Storskarv i Solnedgang
Bildet er tatt i fjæra på Målsnes i Målselv.
Dette er mitt første offisielle fuglebilde, da jeg ikke er noen natur/dyrefotograf. Det var utrolig spennende å komme nærme nok til å fylle bildesensoren nok med en 200mm på 35mm format. På det nærmeste satt jeg 3 meter unna fuglen, for den tok av. Utrolig morsomt.
Utstyr
  • Canon EOS 5D
  • Canon EF 70-200mm f/4L USM
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger189
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_448470} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Erik K.
Flott skarvbilde dette. Gode tegninger i fjærdrakten
fin rolig bakgrund og god farge. Muligens et lite kutt i toppen.
Dette var flott å se på.

Mvh Erik
Tage Åsali J.
Hei!
Takker for kommentar, tja kutt i toppen hadde kanskje gjort seg.
Det som for meg var en utfordring, var å komme nærme nok med en 200mm, slik at jeg kunne fylle mest mulig av bildesensoren. På noen av bildene sitter jeg bare 3meter unna, så det var veldig spennende:)
Takker igjen.
Andreas B.
Hei!

Et majestetisk bilde dette her. Forstår deg godt når du sier at dette var spennende og morsomt! Helt sikkert en fin naturopplevelse i tillegg til bra bilde.

Brukte du stativ? Jeg ser at Erik fremhever fjerdrakten, og jeg er til dels enig, men jeg tror du kunne fått enda mer ut av den. Jeg tror nemlig at bildet kunne vært enda skarpere. Jeg ser at du har brukt iso 1600, nå kjenner jeg ikke iso egenskapene på ditt kamera veldig godt, men du har vel kanskje ikke så mye mer å gå på på der, men tror nok du kunne brukt blender på ca 5 slik at du kunne fått kortere lukkertid. Det jeg i alle fall bruker som en fingerregel er at uten stativ tar jeg ikke mindre enn 1/200 sek når jeg bruker 200 mm. Nå ser jeg ikke om du har IS versjonen, det kan jo hjelpe en god del.

Jeg er også litt usikker på de mørkeste partiene på fuglen. Vanskelig å si noe sikkert, men jeg tror jeg hadde gjort dem noe lysere.

Men for all del, jeg synes du har fått til noe bra her!

ab
Tage Åsali J.
Hei Andreas, og takk for titten:)

Du har helt rett i at jeg kunne ha fått mere ut av fjærdrakten, og du har nok vært inne på forklaringen:)

Hvorfor i huleste hadde jeg blender 8? Jeg skjønner ikke det, men jeg tror at jeg var så forfjamset i øyeblikket da jeg satt 3 meter unna denne, da det allerede hadde forsvunnet to skarver som satt like ved:)

Jeg hadde nok kunne åpnet til 4,5 kanskje, fordi jeg synes objektivet tegner skarpt nesten uansett blenderverdi, jeg har versjonen UTEN IS.

Jeg brukte ikke stativ, men støttet meg til en påle i nærheten.

Bildet fikk for lite lys, det var sent og sola var nesten borte, så jeg burde nok ha sluppet inn litt mere ja:) Og det hadde jeg hvis jeg ikke hadde holdt meg til f/8.

Eksponerte manuelt også, så jeg hadde samme lukkertid på de fleste bildene av skarven, men dette kom ut skarpest. Kaldt var det også, så selv om jeg støttet meg til pålen, skalv jeg litt... hehe

Men alt i alt så lærte jeg en del, og skal komme sterkere neste gang:) Jeg vet hvor de sitter nå:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu