Prestefruen
En liten test ved bruk av høy ISO på Canon 7D. ISO satt på 1250 og lett støydemping i DPP.
Bildet inngår i albumet Mine macro bilder. -
Utstyr
  • Canon 7D
  • Canon 100mm f/2.8 macro USM L IS
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • AnnetHåndholt,ISO 1250, - 0.3 trinn
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_478268} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Odd Chr. K.

Det er vel først og fremst i bakgrunnen at støyen på denne ISO verdien begynner å bli synbar. Bruker selv samme kamera og selv med "high ISO noise reduction" syns jeg kameraet pusher "god kvalitet"- grensen ved ca 800 ISO. Fin farge på fruen. Kunne kanskje tålt enda mere undereksponering pga lyse (og litt utbrente blomsterblad). Du har nok også litt lukkertid å gå på slik at blenderen muligens kunne vært noe mindre for å øke dybdeskarpheten i blomsten noe, men dette ville nok bli noe marginalt uansett med tanke på at du skyter på tvers av blomsterkrona
Dette var bare noen ukvalifiserte synsinger...
Mvh
Odd
Trond W.

Henger meg på det Odd Chr sier. Synes du har gjort en bra jobb her. Liker veldig godt komposisjonen og vinkelen du har tatt bilde i. Skulle mer en gjerne hatt et så godt kamera som dere,som tåler høy iso, men det får komme med tiden :)
Godt jobbet Geir.

Trond
Geir K.

Hei Odd.
Ja det er skjelden jeg går over 800 i ISO pga for mye støy,jeg synes også jeg pusher grensa med 800. Men har skaffet meg Neat IMage for støyredusering. Må bare lære meg og bruke det.
Takk for dine synsinger Odd.

Mvh Geir
Geir K.

Takk til deg også Trond. Du kom imellom her.

Mvh Geir
Inger Anne Maritsdotter V.

Flua har en upåklagelig skarphet. Støyen er ikke nevneverdig sjenerende, men til å leve med. Blomsterbladene blei veldig utbrent(på min skjerm).
Fin dus bakgrunn og flott artsbilde av flua.

Inger Anne
Inger Anne Maritsdotter V.

PS: eg bruker sjøl neat image (integrert i PS CS2) og når eg markerer det området eg vil fjerne støy i, blir eg veldig fornøyd. (selektiv markering med magic wand)
Mvh Inger Anne
Geir K.

Hei.
Prøvde så vidt og bruke dette programmet i går,men skjønte ikke så mye av det. Finner vel ut av det etter vert. Er ikke så flink til sånt,men får bruke tiden til hjelp.

Mvh Geir
Marit O.

Inger Anne,sier det her Geir i sin første kommentar!


Mvh Marit
Bjørn T.

Fint av blomsterflua! God kontrast mellom den relativt mørke flua og den veldig lyse prestekragen. Litt støy i bakgrunnen. Bra fanget! Mvh Bjørn
Avsluttet .

Jeg finner ikke noe småkryp her på Jæren iår. Skjønner ingenting, jo en og annen flue og en sommerfugl i full fart, tja du skal se at de blåser rett til havs:)
Det sies at utstyret ikke er alt. At det er mannen bak, eller kvinnen, som er det viktigste. Nei. Jeg ser store forbedringer hos deg nå med slikt råflott utstyr. Sammen med det har du sikkert jobbet målrettet og du har blitt veldig dyktig.

Jeg har prøvd disse støyfjerningsprogrammene. Siden jeg har blitt så grassat gammel nå så lærer jeg sent og glemmer fort, så slike program bruker jeg ikke lenger.
Det ligger jo gode filtre i PS og PSE. Noise reduction, samt jeg bruker også mye Blur, Surface Blur, da kan du få bakgrunnen akkurat slik du ønsker den. Og den fjerner støy 100%.
Bildet ditt idag inneholder svære kontraster, litt for mye kontraster mellom de lyse kronbladene og fluen. Fluen er skarp og fint gjenngitt.
Joda, det viser noe støy i bakgrunnen, men det må man regne med med iso 1250. Og i tillegg til å bruke iso 1250 skal man også være ekstra påpasselig med at innstillingene på kameraet er nøye tilpasset motivet. Hvis ikke, blir det fort mye støy, om enn bommer litt med eksponeringen. Nå skulle jeg nesten sjøl tro at jeg var ekspert hehe, men det vet du at jeg ikke er, men liker allikevel å filosofere litt omkring et bilde, når author legger ut slike testbilder.

Så alt i alt Geir, jeg synes dette ble dyktig fint presentert.
mvh arild
Hans-Jørgen H.

Hallo Geir!
Synes den geistlige fruen presenterer seg utmerket.
Meget skarpt og vakkert macro. Ikke noe sjenerende støy her.
Hans-Jørgen.
Frode L.

Hei.
Her er alt sagt og litt til,
henger meg på Hans-Jørgen.

Frode.
Geir K.

Takk for kommentarer Marit,Bjørn,Arild,Hans-Jørgen og Frode.

Mvh Geir
elin a.

Synes også at dama her blir presentert på en flott måte. Hun er skarp og flott. Alt etterarbeidet lærer men sakte men sikkert:))
elin
Per Einar G.

Det første jeg ser er flua som er skarp og med godt fokus, omgivelsene/miljø er nøytralt og har et passelig dust preg med tilpasset toneomfang og overganger. Jeg hadde dempet høylyset og eventuelt kontrast noe i RAW converteren så tror jeg det sitter. Noe Iso støy er det og min erfaring er å ungå å bruke støyfjerningsfunksjonene i kamera og heller ta det i RAW converteren og videre ut i Ps.

Mvh
Per E.


Lisbeth S.

Skarpt flue med fine farger og litt hardt lys,på min skjerm er det mye korn/støy i bakgrunnen og litt kornete på blomsterfluen.
mvh Lisbeth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu