Soloppgang
Sent i går kveld, var det så flotte farger på himmelen. Etter som det var st.hans bestemte jeg meg for å sitte oppe for å oppleve soloppgangen. Det ble et fantastisk skue.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger44
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_473411} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Lars Ivarson F.

oh what a beautiful morning..med flotte silhuettar og silkeskyer..
Terje M.

Hei.

Fin soloppgang dette. Fine farger i himmelen. At forgrunnen "skråner" gjør at bildet får litt mer liv.

Mvh
TerjeM
Roar K.

Vanskelig å bomme på slike bilder. Homo sapiens blir jo aldri lei soloppganger og/eller solnedganger for vi vet jo at neste dag er'a der igjen selv om vi kanskje ikke kan se'a p.g.a. skyer. Bildet her er jo klassisk med silkeskyer som Lars kaller dem. Siden jeg alltid liker å se litt på bilder for å se om her kunne vært andre løsninger hva komp og beskjæring angår så ser jeg 3 ting som jeg vil påpeke uten dermed å påstå at ditt utsnitt er feil. At sola er midtstilt funker jo også her. Men ved å flytte den vekk fra senter i bildet ville bildet få en annen og mer spenning. Nå skal jeg komme med noen forslag så kan du vurdere dem og prøve deg fram hva beskjæring til andre utsnitt angår. La oss starte i bunn og ta 2-2,5 cm av det bastante svarte som ikke behøver å være så stort. Scroll ned og ta en titt. La oss så forflytte oss opp. Dybdefølelsen kunne vært bedre. Men enten man tror det eller ei så kunne et kutt økt akkurat det. Hvis du først scroller ned til den skya som kommer ut fra venstre bildekant vil du kanskje se at dybdefølelsen øker. Men da skjer det noe til høyre i bildet og det er at du får en avlang sky som durer rett ut i hjørnet og trekker ned perspektivet så hjørner holder vi oss unna og jeg scrollet derfor litt til og stoppet under skya til venstre. Kanskje litt drastisk kutt tenker du, men silkeskyene er fortsatt der og du har senket betrakterens blikk ned mot hva bildet handler om. Du har nå fått et bilde i panoramaformat, men sola er fortsatt midtstilt. Nå har vi brukt opp scrollingsmulighetene for her kan ikke scrolles sideveis så jeg tok et A4 ark og dekket til 5cm av venstresiden til akkurat der det er et lite hakk i åsen. Da mister du litt av det røde, men det tror jeg ikke bildet taper på. Nå ville jo sola komme ut av midtstilling hvis vi tok tilsvarende til høyre, men da ville det sorte i bunn til venstre bli for dominerende igjen. Følgelig bør kuttet tas til venstre. En annen ting som taler for dette er at når du får det største feltet til høyre for sola så blir det mest naturlig for den leseretningen vi til daglig bruker. D sitter etter alt dette igjen med et bilde i panoramaformat som ofte funker godt for denne type bilder. Nå er jo ikke mine forslag noe fasitsvar, bare et aldri så lite tupp derru veit til å se at her kan finnes så mange forskjellige bilder i ett og samme bilde. Nå kan du legge dette og kanskje andre bilder inn i photoshop, finne fram "cropper'n" og prøve sjøl. Ofte står og faller et bilde med beskjæringen. Men bare så det er sagt nok en gang så står dette bildet godt på egne bein, men det finnes altså flere andre løsninger som kanskje ville vært bedre.

Roar
Solvår B.

Et nydelig soloppgang-bilde. Å være der en stille morgen, kan aldri gjengis fullt og helt, men det ER vakkert.
Mitt råd - prøv ut Roars forslag. Du trenger ikke være enig, men det er nyttig å se hvordan andre opplever et bilde. Jeg tror hans versjon vil være flott.
: ) Solvår
Ole Arne S.

Nydelig soloppgangsbilde dette, ellers henger jeg meg på Roars flotte kommentar..
Tror også bildet hadde stått seg med et panoramautsnitt..
Her har du mange muligheter..
Bildet står seg godt som det er også, liker det godt..
Flotte fargetoner..

mvh Ole Arne
Ingrid Husdal L.

Tusen takk for for hyggelige kommentarer! Og jeg takker Roar for gode råd! Jeg liker å få sånne kommentarer, for jeg føler meg ganske uerfaren som fotograf. Det var først for 2 år siden at jeg fikk mitt første skikkelige kamera. Så jeg har mye å lære enda. Godt å få tip/råd :)Jeg skal prøve ut, jeg tok masse bilder fra kl 02.30-03.30 for det var så nydelige farger.
Eli S.

Ja, både soloppganger og solnedganger er nydelige.
Ser det er kjente trakter, men kan ikke helt se hvor.
Flott dette Ingrid.
Skal forresten hilse fra din tidligere lærer, Arnfinn med samme etternavn som meg. :-)
Mvh Eli
Ingrid Husdal L.

Hei! Tusen takk for kommentaren! Og takk for hilsen! Det var hyggelig, du må hilse tilbake! Han skal nok ha mye av æren for min natur og blomsterinteresse :)
Bildene av soloppgangene er tatt på Halsen gård, på Geitastranda, der vi bor.

Mvh Ingrid
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu