Flowing
Ok, fikk frem uttrykket jeg var ute etter i dette bildet, litt trolsk og mørkt. Ønsket ikke å bruke stativ, både pga. selve lokasjonen, men også for å få bildet litt uskarpt. Funker?
Utstyr
  • Nikon D80
  • -
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • AnnetUten stativ, bevisst gjort litt ut av fokus - også i etterbehandlingen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger82
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_479732} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Bjørnar P.
Visuelt sett synes jeg dette fungerer. Bildet har noe spennende og uvanlig ved seg som gjør at man bruker litt tid på det, men samtidig synes jeg det taper seg litt i lengden rent estetisk. Usikker mht skarpheten / fokuseringa. Lurer på om ikke bildet hadde tjent på at stenene var bedre definert. Det hadde gjort bildet bedre å se på, ved at det hadde vært et fokuspunkt for øyet.

Ser ikke helt logikken i det du skriver om stativ og lukkertid. Dersom du ønsker uskarphet pga kamerabevegelse, er bruk av 1/1000s ulogisk. Kan vanskelig tenke meg at stativ ville gitt særlig utslag med så kort lukkertid og så kort brennvidde selv om det måtte blåse en del.
Det er vel strengt tatt ikke mulig å endre fokus under etterbehandlinga heller. Fokusering handler jo om å stille inn riktig avstand under opptaket, og det kan man jo ikke endre under etterbehandlinga. Du kan selvsagt endre skarpheten, men det er noe annet. Flisespikkeri kanskje, men det er alltid en fordel å uttrykke seg presist for å unngå misforståelser.
Gunvald S.
Takk for kommentar - og kan vel ikke si meg annet enn enig i at du har rett i at fjellsiden hadde hatt bedre av å være skarpere og i fokus.

PS: Skulle kanskje bare latt være å si noe omkring dette med fokus. Årsaken var egentlig mye lokasjonen, bildet lyver litt. Jeg står rett ved fjellfoten av en bratt fjellside der fossen kommer ned. Problemet var vind (og regn) og måtte legge meg raskt ned "inn i" fossefallet før vinden kastet fossevannet over kameraet - og meg :) Det var derfor ikke noe spesielt tid til å ligge ned (føltes det som) med lang lukker og samtidig fokusere godt (med mine skills iaf). Så hva gjør man da hvis man ønsker litt slør i vannet - tar gjerne tips?:) De fleste bildene kom i alle fall litt ut av fokus pga bevegelse på min side, selv med relativt rask lukkertid. Så i stedet for å prøve å korrigere dette i etterkant, som ikke går som du sier, så gikk jeg heller for å prøve å overdrive effekten og dupliserte bildet på to lag og nudget det ene laget litt ift det andre og endret litt gjennomsiktighet (+noen små selektive blurs).
Men som du sier, kan vel kanskje ikke kalles å endre fokus, men vet ikke ellers hva jeg skal kalle det - kanskje er skarphet den mest korrekte terminologien :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu