Sola i Chora Sfakion
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-09-24 00:25:18
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-09-24 00:25:49
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2010-09-24 00:26:19
    Versjon #4
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_488228} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
sten l.

Jeg liker ditt abstrakte bilde av sola, Roar. Jeg ser for meg sola i det gule og røde lyset. Slik at vi i bildet ditt ser et lite utsnitt av sola. Videre ser vi innover i sola hvor det egentlig blir varmere og varmere. Har vært innom bildet ditt flere ganger og kunne ikke slå meg til ro med at sola skulle være rosa! Det er tross alt en stjerne.
Min tolkning etterhvert gjør at jeg har gått fra skeptisk til å like bildet ditt. Takk!

Mvh Sten L
Heidi N.

V1 er ikke noe for oss med kronisk hodepine......
Velger meg v5 med sine mye mer behagelige farger. Artig abstrakt sak dette her Roar, men jeg skal ikke begi meg ut på noen tolkning. :)
Mvh Heidi
Solvår B.

Nå begynner jeg å bli bittelittegrann bekymret for synet mitt. Heidi velger V5. Jeg ser ingen V5. Skulle jeg sett en 5. versjon?
Jeg sier ja takk til de tre første versjonene. Herlige fargekombinasjoner som gjør meg glad. Enkle bilder som også kan passe på en vegg ved siden av hverandre.
V4 blir litt for overskyet for meg. Litt grumsete.
: ) Solvår
Øystein U.

Liker originalen best. Skarpe tydlige farger. Et flott "maleri"
Øystein
Frode L.

Hei.

Henger meg på kommentaren til Sten, har sett på det flere ganger.
Til tross for at jeg har kronisk hodepine, så velger jeg orginalen.
Er enig med Solvår at de kan henge på en vegg siden av hverandre.

Frode.
Avsluttet .

Kult abstrakt bilde.
Tone
Heidi N.

Beklager Solvår..... Mente selvfølgelig v4. :) Finger`n traff feil tast. ;)
Heidi
Dirk R.

liker best version 4 Roar, men originalen er også veldig stilig men litt for gul for mine øyne :-)
hilsen dirk
Inger-Lise S.

Jeg liker best v1. Har ikke hodepine, men kunne likevel ønske at det rosa i midten ikke var rosa...

Inger-Lise:)
Rune N.

Jeg kunne tenkt meg et service dekorert med versjon 1.
Jeg liker det kjempemye, men kan ikke vurdere det som foto.
Står dermed over dagens stjernedryss.

PS, si ifra når du skal lage meg service av dette, skal ha da,

Rune
Avsluttet .

Enig med Rune her, noen av disse abstraksjonene dine hadde væty fantasisk flotte som platter! Går for originalen.

mvh Ulv
Roar K.

Takker så mye for kommentarer. Abstrakt være så mangt. Man tager et bilde og så begynner prosessen. Hva det blir til slutt vil tiden vise. Slik også her.
Når resultatet foreligger blir det opp til betrakter å finne ut av det - like eller ikke like.

Roar
Avsluttet .

Et fargesprakende bilde, med sentrum av sirkel, omkranset av tildels komplimentære farge som kontrasterer mot den indre sirkelen. Røde, sterke farger i bildets høyre, nedre kanter skaper en kontrast til de mer runde formene du har gjengitt. Muligens noe tungt nede i høyre hjørne. Ikke for å pirke på dette med det røde da. Veggbilde dette, Roar!

Erik
Avsluttet .

Så neste spørsmål; Hva skal bildet kommunisere om sola, som tilfører seeren en ny opplevelse utover bruk av filtre og liten kontroll over disse i Photoshop? Et interessant spørsmål, sett i perspektiv når tidligere uttalte ferdigheter som utøvende innen malerkunsten.

Erik
Roar K.

Nå er jo dette bare sola som er manipulert. Originalbildet er en solnedgang i Chora Sfakion. Jeg liker rett og slett å leke for å se hva jeg kommer fram til - ikke komme med noe budskap. Rett og slett bare lage bilder, visuelle uttrykk som jeg sjøl liker. Hvis andre også liker dem så har de jo litt mer misjon enn at jeg hadde gøy mens jeg holdt på med dem. Jeg driver ikke med kunst. Det overlater jeg til speialistene som har greie på det. Ikke noe nytt bilde dette. Jeg liker å spre meg litt i og med at jeg har mange bilder å ta av. Her ble det 4 versjoner. Idag lager jeg sjelden mer enn en før jeg heller begynner på noe nytt.
Takker så mye for kommentar.

Roar
Avsluttet .

:-)
Liker bildene dine jeg. Bare litt opptatt av dine egne bilder i forhold til de kommentarene du gir andres bilder her på dotten. Bør være et forhold mellom kommentarer og hva du selv legger ut.

Erik

Avsluttet .

Hei Roar, blir nesten hypnotisert jeg :)
Likte best originalen med de varme fargene som jeg forbinder med sola.
mvh Øyvind
Roar K.

Erik Sundland:
Nå er vel det meste av det jeg kommenterer her vanlige fotos og da forholder jeg meg til det og selv om jeg også ser bilder litt som man ser et maleri også fordi komp. perspektiv og til en viss grad proposjoner også gjelder i foto på samme måte som et maleri. Abstrakte bilder bedømmer jeg som et maleri og sjekker at de ikke er for tunge på en av sidene, men holder seg innenfor ramma. Perspektivlæren er stort sett den samme både for maleri og foto. Hvis noen ser at et av mine bilder bryter med disse regler så ser jeg gjerne at jeg blir gjort oppmerksom på det for i kampens hete mens vi redigerer er det fort gjort å overse noe som kanskje burde vært klonet bort eller kuttet bort for å nevne noe. Du må gjerne ta en tur til http://pbase.com/kneppen og gå gjennom de 5215 bildene som ligger der. Finner du noe som bør rettes så er jeg takknemlig for det. Men legger til at endel av dem er av noe eldre dato da jeg ikke hadde de kunnskaper og ferdigheter jeg har idag så kvaliteten er følgelig varierende. For orden skyld understreker jeg at for meg er dette kun en hobby, et tidsfordriv som jeg har glede av å fylle min pensjonisttilværelse med. Kommentarene skriver jeg ikke for egen del, men for author av vedkommende bilde og selvfølgelig også for andre som kan ha nytte av det jeg legger igjen. Jeg redigerer ikke andres bilder - kommer bare med råd og forslag slik jeg ser det ut fra mine ringe kunnskaper og erfaringer. Intet mer - intet mindre. Velger man å se bort fra mine råd og meninger så er ikke det jeg har noe med. Jeg skriver det slik jeg ser det og utover det er det take it or leave it. Håper jeg nå har gjort meg sånn noenlunde forstått.

Øyvind Sandbuløkken:
Takker så mye for kommentar.

Roar
Avsluttet .

Gjort forstått.
Påpeker egentlig et problem her på dotten bare. Mange som har meninger, mange som vil påpeke. Mange som påpeker, foteller hva de ser i bilder, med egentlig tomme kommentarer utover hva de ser. Mange som påpeker uten å vise at de selv kan levere hva de påpeker hos andre. Tomme innoldsløse kommentarer. Jeg sikter ikke til deg, men mange inntar en "besservisser" holdning, av fortellende kvaliteter utover å fotelle hvordan man skal Photoshope bildene... Treffer da personer med kunnskaper fra Photoshops første versjoner og fram til i dag... brukt 5 timer om dagen hele tiden, levd av det, undervist i det.

Når noen forteller meg hvordan Photoshope, er det spennende.. og litt dumt på "levels > etc.. nivå"" Veldig!!!!!!!!!!

Dotten er et amatørenes forum. Preget av vennskap og skryting av egentlige drittbilder i mange henseender. Engelske titler på bilder som treffer 95 prosent norske. Tusner av intetsigende bilder, sett før 1000 ganger alle sammen. Soler, insekter som parrer seg, aktbilder som ute av en kontekst er helt på landet. Ikke angrep på deg og dine bilder, men på en kultur på dotten som mangler det meste av konstruktivitet og retning.

Gjelder dine, gjelder mine og de fleste andres kommentarer. Vi forteller hva vi ser i bildene, hva vi oppfatter, men lite interessant uten en begrunnelse basert på fotografisk/kompositorisk kunnskap. Direkte dumt når man ikke selv leverer bilder som viser at man besitter de kunnskapene man forteller at man har.

Erik
Roar K.

Innrømmer gjerne at jeg er en bedre kommentator enn fotograf hvis det er noe poeng. Forsøker å gjøre mitt mitt beste i så henseende hva begge deler gjelder. Hvis ikke det er bra nok så vil det vel ekskludere de fleste av brukerne på enhver fotoside.
Tror forøvrig vi er nå beveger oss ut i kategorien flisespikk.

Roar
Avsluttet .

Jeg har forresten sett gjennom bildene dine på pbase. Noen bra, de fleste blant tusner like bilder av andre fotografer der ute. ... Akkurat som mine.. fort sett, fort glemt.
Roar K.

Greit. Da kan vi kanskje anse denne diskusjon for avskuttet uten særlig givende resultat fra begge sider.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu