Korset mot havet
Om det er noen som vet hva eller hvem som har satt opp dette korset vil jeg gjerne høre om det. Har prøvd å finne ut om dets opprinnelse uten å lykkes så langt.
Grei dokumentar.
Bildet inngår i albumet I østerled - Bilder fra Øst-Finnmark.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_468262} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Tove H.

Et kors omgitt av mye himmel gir tanker om håp.. og plasseringen i Guds frie natur gir meg samme tanker. Liv og død i et sterkt og enkelt bilde.
Fine farger og bra fortalt.
Hilsen Tove
Avsluttet .

Det er ikke meg. Kors på halsen.
:)
Ser du har vært helt øst i nord. Må være fantastisk å oppleve helt der nord og øst, jeg antar at der er det mye fin natur og mange flotte motiv å ta.

Nei, de skal vel kristnes, resten av den norske befolkning, må være mitt bidrag:)

mvh arild
Tone A.

Hei Wenche
Eit spesielt motiv kor fotostandpunktet ditt får fram korset mot den maleriske himmelen. Korset med sine linjer gir kontrast til landskapet med sine former, spesielt horisonten er forma som bølger.
Buskaset gir ei fin 3-deling av bildet.
Den diagonale stien frå venstre til høgre dreg blikket bakover.
Eit enkelt kors i ein natur prega av bruntonar og eit ganske "goldt" landskap.
Tusenårsstad er det som slår meg her, pga at me her på Jæren har Obrestad hamn har ein slik stad.
Her har me ikkje eit kors øverst på toppen ved sjøen, men det er ein stor bauta med eit vers frå Salmane. Du får høyra med din kommune om dette er ein Tusenårsstad.Er det ikkje noko skrive under korset.
Uansett eit vakkert bilde med ein fin symbolikk.
Helsing Tone
Tone A.

Berre ein lite vedlegg med orda frå ein song.
"Krossen ber ein song om håp,
står der på ei frosen jord,
trassar alle harde vindar,
kviskrar sine sanningsord.
Krossen ber ein song om fred,
sjølv om der er spor av blod,
strekkjer seg mot himmelen,
famnar heile verda.
Krossen ber ein sigerssong."
Urban Ringback
Isidoros P.

Et flott bilde der konrastene ,fargene , linjene og korset skaper en vakker og litt forunderlig stemning.
Solvår B.

Jeg kjenner heller ikke til historien bak dette korset, men det må jo ha vært en spesiell anledning for å sette opp et slikt symbol ute i den flotte naturen.
Korset virker spinkelt, men likevel ruver det der det står. Naturen er spesiell. Gold. Vakker. Jeg skulle gjerne opplevd landet vårt så langt nord/øst. Kanskje en dag...
: ) Solvår
Roger K.

Hei Wenche!
Du har vært å traska på vidda ser jeg. Motiver fins over alt, men noe har historie bak seg og ikke like enkelt å spore opp. Korset her ser jo ut til å fått et vedlikehold underveis da jeg regner med det har litt alder på seg. Spekulasjoner om et gravsted ligger jo der, men ut fra beliggenhet på toppen av en steinfull åskam er det vel lite trulig. En eller annen form for en tragisk hending er vel kanskje nærmere en sansynlighet, tror jeg. Det tror jeg er nok av i det barke miljøet du har vært i. Når det gjelder bilde er jeg litt usikker på om du ikke burde trekke deg litt mere vekk fra en så nær midtstilling som her. Om du velger himmel eller forgrunn har vel kanskje liten betydning. Personlig ville jeg tatt i forgrunn for å trekke korset nærmere som e poenget i bildematerialet. Teknisk på godt nivå som vanlig.

Mvh Roger
elin a.

Et stemningsfullt bilde som setter sving på tankene.
Kan nok ikke hjelpe deg med historien, men dette likte jeg godt.
elin
Trygve K.

I dag er jeg visst på leiting etter bilder å kutte på. Dette syns jeg er et flott bilde, enkelt og fint med korset mot himmelen, men jeg undres på om det ikke bare er "riktig" men også bedre å ikke todele bildet, slik det er blitt her. Da jeg synes at det er mye fint linjespill på marka, undres jeg på om det kanskje hadde vært en tanke å kutte mye av himmelen, ned på den mørkere horisontale linja bak korset..?
:> T
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu