sluser
Forsøk på HDR, Benyttet 3 eksponeringer. Photomatix som hdr program.
Tjaa..har delte meninger om dette, på en måte synes jeg det er bra..synes kanskje ikke jeg har fått frem hele potensialet i bildet..
Utstyr
  • Canon 450D
  • Sigma 50mm 1.4
  • Brennvidde50mmmm
  • Blenderf/5
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_463701} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Anders F. R.
Dette er ikke det verste HDR-forsøket jeg har sett, dvs. du har unngått det meste av de stygge haloene rundt objekter o.l. Men jeg mener nå likevel du har brukt HDR på et motiv det absolutt ikke er grunn til å bruke det, og dermed fått et nokså grått og kjedelig resultat. Jeg tok bildet inn i behandlingsprogrammet og endret følgende i "Levels": Sortpunkt 0 => 7, midtpunktet 1,00 => 0,8 og hvitpunkt 255 => 200. Da begynner det å likne noe. Dvs da begynner det antakelig å likne den beste av de tre eksponeringene du brukte som grunnlag for HDR-forsøket.

Litt økning av fargemetningen og litt justering av blåstikket, så blir det nokså bra, men alt dette er nok bare en skikkelig omvei til et resultat nesten like bra som du kunne fått med én korrekt eksponering og god etterbehandling.

Det er dessuten ikke noen grunn til å være redd for å brenne ut noen få høylys og gro igjen noen få skygger. Sånn er verden også, så det er helt greit.

Nei, spar HDR til de gangene det virkelig er bruk for det.

afr.
Ole-Øystein L.
Takk for konstruktiv kritikk, er også enig i det du sier, det skal taes til etterretning :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu