Gravugle på jakt
I det åpne slettelandskapet langs kysten av Peru liker Gravuglene seg godt. Du finner de mange steder fra Canada til Chile. Er ca 25 cm høy og har et vingespenn på litt under 50 cm. Som navnet tilsier hekker fuglen i huler under bakken. Mye av jakten skjer på kvelds og nattestider, men er også oppe og rusler om dagen.
Fornøyd med å få den så skarp når jeg måtte ha så lang lukker for å få den lys nok.
Bildet inngår i albumet Fugler i Peru -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-02-02 21:41:01
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EF 200 mm f/2,8 L II
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker0,8 ses
  • Nei
  • AnnetStativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_447217} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Tor Egil H.
Du har gjort en god jobb med dette bildet, jeg har jo selv sittet og sett på samme ugla i mørket uten å gå til det skritt å fotografere den. Det ser ut til at bildet er tatt i mørket med en fint sidelys, trolig fra et utelys eller vindu. Bildet er skarpt og utsnittet etter min vurdering godt. Regner ikke med at du har brukt blits, lyset som faller på fuglen gir bildet en god stemning. Har du gjort noe for å få bakgrunnen mørkere, eller ble den så mørk?
Kyrre M.
Som Tor Egil sier. Godt gjort å få dette skarpt. Facinerende pupiller, man får inntrykk av å se rett gjennom fuglen. Den kullsorte bakgrunnen stemmer godt med en nattaktiv fugl. mvh Kyrre
Terje A.
Får fort blikkontakt med ugla.Som Kyrre nevner,får jeg også inntrykk av å se gjennom fuglen,synes den setter blikket hardt i meg også.For mye mørkt på venstre side for meg.Ett kvadratisk format med ugla i senter passer bedre.
Terje
Andreas B.
Tusen takk for tilbakemeldinger, veldig kjekt!

Jeg brukte ikke blitz nei, men der var et utelys som lyste bra opp. Jeg har heller ikke gjort noe med bakgrunnen. Jeg også tenkte slik at det passer godt i og med at det er i dette mørket den sitter og jakter.

Jeg skal prøve med et litt mer kvadratisk utsnitt som du foreslår Terje, men jeg vil ikke ha det så kvadratisk at jeg får ugla helt sentrert, det er jeg litt uenig med deg i.

Jeg hadde satt opp stativ og kamera før ugla kom slik at når den var på plass kunne jeg bare liste meg frem og trykke på knappen. SÅ jeg var nok litt heldig med at den kom tilbake til samme plass som jeg hadde sett den et par kvelder tidligere.
Avsluttet .
Uglen står skarpt og pent mot den svarte bakgrunnen. Ville kuttet 1/3 til venstre i bilde, men ikke så mye at uglen står midtstilt.
Uglen ser ikke ut som den er 25 cm. men det skyldes nok at jeg tror at stokken er av en annen størrelse enn den virkelig er..
Jon V. S.
Hei Andreas.
Syntes dette var godt utført. Har lite å tilføre utover de kommentarer du har fått, utsnittet ville jeg ikke gjort noe med, syntes det fungerer helt fint :-)

Mvh.
Jon V.
Andreas B.
Takk for kommentarer! Setter veldig pris på det!
Jeg har nå lagt ut en ny versjon der jeg har kuttet en del på venstre side og jobbet litt mer med skarpheten. Synes selv at fuglen nå fremstår som meget skarp og fin.
Thorbjørn R.
Belysningen er fin - det ser nærmest ut som du har tatt ugla med inn i studio.

Skarpheten er OK, særlig lukkertiden tatt i betraktning. Helst skulle jeg sett den sitte på en naturlig grein - men dette er jo tildels en smakssak. Alt i alt et fint portrett.

Mvh Thorbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu