svalestup
Voksen låvesvale som dupper kroppen for avkjøling av seg og ungene.
Prøvd dette noen ganger og tålmodighetsfotografering.
Utstyr
  • nikon D300S
  • nikon 400mm f 3.5
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_473173} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Roar K.

Ser ut til at du har fått et noenlunde treff på fuglens hode som viser et fint uttrykk.Her forteller jo bildet en historie selv om skarpheten ikke er på topp. Kanskje hadde det vært mer å hente i så måte i etterarbeidet

Roar
Bjørn-Atle A.

Kjekt å se slike actionbilder. Regner med det har vært en del bomskudd før du traff. Utrolig hvor mye vann denne lille fuglen har klart å skvette opp.
Daniel A. S.

Tøft actionbilde av låvesvala!
Litt uskarpt men det gjør ikke noe her!
Arild H.

Hei!

Takk for kommentarer, alltid spennende å se hva andre mener om slike bilder...

Jeg synes jeg traff ganske greit og ikke noe tvil om at jeg har brukt litt tid til å få til slike situasjoner. De flyr fort disse fjærballene og også ofte tar flukten overraskende vending, så croping av bildet må alltid til for å få med fuglen på bildet, så en del utsnitt her, men kunne kanskje også cropet ennå mer.

Slik jeg ser det så er ikke skarpheten det store problemet her, hodet er skarpt og det holder for meg. Problemet går mer på lyset som blir litt for hardt. En balansegang disse fuglene trenger en rask lukkertid og mye lys, men resultatet hadde nok blitt bedre med å vente på en sol som sto lavere, så teknisk så er det nok en del å gå på her. Når det gjelder etterbehandling, så er det også her mye å gå på, ikke helt topp redigeringsutstyr i disse dager, men et bilde som ikke er interessant uten topp redigersutsyr er heller ikke det med det beste av det beste. I hvertfall så er synes jeg dette ble såpass spennende at det går å bygge videre på dette gjennom sommeren og en dag sitter det og da kan det bli virkelig bra!

mvh
Arild

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu