Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger312
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_445540} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Liv F. D.
Denne gikk hjem hos meg. Den hvite blurete Fredsduen bak et solid gitter. Kontraster som slår mot en. Liker godt fargevalget ditt her. Blått og kaldt.

mvh
Liv ")
Jan Erik F.
Rå og kald struktur i bildeflaten. Liker veldig godt mønster og linjer som finnes bak fuglen, delingen med den mørke linjen bak fuglen gjør veldig mye med bildet for min del. Nettingen ender også bra likt på alle sider i forh. til rutene. Rett og slett knallbra!!

Hilsen Jan Erik
Andreas B.
Hei!
Som Liv kommenterer tenker jeg også på en hvit due når jeg ser dette bildet. Da gir det også meg en veldig god mening. En fredsdue er sperret inne og blitt frosset ned. Et vitne om råskap og ondskap. Du går også dette frem gjennom de kalde fargene og iskrystallene. Et sterkt og talende bilde!!

John H.
Hei
Sterk symbolikk i dette bildet. Hva du har fotografert aner jeg ikke. Men symbolikken med gitter (frihetsberøvelse) , fredsdue og kulde setter de små grå i sving. Sterkt bilde.
John
Avsluttet .
Nøyer meg med å si at dette var et meget sterkt bilde med en symbolikk som slår for en gammel dyrevenn.......her er du på sporet igjen...for meg!


mvh Ulv
Odd Tore S.
Symbolverdien kan være god om man tenker seg at dette er en dynamisk fredsdue sperret inne bak et gitter.
Her er dynamisk et nøkkelord, fordi fuglen er uskarp, mens omgivelsene er skarpe.
Bildets verdi balanserer på en meget smal rygg, arrangert eller ikke arrangert.
Odd Tore
Erik K.
Her treffer du meg.
Her gir du fred og forsoning små kår. Hvit due omgitt av is innestengt i et bur.
Snøen i bunden forsterker bare dette yterligere. Den detaljen kledde bildet.
Men øyner jeg et lite håp to hjerter i øvre kant? Disse kunne fort bli for fremtredene og klisjeaktige. Men her antydes de bare. Vill du si oss at vi bør tenke mere med hjertet?
Dette vil jeg kalle fotokunst.
Bra håntverk,
Flott dette Ivan

Mvh Erik.
Ivan H.
Takk for kritikk så langt. Registrerer at dere ikke nevner så mye det tekniske. Tolker det slik at dere synes det er på plass. Dette fører jo til at man har det grunnleggende og kan nesten gå rett på følelser. Bildet er ment å gi litt avsky og spille på de negative følelsene.

Dere ser med en gang hva dette er, noe som jeg håpet at dere ville gjøre.

Ett bilde av fem forsøk. Ikke tuklet med. Etterbehandling består av justering av toner, kontraster og kutting av utsnitt.
Duen er der og det var slik jeg såg den.

Når jeg har sett bildet på en annen skjerm, synes jeg det blir litt mye cyan. Vet ikke hvordan dere ser det, men det er noe jeg tar med meg videre. Det kommer ikke til å bli så mye cyan på et evt print. Særlig øverst i bildet.

Takk for kritikk alle sammen. Fint å lese tankene deres og hva dere får ut av det.
Håper på flere innspill, hvis noen har det.

.Ivan.
Roger H.
Hei Ivan. Har lest kommentarene så langt at det er ikke lett å mene så veldig mye utenom. Den hvite nesten oppløste duen bak et sperrende stålgitter er jo et lite drama i seg selv.

Hvordan bildet ble til, det tekniske osv. bryr jeg meg lite om. Poenget er jo det du vil fortelle med bildet. Det er nok rom for flere tolkninger, men det ender vel opp med en sårbar fugl som ikke har noen valg.

Et sterkt bilde.
Lars-Anders M.
Dette er ett bilde som man kan tolke på mange måter. Jeg velger å se det som en fredsdue som er innesperret og har ufred.
God bruk av fotografi.
Mvh
LAM
Håvard F.
Dette er formidling jeg kan like. Kan tolkes på mange måter. Dua (spøkelsesdue) går igjen bak gitteret.. Får meg til å tenke fangenskap og befrielse. Liker bildet ditt Ivan

mvh
Håvard
Gunnar N.
Et noe utfordrende bilde å kommentere. Det blir mest det å forholde seg til ideen bak dette bildet, og hva bildet formidler. Trolig er det en svært individuell opplevelse for alle som betrakter bildet. Ei tamdue bak et gitter er jo i og for seg ikke veldig unormalt, men jeg tror jeg likevel ser et poeng her. Skulle gjerne sett bildet med bitte, litte grann mer konturer i dua - og jeg skulle gjerne sett bildet på veggen sammen med andre bilder rundt samme tema. Dette ene bildet bringer ikke fram noen lidelseshistorie i mitt hode.
Litt "cyanotisk" på min skjerm.
Et spennende forsøk - og et spennende resultat.
Det er avgjort fotografi med et særegent tilsnitt.

mvh Gunnar N

Ivan H.
Takk for ytterligere tilbakemeldinger.

Mener at dere alle får tak i det jeg ønsker å formidler med bildet, derfor er jeg bra fornøyd med bildet.

Hadde tanker om at duen kunne hatt mer konturer, med dette var det beste jeg fikk til. Duen er bak gitter og plast. Da kommer ikke duen bedre frem enn dette. Slik var altså mutivet og utgangspunktet. Bildet er ikke manipulert på noen måte, og er heller ikke ønskelig fra min side.
Man kunne nok ha fått til en slik "spøkelseseffekt" med dua ved å sette sammen to bilder, men det hadde ødelagt litt for motivet med bildet.

Spørsmålet jeg mange ganger har stillt meg selv er; "hvorfor har vi fugler i bur?"

.Ivan.


Inger-Lise S.
Dette er meget bra! Ett eneste ord dukket opp da jeg så bildet ditt: Justismord. Det hadde jeg ikke trodd at et bilde ville klare å formidle.Og så et slikt ord..Jeg ble overrasket her..Da må jeg spørre meg hva grunnen kan være til at bildet kalte fram nettopp det ordet..
Det diffuse gir en engleaktig effekt, forsterket av den hvite fargen på fuglen.Omgivelsene er harde, både netting, stein og struktur.Sneen kald.
Du har spurt deg hvorfor vi har fugler i bur. Det er litt av et spørsmål og gjelder jo også dyr. Penger som motiv for å bure inn uskyldige er jo gammelt.Også makt,- og redsel. Da er vegen kort til tanker om hekseprosesser og massehysteri. Fra langt tilbake har mediene vært en sterk medhjelper der.Noe historien viser klart. Men dette ble langt utenfor det du trolig har ment med bildet ;-)
Fargetonene er fine, men det syns jeg ikke hjelper her. Bildet er sterkt og vekker negative assosiasjoner. Men det er et godt bilde!

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu