04-10-09
Må vel være årets siste her på sør-østlandet vil jeg anta. En tur ut for å teste siste investeringen endte opp med denne hvepsen som sto og solte seg på berget.
tja-tjo, ikke akkurat dybdeskarphet, men litt nusselig også da. Jeg er glad i sånne småkryp
Bildet inngår i albumet Mikro/Makro -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-11-18 22:07:44
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 400
  • Sigma 180mm F3,5 APO Macro HSM
  • Brennvidde180mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/3200s
  • Nei
  • AnnetISO 1600
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger214
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_434855} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Tove H.

Visst er`n søt i stripet badedrakt ...og det i slutten av november...
Liker best v1.
Hilsen Tove
elin a.

Denne var flott.
Gjør ikke noe om sollyset er sterkt, det trenger vi nå.
Flott og skarp, søt er den og.
elin
Liv F. D.

Tusen takk Tove. Ja hun har nok tatt sin siste dukkert denne lille dama?? her, eller var det kanskje det det endte opp med. Et svalestup ned i vannet. Dette er vel også et dykk fra 4.oktober - men sent og kaldt i vannet det også.

--- og tusen takk til deg Elin. Kjempetrivelig at dere likte det.

mvh
Liv ")
Tomas W.

Bildet er ok, men ikke mer. Den begrensende dybdeskarpheten kunne vært unngått med f.eks f/8 og lukker 1/800. Stå på!



mvh Tomas
Liv F. D.

Tusen takk Thomas. Dette var et av de første forsøkene med dette objektivet, så det blir jo litt testing da. Skal forsøke ditt forslag til instillinger en annen gang ;) Jeg er klar over at dybdeskarpheten ikke sitter her.

mvh
Liv ")
Roy Arne K.

Hei
To fine bilder.
Hvorfor i all verden operer du med blender 4 her og med 1600 iso - er det ikke sol her. Var det en arbeidsulykke etter tidligere bilder - det har hendt meg??
Om jeg skal velge det beste av disse to - da må det bli versjon 2 - grunnen til det er at her ser vi begge øynene i motsetning til versjon 1.

Mvh. rak
Henning C.

Tar det på denne måten:

Versjon #1:
Fint bilde, men en altfor stor dybdeskarphet her, som Tomas sier, du hadde klart deg veldig bra med ƒ/8, eller for den saks skyld ƒ/12. Det som er bra, tross alt er at det er veldig fint og skarpt og vepsen er fin å se på. Vil gjerne be deg tenke på å skru ned Magenta fargen, slik at det bakre benet til vepsen ser litt penere ut.

Versjon #2
Jeg ville heller valgt dette, da vi ser mye mer av vepsen her. Men, støyen ødelegger hele bildet og gjør bakgrunnen til søl, for å si det ganske røfft. Jeg ville desverre ikke anbefale å gå slik høyt opp i ISO skalaen på et slikt kamera. Det er ikke like skarpt som #1, men godt nok til å brukes i små utskrivninger.

Fine bilder, og grei komposisjon. Prøv å husk mer på blenderen, så gleder jeg meg til neste bilde kommer ut :)
Erik L.

Gratulerer med investeringen. Grei begynnelse, dette og en morsom krabat. Skarp der du treffer, men litt lite DOF. Macro er utrolig spennende og utfordrende. Tøft å starte med en 180mm som kan gi utfordringer med dybdeskarphet. Gleder meg til å se hva du får til.
mvh. Erik
Duy P.

Hei Liv!
Sollys trenger vi noe mnd framover, takker ikke nei til det.
Ene er søt med litt annerledes farger. Kunne du kommer nærmere på den,synes litt forstyrrende forgrunn, derimot bakgrunnet er alright. Blender er jo nevnt.

mvh duy
Odd E. k.

Denne bien prøver nok å slikke de siste solstrålene før den går og legger seg. Blir nok sein i vendingen, ikke sikkert vingene greier å slå lengre, så får håpe boligen ikke er lange gåavstansen stakker. Flott fanget der jeg liker begge versjonene. Flott sett Liv!

Ha en fin fotohelg!

Mvh

Odd E.
Avsluttet .

Grattis med macroobjektiv. Nå kan du leke deg skikkelig, med altslags småkryp når vinteren er over. Skjønt, det finnes mye pene snøfnugg også som du kan bruke macroen til.
Veldig spennende dette her. Lekte meg utrolig med vannymfer og andre småkryp iår.

Ellers så er det jo noe å utsette på dette bilde, men det er det man lærer av.
Kos deg.
mvh arild
Liv F. D.

Hei Roy Arne, Henning, Erik, Duy, Odd og Arild - mange takk for fine tilbakemeldinger på bildet. Jo, Roy Arne, du har helt rett, her var det nok et uhell med instillingene, men etter noen runder i PS ble det greit nok. Skal passe på å justere rette veien neste gang ;) Skal nok en del trening og studie til for å få et godt resultat. Odd, jeg tror denne hadde tatt sin siste flytur for å si det sånn. Den var ganske slapp. Ble nok "englevinger" den fløy på neste gang den letta.
Joda, jeg skal prøve den på frost og snø også Arild - bare det blir litt lysere og lengere dager igjen.

mvh
Liv ")
Tommy S.

Hm, det var et pent bilde, utrolig fint lys og så skarpt.kan du forklare litt hvordan du tokk det?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu