Krystall
Fra en bekk rett før utløpet i Stiklatjern. Et par løse planker var lagt som en bro over vannmassene - der disse istappene hang ned fra.
Bildet inngår i albumet Vann - ''Vann gir liv og tar form og farge fra omgivelsene''.
Med vann som medium lager jeg en serie med bilder som spenner over et stort spekter av uttrykksformer fra det ene ytterpunkt til det annet. Mange av bildene vil derfor være ''naturabstrakte / abstrakte'' og gjerne tatt ''tett på''.
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikon Nikkor AF 24-85 f/2.8-4D IF Vidvinkel zoom
  • Brennvidde40mm
  • Blenderf/3.3
  • Lukker1/20s
  • Nei
  • AnnetISO 200
    RAW
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_432752} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
ketil g.
Et vanskelig motiv med to kontrasterende elementer som hver for seg har mange strukturer. Her er det mange fine detaljer, men de "slår" kanskje hverandre ihjel? jeg tror kanskje jeg ville klippet endel (1/3) av høyre bildekant slik at den sorte "flekken" til høyre blir mer dominernde og skaper mer spenning i bildet.

ketil
Lars B.
Takk for kritikk, Kjetil. Jeg er imidlertid ikke helt sikker på hva du egentlig mener - klipper jeg bort 1/3 av høyre bildekant blir det sorte området mindre og dermed også mindre og ikke mer dominerende.

Hilsen Lars
ketil g.
Beklager....... venstre.
Men er ikke sikker. Synes bildet inneholder mange flotte enkeltelementer somhadde fortjent en bedre sammenheng.

ketil
Lars B.
Nei - har prøvd med kutt både på venstre og / eller høyre side uten at jeg synes at det løfter bildeuttrykket noe særlig.

Hilsen Lars
ketil g.
Avog til henger jeg meg opp i enkelte bilder fordi jeg aner et potensiale.

Prøv å del det i tre like store deler. Bearbeid hvert av dem som om de var ulike bilder. Få fram fokus og 2.3 bærende elementer i hvert av dem.
Ram inn hvert bilde og heng dem ved siden av hverndre på veggen.

ketil
Kristin O.
Jeg likte godt krystallene som henger der over den brusende elven. Det er kontraster i bildet, spesielt mht fargene, men jeg synes det kler uttrykket.

Jeg foreslår også å kutte bittelitt på venstre side så du drar fokuset mot de tykkeste istappene i stedet for å vise tomrom, men det er nok smak og behag.
Ivan H.
Hei,

Kan ikke huske at jeg har kommentert noen av vannbildene dine før. Tror det er fordi jeg har vært litt usikker på den. Jeg liker abstrakte bilder, men jeg har ikke helt klart å få tak på de. Så det overrasker meg litt at jeg skal like et mindre abstrakt bilde bedre enn de andre du har lagt ut. Usikker på hvorfor.

Men uansett, jeg liker det jeg ser her. Det er tre elementer som dukker opp; isen, brune vannet som lager en fin bue (kontrast til den harde isen) og det sorte feltet til høyre. Dit renner det, men jeg har ikke lyst til å dra dit. Om du forstår tanken min.

Synes eksponeringen er bra her, godt valg av lukkertid, da vannet har struktur. Liker det.

Men så er det to ting jeg kunne tenkt å forrandret på. Det ene er at jeg ville gjort et lite kutt til venstre, slik at rammen endte midt på istappen der. Så er jeg usikker på feltet oppe til høyre. Der er en utvei, noe lyst. Jeg vil ha det lukket og eneste vei er mot mørket. Om du forstår hva jeg mener med den tanken.

Liker bildet, men jeg kan like det mer..

Mvh
Ivan
Lars B.
Takk for kritikker fra dere. Jeg har ikke tilgang til min hovedmaskin på en stund, så noen eksperimenter med bildet blir det ikke noe av nå.

Kjetil: å dele opp bildet i 3 høres spennende ut - slikt har jeg aldri gjort før. Og med separat behandling kan uttrykkene bli forskjellige.

Kristin: Takk for forslag fra deg også. Mange måter å se dette på - jeg tenkte å ha litt 'luft' på begge sidene, men slik trenger det jo ikke å være.

Ivan: mine vannbilder er sjelden så naturpreget som dette - jeg går som regel etter bevegelser, lys, farger og nyanser i vannet - gjerne nærmere det abstrakte enn det naturabstrakte. Blir nok litt sært, men liker vann som medium på min måte. Og de fleste er tatt svært tett på, så store vannmasser og stryk er nesten uten unntak en liten bekk...
Jeg liker også dine forslag til endringer - blir perfeksjonert på en måte.

Hilsen Lars
Inger Anne Maritsdotter V.
Deler Ketil`s ideer om bildet her, det hørtes ut som et interessant prosjekt å prøve ut.
For min del vil eg hverken kutte til høyre el. venstre, men heller i øvre del med ca. 4 cm, det hadde gjort bildet meir komplett i mine auger.
Men smaken er ulik:)

Inger Anne
Lars B.
Takk for kritikken, Inger Anne - en del varianter av forslag til kutt og oppdelinger her.

Hilsen Lars
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu