Loutro 2010

Bildet inngår i albumet Hellas -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-12-20 22:44:00
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-12-20 22:46:22
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_488375} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Avsluttet .
Hei Magne, jeg ser bildet ditt har stått ukommentert lenge.

Jeg ser en godt voksen mann som mater sauer, og synes det er en fin liten miljøskildring fra landsbygda i Hellas. Du fanget mannen på et godt tidspunkt, i det han skal til å flytte gress enten opp i eller ut av matfatet. Dette gir litt "action" til fotoet.

Komposisjonsmessig synes jeg han er noe for midtstilt, og jeg får lyst til å ta et par skritt til høyre for å få med det fine treet og samtidig plassere mannen lenger til venstre i bilderammen. (Nå kan det jo tenkes at det da dukker opp et svært hotell i bakgrunnen, og således er det orginale utsnittet bedre likevel…) Sauene står stort sett med ryggen til, men et lite positivt unntak av han til venstre som stikker opp hodet. Fin detalj. Treet i bakgrunnen er flott og bidrar også til å ramme inn bildet i øvre del på en positiv måte. Synes utsnittet er fint.

Skarphet er (selvfølgelig) god, og lyset på mannen er fint. Ellers synes jeg bildet fremstår en anelse tamt og grått, og særlig forgrunnen synes jeg er noe dominerende gjennom å være en tanke overeksponert. Jeg ville vurdert:
- Noe høyere kontrast
- Brukt et penselverktøy for å selektivt gjøre forgrunnen (steiner, bakke og venstre sau) noe mørkere (og med dette øke fokuset på mannen/situasjonen)
- Bittelitt varmere fargetemperatur.

Alt-i-alt likte jeg dette ganske godt.

Mvh Jens :-)
Magne S.
Hei Jens. Tusen takk for utfyllende og grundig kritikk. Det var hyggelig. Gjeteren er nokså midtstilt, men det var ikke til å unngå der og da. Ikke pga av svære hoteller, men mer pga begrenset bevegelsesfrihet. Sånn sett så synes jeg versjon 3 fungerer mye bedre. Også med tanke på fokus på gjeteren. Har også økt kontrasten noe og redusert grad av støy i versjon 2 og 3. Enig i at det var noe tamt i utgangspunktet. Synes bildet fremstår som bedre nå, og liker vel muligens versjon 3 best. Synes dessuten at den horisontale flippen gir en bedre komposisjon. Takk igjen, hilsen Magne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu