Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger375
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_431544} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Avsluttet .
Har sansen for sånnt som dette. Blanding av tekstur, lys, farger, skarpt/uskarpt....greier ikke helt forklare hva det er. Men det treffer meg. Stemningen i det altså.
Roger H.
Dette for meg til å se ut eller inn i et kjøkkenvindu pga. gardinen som deler vinduet.
Fint grafisk bilde og fin komposisjon.
Aner jeg noen trær i bakgrunnen?
Synes stoffligheten og fargene gjør bildet interessant.
Ole A. V.
Støtter begge foregående kommentarer. Skittenheten gjør at bildet gir assosiasjoner til noe forlatt; en gammel stue i skogen, hytten som ble glemt...
Et bilde det er vanskelig å få noe konkret ut av, men som gir mange antydninger. Blir spennende å se flere bilder i denne serien.
Stein C.
Jeg får assosiasjoner til USA. Må være stjernene.
Ivan H.
Takk for tilbakemeldingene.

Igjen et vindu, som jeg synes var veldig interessant under opptaket. Jeg likte kontrasten mellom stjerner på en gardin, som en gang var ny og fin, og skittent vindu.
Disse to elementene sammen gir en kontrast, som kanskje kan forbindes med noe positivt og negativt. For å trekke den litt lenger;
gardin - håp og lykke
skittent vindu - det var en gang håp og lykke, men ikke nå lenger..

Ikke et konkret bilde, men igjen, kanskje fantasien til hver enkelt klarer å lage en historie ut av dette.

Og jeg har også tenkt på USA her, det må være stjernene. Men, Stein, er det det eneste du får ut av dette bildet?`

Mvh
Ivan
ketil g.
En assosiasjon:
"Før i tida var kjolen lang, og jeg var ung og kåt men... No for tida er kjolen kort, og jeg er grå og gammel. Før i tida var kjolen lang, ned til skorne den hang og slang. Det var da jeg knekte ryggen".
(Etter ei svensk vise)

ketil

Fred S.
stars and stripes og kjøkkengardin, det fører meg videre til twin peaks og David Lynch. jeg bruker å nevne han nåe jeg ser gardinbilder, fordi han bruker gardiner som bilder /symboler i noen av filmene sine, og ikke minst i Twin Peaks (som riktignok var en TV-serie, ikke film)
Selv tolket jeg stort sett "gardinbruken" hans som et bilde på alt fra noe som skjuler uhumskheter innenfor hjemmets fire vegger til skillet mellom det bevisste og det underbevisste.

Så for ikke å strekke ting alt for langt, hvor mye faenskap er det som skjuler seg bak disse gardinene, tro... ? (...og de er egentlig ikke "steikje fine")

vh fred
Avsluttet .
Jo da, det er "noe" ved det som engasjerer uten at jeg klarer å oppgi noe klare grunner, eller sette noen fornuftige ord på det. Det fleste har nok et "forhold" til gardiner, (som jeg oppfatter at det er) har i hvert fall registrert at det blir veldig tom uten.. Dette gir meg et godt inntrykk, og skaper et behov for å vite mere om. Det uklare og de duse fargene tror jeg forsterker inntrykket.. Spennende faktisk!
Jarle H.
Liker at fokuset ikke ligger på "flagget", men at det kommer i bakgrunnen. Det gjør at støvet og skitten på vinduet blir en fin tekstur. Som en film
fra stummtiden.
Likte dette.

Mvh Jarle
Marit O.
Jeg liker fargebruken og spindelveve som gir en bra effekt,bor mye historie bak disse gardinene Ivan!
Spennende bilde!

Mvh Marit
Ivan H.
Takk for de siste tilbakemeldingene.

Spennende å lese hva dere forbinder dette bildet med, fra viser til David Lynch. Når det gjelder Lynch så viste jeg ikke han aktivt brukte gardiner som sybolikk. Artig.

Teknisk er fokuset på selve vinduet ja, men at gardinen er motivet. Hadde jeg fokusert på gardinen, ville jeg ikke fått laget/filteret over.
Jeg har jobbet litt mer stjernene for å få de mer frem, siden de er med på å sette stemningen.

I etterkan er jeg litt usikker på det lyse nede i venstre hjørne, så blir vel et lite kutt der, evt å fjerne det.

Mvh
Ivan
Kyrre M.
Jeg sitter her og angrer på at jeg leste kommentarene før jeg studerte bilde skikkelig. Er nå mine assosiasjoner mine egne?. Får ta det som en lærepenge.

Åpenbare betraktninger som skittent vindu og amerikanske stjerner på et barns soverom er det som ligger nærmest, men jeg regner med at du vil ta oss litt lenger. Fantasi er ikke mitt sterke felt. Og jeg føler at jeg får for lite å spinne på. Tror ikke jeg ville kommet til håp og lykke ved egen maskin.
Konkrete betraktninger som godt sammenfall i utrykk mellom bildet og filter, god komposisjon og duse situasjonsriktige fargetoner er det som ligger meg nærmest. Det lyse feltet i bunn gjør at bildet "svever" litt, mener det vil bli veldig tungt i bunn om dette taes bort.
Jeg leste et sted om dine grunner til å velge denne serieformen for utrykk, for å utfordre deg selv og dine ferdigheter. Det synes jeg du kommer godt ut av.
mvh Kyrre
Torbjørn K.
Spennende. Jeg synes dette bildet virker litt politisk. Jeg tror det er pga. stjernene og at fargene gjenspeiler det Argentinske flagget. Først etter å ha lest kommentarene ser jeg nå at dette ser ut til å være en kjøkkengardin. Jeg synes det gamle og litt blasse, uskarpe preget fungerer bra.

Torbjørn
Torbjørn K.
Spennende. Jeg synes dette bildet virker litt politisk. Jeg tror det er pga. stjernene og at fargene gjenspeiler det Argentinske flagget. Først etter å ha lest kommentarene ser jeg nå at dette ser ut til å være en kjøkkengardin. Jeg synes det gamle og litt blasse, uskarpe preget fungerer bra.

Torbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu