***
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger713
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_432676} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Kristian H.
Et teknisk godt bilde som er grusomt å se på :S
Ole A. V.
Det var direkte.
Mørke hender, sand, skarp sol, tyder på afrika. Reportasjepreget, og tvinger betrakteren til å spekulere på omstendighetene til hendelsen vi er vitner til. Mangelen på kontekst i bildet konsentrerer all oppmerksomhet mot offeret.
Blodet, ildrødt i kontrast til de gulbrune omgivelsene er skarpt og øyeblikket har frosset bloddråpene i luften. Viser skjønnheten også i det makabre.
En dagligdags hendelse i én kultur som kan sjokkere i andre. Et bilde som åpner for spørsmål og refleksjon.
Ivan H.
Hei,

Interessant bilde. Jeg får en del tanker til bildet og det er nok også meningen. At vi skal gremmes litt, ja, bli litt sjokkert.

Jeg blir ikke sjokkert, men jeg begynner å tenke på hvorfor vi dreper dyr. I Norge; hvor mye kjøtt kaster vi som har gått ut på dato? Hvordan dreper/slakter vi dyr? Har vi noe som helst respekt for dyret vi dreper?

Teknisk så har bildet god kvalitet. Tenker da mest på utsnitt og at du har kommet deg ned til situasjonen. Så der må jeg henge meg på Ole sine kommentar.

Liker bildet.

Mvh
Ivan
Kjetil N.
Blodig alvor. Et motiv som er en god illustrasjon på hvor avgjørende betrakterens egenerfaringer er for hva man "ser" i et bilde. Noen vil kanskje bare oppleve vemmelse med dette. For egen del: har bodd og oppholder meg mye i Afrika, så jeg assosierer positivt med et slikt reportasjebilde. Her er rom for mange fortellinger, for det er ikke hverdagskost å ha geit til middag: noe skal feires eller markeres i fellesskap og samvær med andre. Men hva? Interessant. Teknisk er det også veldig bra.
Mvh Kjetil
Dag T.
Teknisk delikat og innholdsmessig grusomt for oss som ikke kommer nærmere slakteriene enn kjøttdisken. Det er faktisk en dagligdags foreteelse for mange.

At det er så flott gjort teknisk synes jeg styrker sjokkopplevelsen og effekten av bildet.
Torbjørn K.
Makabert! Her er sjokkeffekten stor, og jeg er enig med Dag i at det tekniske forsterker opplevelsen.
Tor Olav O.
Takk for mange interresante kommentarer. jeg fortår godt at bildet kan virke litt freskt. En uvanlig situasjon for oss nordboere. Anledningen er muslimenes festival "Tabaski". Da slaktes det geiter så blodet spruter i høyt tempa. Det virker også litt makabert som Torbjørn sier, men egentlig er det fort gjort på denne måten. De tar hensyn til dyret, men så god mat i et så fattig land (Gambia) er stor fest. Opplevelse var det ihvertfall.
mvh Tor Olav
Håvard F.
Solid, sterkt og noe av det beste jeg har sett av dokumentarfoto på lenge.
Her "tapeseres" eller gåes det ikke rundt grøten på noen måte. Et svært direkte foto.
Mvh
Håvard
Per Olav V. T.
Meget teknisk godt, dokumentarisk og flott komponert. National Graphic var noe av det første som slo meg, men mulig motivet ville blitt for direkte og støtende i den sammenheng.

Per Olav
Avsluttet .
Det er jo en veldig god eksponering ... Jeg synes bildet nesten blir for vakkert. Jeg opplever slakting, de gangene jeg har vært med på det, som noe mer stusselig. Estetetikken her demper også sjokkeffekten, for meg. Bildet setter i gang noen tanker, om f eks estetisk vold på kinofilm, og bildet er også av den grunn veldig bra.
Tor Olav O.
Takker så mye også til de siste kommentarene. Veldig hyggelig. mvh tor olav
Lars M.
Flott dokumentert, på grensen til det perfekte. Hånden som holder kniven kunne med fordel vært mer synlig og bildet kunne vært løftet noen hakk ved bedre øyekontakt med dyret.
Reidun Margreta I.
Skjønner kommentaren til Lars, men det er nok øyekontakt i massevis for meg. Så sterkt bilde at jeg først bladde rett forbi, men måtte bare se litt til. "Skarpt" dokumentar bilde.
Reidun
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu