Skumringstime, Låtefossen, Hardanger
Dette bildet vart tatt seint på kvelden seinhaustes i november og du ser Låteforssen.

Frå Wikipedia; Låtefoss er en 165 m høg foss i Odda, Hordaland. Den er den mest kjente av fossene i Oddadalen, som har flere fosser innenfor en strekning på 10 km.

Fossen er en av Norges mest besøkte naturbaserte turistattraksjoner. Den er spesiell i det at den har to overløp fra Låtevatnet som flyter sammen midt i fossen. Den er vernet, og den har jevn vannføring året rundt.

Låtefossen var et yndet reisemål for engelske og tyske turister som besøkte Odda på 1800-tallet. For å komme til fossen ble turistene skysset med hest og kjerre fra fjorden og opp langs Sandvindsvatnet og videre opp Oddadalen til Låtefoss. Det var også et hotell ved fossen. I dag kan man finne se rester etter grunnmuren hotellet stod på, på sørsiden av fossen.
Flott foss!
Fotograf
Utstyr
  • Canon
  • Digitalt
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_458200} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (1)
Alf S.

Hei,

Liker komposisjon og stemning i bildet godt. Kunne det ha vært kuttet av litt mindre på toppen? Har inntrykk av at det er ørlite uskarpt? kan det være vibrasjoner i stativ? Bra tekst med bildet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu