Dagpåfugløye
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-08-26 09:30:55
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D 50
  • Sigma 17-70
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_483137} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Lill Mari N.
+2
Vakkert bilde. Men jeg likte faktisk versjon 2 best. Man tenker gjerne at man skal vise den "peneste" siden av sommerfuglen. Men her syntes jeg den grove baksiden av sommerfuglvingen gjorde bildet spennende:-) Lill.
Jon K.

Litt enig med Lill her, også fordi ansiktet (heter det det på sommerfugler??:) er i bedre fokus enn på V1. Likte fasongen og fargene på blomsten som "stillas".
Cathrine S.

Enig med foregående, selv om versjon 2 viser den "kjedelige" siden, så har den et bedre fokus. Versjon 1 har fokus på kanten av vingen, her ville fokus på sommerfuglens øyne eller hode gjort seg bedre, samt evt. litt mer dybdeskarphet for å få med litt mer i dybden (mer av insektet). Flotte farger, jeg liker den rene bakgrunnen.
Egil F.

Som allerede nevnt her er fokuspunktet ikke riktig etter min smak. Jeg prøver alltid å påse at hodet, og spesielt øynene (om det nå heter det på et insekt)er skarpest mulig, og så vil blendervalg deretter gi deg så mye dybdeskarphet du kan få ut fra disse forutsetningene.Ellers et vakkert bilde med god komposisjon, flotte fargekombinasjoner og behagelig bakgrunn.
Odd A.

Flott sommerfugl i fint miljø og flott lys på solhatten. V2 ble riktig flott med god skarphet i øyet hvor detaljer i sommerfuglens hode og blomst kommer fint fram. For v1 er jeg enig i tidliger kommentarer vedrørende plasseing av fokuspunktet. Ser ut som du har hatt god avstand til bakgrunnen her slik at dybdeskarpheten kunne vært større uten at det gikk utover bakgrunnen. Ved større dybdeskarphet ville øyet i v1 framstått noe skarpere. Ser av EXIF dataene at du har benyttet blender f/5,6 og en lukker tid på 1/500 s. Du har en del å gå på her før det er fare for bevegelsesuskarphet. Tror derfor at du i dette tilfelle kunne benyttet en noe mindre blenderåpning dermed fått noe større dybdeskarphet uten at det går utover den flotte bakgrunnen eller ville resulterte i bevegelsesuskarphet.
Forøvrig flott komposisjon og flotte farger.
Mvh
Odd
Bjørn T.

Hei - liker også V2 best her pga skarphet. Forøvrig god komp, fine farger og nydelig bakgrunn på begge. Mvh Bjørn
Øistein W.

Sikt gjerne på øynene.

Mvh.
Øistein
Roger Å.

Takk for kommentarer og kritikk. Det er lærerikt og inspirerende. Dette bildet er tatt med zoom 17-70 mm fordi det var så sterk vind at det var vanskelig å fokusere med makroobjektivet.
Gulli Hanne O.

Hei Roger.
Du har jammen lagt ut mange sommerfuglbilder siden sist jeg så dine bilder.
Av de tre siste synes jeg best om V2 her. Flott komposisjon, god skarphet og fine farger og ikke minst god bakgrunn.
Vet selv hvor vanskelig det er å få riktig fokus på makrobildene, og jeg synes du har kommet godt i fra det i den sterke vinden.

Gulli :)
Ragnar S.

V2 var absolutt best i mine øyne, til tross for at fargeprakten på vingene ikke kommer fram. Skapningen i seg selv er såpass spennende med detaljene som kommer fram, at det er verdt en nærmere kikk :)
UNNI L.

Versjon 1, er nydelig med fin komposisjon, fargerikt og flott. Men allerede nevnt, sommerfuglens øyne/hode er ute av fokus.
Versjon 2. Fint fokus på hode/øye som er skarpt, men her mister vi mye av de flotte fargeprakten på vingene.

Med mye vind blir macro fotografering en enda større utfordring.. Jeg syns dette ble bra tatt i betrakning vær og vind.. Flotte bilder:))
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu