Absolut Cola
En liten hyllest til verdens beste drikk.
Jeg er i grunn litt fornøyd med dette bildet. Tok bildet på sparket en søndagskveld jeg kjedet meg og brukte ikke veldig lang tid. Blå er en farge jeg liker veldig godt og syns fargen i dette bildet er kraftig og god. Bildet har et par skjønnhetsfeil grunnet min egen elendige evne til å ikke klare å komme meg ut av bildet og litt manglende healingbrush-talent :)
Utstyr
  • Nikon D90
  • Nikkor AF-S 35mm f/1.8
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/16
  • Lukker8s
  • Nei
  • AnnetHer har jeg lekt litt med en 1,5l Colaflaske, en liten lommelykt og lang lukkertid. Stilte inn kamera på nevnte innstillinger, brukte trådløs utløser og laget en spiral rundt og opp flasken under eksponering. Ble ca. 30 forsøk før jeg følte jeg traff riktig. Etterbehandling i Photoshop og Lightroom.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_470136} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Bente S.

En artig lek som jeg synes gav et flott resultat. Jeg liker de blå fargetonene og at spiralen gikk jevnt med samtidig ujevnt oppover :)
Bente
Ola Kwang Joon A.

Sinnsykt vakkert dette bildet! Hvordan fikk du til lyset rundt Colaen? Det er en teknikk jeg virkelig kan tenke meg å lære meg. Det er virkelig et kunststykke det du har skapt her! Nydelig mesterstykke!

Mvh Ola
Bård S.

Utulig fine fargar i dette bildet. Korleis laga du lyset rundt? Og kva står flaska på?
Inger-Lise S.

Elegant med flotte farger:)

Inger-Lise
Cato B.

Takk for fine tilbakemeldinger :)
Til de som lurer: flasken står rett på kjøkkengulvet mitt. La flasken i vann i forkant for å fjerne etikettene slik at spiralen kunne skinne gjennom fra baksiden og fylte den med vann for å se om det ble noen refleksjoner i vannet. Plasserte kameraet i rimelig avstand fra flasken. Dette var litt tricky faktisk da jeg ikke har stativ og kun bruker fastoptikk. Måtte sette kameraet på en liten stabel med bøker for å få utsnittet i orden.
For å lage spiralen, så hadde jeg en liten kombinert laserpenn/lommelykt, der jeg holdt inne knappen slik at lyset alltid var på. Deretter førte jeg lykten fra bunnen og opp flasken i en spiral så fort eksponeringen startet. Det krevde en del forsøk for å treffe riktig med timingen. Slet med at eksponeringen var over før jeg var ferdig med spiralen eller jeg var for kjapp og det ble veldig lyst i toppen av flasken da jeg holdt lykten for lenge på toppen. Store deler av underarmen og hånden min var i bildet gjennom hele eksponeringen, men siden den var i bevegelse hele tiden, så ser en ikke noe til den. Til slutt var rommet helt mørkt slik at det ble lettere å få frem en fin spiral.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu