Pasta carbonara med sitron og ferskrevet parmesan
Prøvde meg på et matbilde. Lagde en carbonara og satt på kjøkkenbenken. Har et greit lysrør som er nøytralt, ca 5000 K, og kjørte kamera på stativ. Brukte et EOS 400D og 70-200 f4L objektiv.
Relativt fornøyd, men ikke det beste matbildet jeg har sett. Synes likevel det ser ganske ok ut, men er åpen for tips som gjør at det blir enda mer spennende for andre å se.
Utstyr
  • EOS 400D
  • EF 70-200 f4L USM
  • Brennvidde135mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_451359} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Terje M.

Jeg synes dette er et ganske mislykket forsøk. Bildet er uskarpt i mesteparten av området. Jeg synes også du er alt for tett på, samt at tallerkenen heller mot høyre. Ville i et slikt bilde ha sett hele tallerkenen og at all maten var skarp. Tror du har brukt alt for stor blenderåpning her.

Mvh
TerjeM
Roger K.

I tillegg til det over er nok maten alt for fargeløs.
Agnor B.

Jøss, kanskje dere har rett.
Agnor B.

Men jeg sier bare kanskje!

Terje M: Vanskelig å måle vater i et slikt bilde, men så klart jeg ser det når du sier det, at bildet heller noe til høyre. Var litt usikker på fokusplanet her, hvor bredt det skulle være. Synes det er litt greit når man har liten dybdeskarphet, er jo ikke noe som sier at man må ha alt i fokus, men jeg kan skjønne at du mener det og kanskje det hadde sett bedre ut. Ikke noe annet å gjøre enn å prøve å ta et nytt bilde neste gang
Frida B.

Syns det så godt ut, med sitronen i fokus, jeg.
Til neste gang: legg litt grønt og rødt ved siden av som du sa, da blir det mye mere fargerikt som noen over her klager på.

Vet ikke hva du kunne gjort bedre eller hva som er mindre bra, matportrett er ikke noe jeg kjenner til. Men syns ikke dette ble noe mislykket forsøk, ingen forsøk er misslykkede, de er bare mindre bra fordi man kan lære av det man gjør feil. Men hva gjør man feil? Ingen har fasit på hvordan det og det skal gjøres, alle gjør det etter sine måter. Så synes ikke dette ble dårlig.

Frida
Magne S.

Hm, jeg synes heller ikke dette fungerte spesielt bra. Ble i alle fall ikke spesielt lysten på mat, og det er lenge siden lunsj! Uansett, mat har vi jo nok av, så det er bare å prøve seg igjen :-)
Hilsen Magne
Agnor B.

Ja kjøper den. Bøyer meg i støvet. Spiser hatten min
Hans Fredrik H.

Hei Agnor!
Nei pastaen er bedre enn hatten.

Skjønner at du nylig har bytta kamera?
Her er det 400 D, men så også at du har hatt 40 D?
Det blir nok bedre neste gang ska du se, men ok med litt matprat.
Hei så lenge!
hfh
Agnor B.

Hei, og takk for en litt morsom kommentar sent på dagen :D Alltid greit det.

Ja jeg har byttet kamera ofte. Men nå har jeg fått EOS 1D mk3 og blir værende med det kameraet en stund fremmover nå! Fantastisk å bruke! Har ikke vært så fornøyd siden jeg fikk 40D sommeren 2008.

Jeg ser jo at det matbildet der kunne vært gjort bedre, men det er bare av kritiske kommentarer man lærer. Neste gang skal jeg prøve å rette opp bildet, få hele maten i fokus, samt gå litt lenger fra så man ser hele maten (som forhåpentligvis ser bedre ut enn denne gangen).

Takk for kommentarene alle sammen
Kristian H.

Heihei.
Her synes jeg folk har vært litt for negative i kritikken sin.

De fleste matbildene jeg har sett har faktisk ikke hele retten på fokus. Alt kommer an på hva slags rett som skal fotograferes - slik jeg ser det. Jeg synes du har eksponert riktig etter høylyset, og lystemperaturen funker fint.

På en annen side er det lite lys her. Det er for mange skyggepartier. Å plassere det under en større lyskilde, eller flere hadde kanskje vært en idé. Eller kanskje ved et stort vindu. Det er som de andre sier her kanskje litt lite farger. For at vi mennesker skal ha lyst på mat, trenger man fargerik mat, og noe som oser av næring. Litt rødt og litt grønt hadde gjort seg her tenker jeg. Kanskje strø litt urter eller noe sånt?

Ved din neste anledning ville jeg laget mat som har et fint kjøttstykke eller lignende. biff? Kylling? ett eller annet. Tatt i bruk en del råvarer som ser gode ut, som gjør at du ikke klarer å motstå maten. Kanskje plassert maten i et passende miljø, med fjøla og andre detaljer fra kjøkkenet i bakgrunnen. Eventuelt råvarene. Ta også i bruk det råe kameraet ditt, så får du flere detaljer :D

Dette ble en usedvanlig lang kommentar... og kanskje noe ustrukturert, men jeg håper hvertfall det er noe å hente fra den. hehe. Jeg synes du er godt på vei. Jeg ønsker deg lykke til!

Mvh Kristian
Kristian H.

En ting til... vi later som dette er en del av forrige kommentar.

Tallerkenen er også veldig viktig for å fremheve maten. Bruk en så hvit tallerken som mulig, gjerne en stilren en. Dette vil fremheve fargene i maten enda mer. Om du ikke har en tallerken til dette, finnes det på IKEA til en billig penge. Det er jo verdt det for en givende hobby som foto :D
Agnor B.

Takk for kommentarer! Det var jo veldig positivt og informativt skrevet! Lærer mye av det!

Nå sjekker jeg bildet på en jobb-pc og det ser helt annerledes ut enn det jeg ser hjemme. Det er tydelig behov for en skikkelig kalibrering av pc skjermen jeg bruker.

Takk for hyggelige innspill, Kristian.

Jeg skal tenke på det du elelrs nevner
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu