Ved vannposten
Bildet er kun digitalisert, altså tatt med film og må derfor være fra før 2004 da jeg kjøpte mitt første digitalkamera. Bildet var opprinnelig skjemmet av mye korn, men er senere reredigert uten at det dermed har blitt perfekt. Også i Candolim har tidene endret seg, men fortsatt er det folk som til tross for at de har betalt ikke får vann i kranene sine inne i huset og må ty til slike vannposter som jo var svært vanlig også i byene i Norge for ikke altfor lenge siden. Jeg husker godt Sandakerveien 10 i Oslo, et lite hvitt hus med vannpost ute på gårdsplassen. Der bodde forfatter og teaterdirektør Oscar Braaten til han var 10 år. Huset er forlengst revet til fordel for et par betongkolosser hvor bl.a. folkehelseinstituttet holder hus idag. Husker godt en kollega av meg fortalte da de holdt på å rive huset og rusk og rask lå slengt utover: "Noe skulle jeg hvertfall ha med meg etter Oscar Braaten - og så tok jeg med meg dasslokket."
http://pbase.com/kneppen
Ble så bra som jeg kunne få det.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt håndholdt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_476485} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Maria Therese H.

Morsom komentar til bildet..
Synes bildet ditt skildrer godt India (?)

Vi har det godt i Norge gitt.

Drar til India neste år, gi meg gjerne noen tips.. Blir spennende å ta bilder der...

Ha en fin dag.
Mvh
Maria
Lars Ivarson F.

Pent oppstilt og litt sjenert framfor fotograf Kneppen from Norway..motivet er fint, men bakgrunnen litt uroleg med ruskedunge og kulørte klede..så eg trur faktisk biletet hadde vorte betre i svart kvitt utan alle fargane til å uroe seg med for auga..
Avsluttet .

Noenlunde slike bilder blir jo presentert for oss igjennom TV-ruta. Ofte blir jeg helst sint for at folk i verden ennå lider av mat og vannmangel. Det finnes visst ikke en eneste ildsjel som kan ta tak i dette å få orden på mat og vannforsyning til folket. Mange prøver, men med krig og elendighet blir det jo vanskelig å hjelpe. Men nå var jeg visst helst nede på Gazastripen:) Men mange steder i verden, ja jeg synes virkelig synd på menneskene. Skjønt, sånn som disse to jentene, de vet ikke om noe annet. Og har man vannpost og mat, går jo livet sin gang for dem, uten å vite hvor godt vi her i Norge har det.

Slike mennesker krever ikke så mye, de er som regel lykkelige om det er fred og at sykdommer holder seg borte. Men, de er sårbare, slik som de bor. Været kan gjøre store innhugg i det de har, og enda verre er det om det kriges i fjellene og ned til landsbygdene.

Enig med deg, på 60 år har mye blitt veldig mye bedre i Norge. Å ha et dasslokk som minne, he ja lykke til:)

mvh arild
Per Harald G.

Fin miljøskildring frå vannposten, syns eg. Eg likar at dei smiler til fotografen. Fint også og sjå korleis den store har omsorg for den vesle. Dei har lite, men dei ser ut til å vere glade. Dei er nok glade for å få det dei treng dag for dag
Thorbjørn A.

Flott dokumentert. Bra bildeforklaring :)
john-arne w.

Synes dette var ett godt dokumentarbilde, der de 2 personene er fint plasert i bildet i "tomrommet" du ville fått når du trekker en liten firkant via det store treet via vannposten og skyggen ifra steinen som kranen er festet på. Og treene i bakgrunnen synes jeg er med på å lage en ramme rundt personene. Synes også at fargekombinasjonen med den lyse forgrunnen over i den litt mørkere skyggen var passe og det er jo med på å gjøre skyggen ifra kranen passet så godt inn til å lage ei "innramming" av barna.


hilsen john...
Roar K.

Tror jeg nøyer meg med å takke så mye for kommentarene der forskjellige ting har kommet fram.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu