Maur
Det hevdes at enkelte maurtyper kan bær opptil 50 ganger sin egen kroppsvekt. 2-6 ganger anses som en grei bør.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger238
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_470781} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Carsten A.
Meget bra og fint illustrerende maurbilde.

Til sammenligning kunne man tenke seg en voksen mann holde en stokk på det tredobbelte av egen kroppsvekt med tenna i den ene enden!

MVH CA
Carsten A.
Meget bra og fint illustrerende maurbilde.

Til sammenligning kunne man tenke seg en voksen mann holde en stokk på det tredobbelte av egen kroppsvekt med tenna i den ene enden!

MVH CA
Ann F.
Litt vel mye uskarpt i forgrunnen. Ellers OK. Og faktaopplysningene er riktige. ;-)
Ivan H.
Hei,

Her klarer du å vise hvor sterke disse maurene er.
Liker komposisjonen der du har mye rom i bunn, at mauren har en utfordring og skal over en hindring. Maurer har jo tendenser til å bygge bro, så kanskje denne venter på forsterkninger.

Må bare spørre, Ann; hvorfor synes du at det er "litt vel mye uskarpt i forgrunnen"?
Hadde vært interessant å høre din beggrunnelse her.

Det jeg ville endret litt på var tonene på omgivelsene. Jeg ville prøvd med en noe kaldere tone for å få mauren enda mer frem fra omgivelsene. Og med en kaldere tone, så ville kanskje det forsterke at mauren står ovenfor en utfordring?

.
Ivan
Avsluttet .
Herlig situasjon, fint fanget i tjenlig lys.

Jeg liker utsnittet, det er viktig at mauren har en avgrunn foran seg. Jeg er likevel enig med Ann i at det uskarpe ikke er helt optimalt - det mørke feltet på midten blir for tungt. Jeg ville gått løs på den i PS/LR og forsøkt å lette det litt, evt også penslet over med minus på clarity.
ketil g.
Her har du fanget et flott motiv med sjeldent godt resultat. Her er mauren og børa flott isolert uten irriterende omgivelser. Ang. uskarpheten som nevnes. Hva skal en forlange! Synes ikke dette betyr så mye så lenge denne biten ikke er en del av hovedmotivet. Kanskje mauren ville komme enda bedre til sin rett om du hadde kuttet ca 1/6. til høyre- og i nedre kant.

ketil
Kjell Sigurd S.
Takk for fine og interessante kritikker. Den valgte komposisjonen har, som flere nevner, til hensikt å tilføre en dimensjon av følelser knyttet til hva denne krabaten står overfor av utfordringer (perspektivet). At det ikke treffer hos alle er naturlig. Det som anføres om tonene i bildet skal jeg jobbe litt mer med. Jeg har allerede holdt deler av omgivelsene "nede", men ser at jeg kanskje kunne gått enda lenger.

Mvh
Kjell S
Svend Wiig L.
Hei Kjell Sigurd!

Naturens underverk!!:) Fasinert av disse skapningene og for en teknikk!
Imponert over å få maueren så klart dog med kjapp lukker og stor blender! Denne er kjapp i bevegelsene og ikke lette å få til et resultat! Synes du lykkes svært så bra her, godt plassert i rammen og liker her alt det diffuse.
Fine bruntoner og "passe" med lys!

Eneste er at bilde er for stort til min bærbare pc!:)

Flott!:)

Mvh Svend
Magnar B.
Fascinerende bilde! Fin skarphet på øyet! Ren og enkel komposisjon. Du får virkelig fram et fint portrett av denne forunderlige lille skapningen. Godt jobba!
frank ove v.
Flott bilde Sigurd. Liker farger,komposisjon og det hele.
Morten W.
Hva skal man si? Det kan ikke gjøres bedre. Et eksempel på hvorfor levende bilder aldri kan bli som stills.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu