret oppe til venstre, mens gutten på sparkesykkel avventer. Det kan også se ut som om gutten med ballen vurderer å kaste denne på gutten med sparkesykkel. Pilene på komlokket peker parallelt med kasteretningen for gutten med ball. Disse elementene skapte mer dynamikk i bildet enn hva førsteinntrykket tilsa.

Utsnitt og format synes optimalt i forhold til innhold i bildet.

Skarphet, eksponering og fargemetning synes perfekt. Det er antydninger til bevegelsesuskarphet i mannen på sykkel, og trolig kunne enda litt lengre lukkertid vært å foretrekke for å forsterke inntrykket av bevegelse. Du har valgt harde kontraster, og tapt litt detaljer i de mørkeste delene av toneskalaen, men dette synes jeg er helt ok.

Jeg synes bildet vokste på meg etter lengre betraktning, og sluttinntrykket er mye bedre enn førsteinntrykket. Et fint gatefoto!

Mvh Jens :-)
Ole Petter F.
Takk for utfyllende kommentar, Jens. Oppsiktsvekkende motiver er ikke en hobbyfotografs hverdag. Det handler ofte om å gjøre hverdagslige situasjoner interessante. Her har jeg forsøkt å gjenskape et flerkulturelt univers ved å nytte kjente kompositoriske grep. Jeg opplever at diagonalen og fargekontrasten gir motivet en ekstra dimensjon.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu