Noen som har peilig??
Et forsøk til på motlysbildet, har fått med en effekt her som i utgangspunktet ikke var planlagt;-) brukte polfilter her og antar at brytningen av sola igjennom dette skaper refleksene i bildet?? eller er det møkk på filter eller linse som skaper det,eller blir det bare sånn noen ganger med motlysbilder?? fint hvis noen kan gjøre meg litt klokere;-)
OK.. usikker på om jeg setter pris på den ekstra ufrivillige effekten;-) kansje litt tøff??
Utstyr
  • Canon 450
  • 18-55
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/10
  • Nei
  • Annetiso 100, polfilter, og laget tre eksponeringer i ps for så å sette de sammen i photomatix .
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_444346} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Anita H.

Hei!Fint motlysbilde! No er eg ikkje noko ekspert, men eg får slike "reflekser" i mine bilder der lyskilden er imot. Bruker ikkje polfilter, men har pleid å bruke uv-filter. Kanskje det har noko med filterbruk å gjere??Forøvrigså har du nokre veldig fine naturbilder, spesielt, på sida di!
Ha ein fin dag! helsing anita
Alf Kristoffer A.

Tror denne effekten skyldes at lyset brytes i linsene i objektivet. Og kan oppnås/unngås ved å endre vinkel på objektivet i forhold til lyskilden. Vet hvertfall at fenomenet også oppstår uten bruk av filtere, men at filtrene kan endre fargene og kanskje også formen på effekten.
kristin P.

Hyggelig dere tok dere tid Anita og Alf..
Ble litt klokere så da er mye gjort, er vel bare og komme seg ut igjen å prøve å ender litt vinkler så går det seg nok til:-)
Erik L.

Hei, fint bilde med vakre farger. Effekten du ser på bildet skyldes at lyset fra sola reflekteres frem og tilbake i de mange linseoverflatene inne i objektivet. Det er helt normalt å få en svak uønsket refleks i linseoverflatene, men det blir bare synlig når du har en meget sterk lyskilde i bildet. Noen objektiver er bedre enn andre, men jeg tror ingen er helt kvitt dette problemet. Filteret kan også gi uønskede reflekser.

mvh Erik
kristin P.

Hei Erik,hyggelig du likte bildet mitt og takk for utfyllende svar:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu